Μαθαίνουμε Για Το Διαβήτη Μαγειρεύοντας

Η 14η Νοεμβρίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν η Novartis Hellας πραγματοποίησε μια πρωτότυπη ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον σημαντικό ρόλο της διατροφής στη ρύθμιση του διαβήτη τύπου ΙΙ.
 
Μάθαμε για τη νόσο, τα συμπτώματα και την αντιμετώπιση της. Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη νόσος η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, νεφρικής ανεπάρκειας και προκαλεί πολλές επιπλοκές που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.
Προδιαθεσικοί παράγοντες για την εμφάνιση ΣΔ2 είναι η κληρονομικότητα, η παχυσαρκία και η έλλειψη σωματικής άσκησης.
Το 40% των πασχόντων είναι αδιάγνωστοι και δεν υποβάλλονται σε καμία θεραπεία.
Η σωστή διατροφή, η συνέπεια στις βασικές αρχές της δίαιτας και η αποφυγή συχνών αποκλίσεων, η τακτική και συστηματική άσκηση, η ρύθμιση του σωματικού βάρους και ο τακτικός έλεγχος του σακχάρου του αίματος παίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του διαβήτη.
Η εκδήλωση έγινε στον πολύ ωραίο χώρο του Σεφ Βαγγέλη Δρίσκα στο Driskas Test Kitchen  κατά τη διάρκεια της οποίας είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε νοστιμότατες συνταγές, κατάλληλες για ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη.
Ευχαριστούμε την Novartis Hellας για τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες και την πολύ όμορφη βραδιά.

3 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον Μαράκι! Παρεμπιπτόντως συμπαθώ τον Βαγγέλη Δρίσκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ Μαρία για την ενημέρωση, το θέμα είναι πραγματικά σημαντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειος ο Δρίσκας!Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή