Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Leek And Potato Soup/Σούπα Με Πατάτες Και Πράσα

Η συνταγή στα ελληνικά, πιο κάτω
One week into November already and the weather is strangely so sunny and warm...no complaints here :) :) After sunset though, things slightly change...This is where the soup we have for today comes in handy :) It's extremely flavorful and creamy, not to mention  filling and so easy to make!
Here's what we do:

we need
2 leeks sliced in coins (just the white part)
3 medium potatoes, peeled and cubed
1 Tbsp butter
2 Tbsps olive oil
4 cups chicken broth
1 can evaporated milk
4 Tbsps corn flour
2 cups shredded Italian cheese blend (provolone, mozzarella,parmesan, emmental )
salt and pepper, to taste
pinch of paprika

In a large pot, heat oil and butter and add leeks and potatoes. Saute for 3-4 min., then add chicken broth and let simmer, until vegetables are soft.
In a bowl, dilute corn flour in milk. Retrieve pot from element, add milk and stir vigorously. Return to element, continue stirring until it slightly thickens, then add shredded cheese, season with salt and pepper, stir well and turn off element. Serve immediately, sprinkled with a pinch of paprika.
Have a great week!
Πέρασε κιόλας η πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη και οι μέρες είναι ακόμα ηλιόλουστες και ζεστούλες...κανένα παράπονο εδώ :) :) Μετά τη δύση του ήλιου όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά...Εκεί χρειάζεται η σούπα που σας έχουμε σήμερα :) Είναι γευστικότατη και κρεμώδης, χορταστική και πολύ εύκολη! Ξεκινάμε λοιπόν:

χρειαζόμαστε
2 πράσα, ψομμένα σε ροδέλλες
3 μέτριες πατάτες, καθαρισμάνες και κομμένες σε κύβους
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φλ. ζωμό κότας
1 κουτί γάλα εβαπορέ
4 κ.σ. corn flour
2 φλ. Ιταλικά τυριά, τριμμένα (προβολόνε, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, έμμενταλ)
αλατοπίπερο
τσιμπιά από πάπρικα

Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο και προσθέτουμε τις πατάτες και τα πράσα. Σωτάρουμε για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σε ένα μπολ, διαλύουμε το corn flour στο γάλα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας γρήγορα. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ελαφρά, προσθέτουμε το τυρί, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε αμέσως. Καλή εβδομάδα!

12 σχόλια:

  1. Πω πω!!! Τελεια σουπιτσα και φουλ στη γευση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥτες οι βελουτέ σούπες ειναι μοναδικες!

    Καλή εβδομάδα :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tι ωραία σούπα Χαρά!!
    Ετσι ακριβώς μου αρέσουν.
    Και comfort και χορταστική.

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολα τα υλικα ενα κι ενα!! Τελεια και βελουτε. Οπως μου αρεσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μένα μου αρέσουν πολύ οι βελουτέ σούπες. Και η πατάτα γίνεται υπέροχη βάση ;)
    Καλό Βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωωωω Χαρούλα μου!! Φαίνεται υπέροχη αυτή η βελουτέ σούπα!! Αν κρίνω κι από τα υλικά έχει μοναδική νοστιμιά και με τέτοια υφή γίνεται βάλσαμο για τις νυχτερινές ψύχρες!!!! Καλά να περνάτε!!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι όμορφη σουπίτσα κορίτσια. Ναι τα βράδια χρειάζεσαι κάτι χουχουλιάρικο να σε ζεστάνει! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο νόστιμη σούπα Χαρά μου!! Η τσιμπιά πάπρικας πολύ μου άρεσε :) !! Ό,τι πρέπει να την απολαμβάνεις χουχουλιάζοντας στον καναπέ! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή όρεξη στη σουπίτσα αυτή την νόστιμη!!! Ωραιότατη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φτιάχνω μια παρόμοια σούπα οπότε μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι πραγματικά υπέροχη!
    Χουχουλιάρικη, σπιρτόζικη και πολύ εύκολη!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λατρεύω το συνδυασμό πατάτα-πράσο! τρώω όλη την κατσαρόλα στην καθισιά μου!!
    Υ.Γ. Στ' αλήθεια δε σε ενοχλεί αυτή η ασυνήθιστη καλοκαιρία?? εμένα με έχει εκνευρίσει τα μάλα!!
    φιλούμπες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή