I've seen this recipe multiple times on friends' Facebook walls and I think the cookies are excellent for all who want to have a healthy breakfast on-the-go. The first batch I made vanished before I was able to take any pictures, the second one had to be hidden, and discipline had to be applied to everyone (including me), and when the pictures were finally taken, I had to make more for some friends. Hope you'll love them as much as we did :)
we need
3 ripe bananas, mashed
1/3 cup apple sauce
2 cups oats
1/4 cup almond milk*
1/2 cup chopped walnuts
1 tsp vanilla
1 tsp cinnamon
In medium bowl, combine all cookie ingredients and stir until well-blended.
Drop by Tbsps. on parchment paper lined cookie sheet, flatten with a spoon, shape into circles and bake in preheated oven, at 350F, for 15-20 min (They don't spread). Remove from oven and let cool. Keep (if you can resist) in an airtight container. Yield 14 cookies.
*I used store bought almond milk. If you can't find any, follow this recipe:
Raw almond milk
1 cup raw almonds
water for soaking
3 cups water
1/2 tsp vanilla
Place almonds in a glass jar with enough water to just cover them and leave in the fridge overnight.
Discard water and peel almonds. Process almonds with 3 cups of water, strain and keep the almond milk in the fridge for a maximum of 3 days. (Leftover almonds may be used in a cake, muffins or in yogurt with honey)
Είδα αυτή τη συνταγή σε αρκετούς τοίχους φίλων στο Facebook και πιστεύω ότι αυτά τα μπισκότα είναι καταπληκτικά για όσους θέλουν ένα γρήγορο και υγιεινό πρωινό "στο πόδι". Η πρώτη δόση που έφτιαξα εξαφανίστηκε πριν καν προλάβω να βγάλω φωτογραφίες, τη δεύτερη έπρεπε να την κρύψω και να επιβάλω πειθαρχία (ακόμη και στον εαυτό μου), και όταν τελικά έβγαλα φωτογραφίες, έπρεπε να επαναλάβω για να δώσω σε φίλους.. Ελπίζω να σας αρέσουν όσο άρεσαν και στο σπιτικό μας :)
χρειαζόμαστε
3 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
1/3 φλ. σάλτσα μήλου
2 φλ. νιφάδες βρώμης
1/4 φλ. γάλα αμυγδάλου*
1/2 φλ. ψιλικομμένα καρύδια
1 κ.γ. βανίλια
1 κ.γ. κανέλα
Βάζουμε όλα τα υλικά σ'ένα μέτριο μπολ και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα (σε μικρή απόσταση γιατί δεν απλώνουν) σ' ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, πιέζουμε την επιφάνειά τους μ' ένα κουτάλι και την περίμετρο για να γίνουν κυκλικά και ψήνουμε στους 180C, για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Διατηρούμε (αν αντέξουμε) σε αεροστεγές σκεύος. Βγαίνουν 14 μπισκότα.
*Αν δε βρείτε γάλα αμυγδάλου, μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι:
Γάλα αμυγδάλου
1 φλ. ωμά αμύγδαλα
νερό να μουσκέψουν
3 φλ.νερό
1/2 κ.γ. βανίλια
Βάζουμε τ' αμύγδαλα σ' ένα γυάλινο δοχείο με αρκετό νερό να τα καλύψει, και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Σουρώνουμε, πετάμε το νερό και ξεφλουδίζουμε τ' αμύγδαλα. Τα βάζουμε στο μούλτι με 3 φλ. νερό και πολτοποιούμε. Σουρώνουμε και διατηρούμε το γάλα του αμυγδάλου στο ψυγείο μέχρι τρεις μέρες. (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον υπόλοιπο πολτό του αμυγδάλου, σε κέικ, μάφιν η σε γιαούρτι με μέλι.)
we need
3 ripe bananas, mashed
1/3 cup apple sauce
2 cups oats
1/4 cup almond milk*
1/2 cup chopped walnuts
1 tsp vanilla
1 tsp cinnamon
In medium bowl, combine all cookie ingredients and stir until well-blended.
Drop by Tbsps. on parchment paper lined cookie sheet, flatten with a spoon, shape into circles and bake in preheated oven, at 350F, for 15-20 min (They don't spread). Remove from oven and let cool. Keep (if you can resist) in an airtight container. Yield 14 cookies.
*I used store bought almond milk. If you can't find any, follow this recipe:
Raw almond milk
1 cup raw almonds
water for soaking
3 cups water
1/2 tsp vanilla
Place almonds in a glass jar with enough water to just cover them and leave in the fridge overnight.
Discard water and peel almonds. Process almonds with 3 cups of water, strain and keep the almond milk in the fridge for a maximum of 3 days. (Leftover almonds may be used in a cake, muffins or in yogurt with honey)
Είδα αυτή τη συνταγή σε αρκετούς τοίχους φίλων στο Facebook και πιστεύω ότι αυτά τα μπισκότα είναι καταπληκτικά για όσους θέλουν ένα γρήγορο και υγιεινό πρωινό "στο πόδι". Η πρώτη δόση που έφτιαξα εξαφανίστηκε πριν καν προλάβω να βγάλω φωτογραφίες, τη δεύτερη έπρεπε να την κρύψω και να επιβάλω πειθαρχία (ακόμη και στον εαυτό μου), και όταν τελικά έβγαλα φωτογραφίες, έπρεπε να επαναλάβω για να δώσω σε φίλους.. Ελπίζω να σας αρέσουν όσο άρεσαν και στο σπιτικό μας :)
χρειαζόμαστε
3 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
1/3 φλ. σάλτσα μήλου
2 φλ. νιφάδες βρώμης
1/4 φλ. γάλα αμυγδάλου*
1/2 φλ. ψιλικομμένα καρύδια
1 κ.γ. βανίλια
1 κ.γ. κανέλα
Βάζουμε όλα τα υλικά σ'ένα μέτριο μπολ και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα (σε μικρή απόσταση γιατί δεν απλώνουν) σ' ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, πιέζουμε την επιφάνειά τους μ' ένα κουτάλι και την περίμετρο για να γίνουν κυκλικά και ψήνουμε στους 180C, για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Διατηρούμε (αν αντέξουμε) σε αεροστεγές σκεύος. Βγαίνουν 14 μπισκότα.
*Αν δε βρείτε γάλα αμυγδάλου, μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι:
Γάλα αμυγδάλου
1 φλ. ωμά αμύγδαλα
νερό να μουσκέψουν
3 φλ.νερό
1/2 κ.γ. βανίλια
Βάζουμε τ' αμύγδαλα σ' ένα γυάλινο δοχείο με αρκετό νερό να τα καλύψει, και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Σουρώνουμε, πετάμε το νερό και ξεφλουδίζουμε τ' αμύγδαλα. Τα βάζουμε στο μούλτι με 3 φλ. νερό και πολτοποιούμε. Σουρώνουμε και διατηρούμε το γάλα του αμυγδάλου στο ψυγείο μέχρι τρεις μέρες. (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον υπόλοιπο πολτό του αμυγδάλου, σε κέικ, μάφιν η σε γιαούρτι με μέλι.)
Νομίζω ότι κι εμείς θα τα λατρέψουμε αυτά τα λαχταριστά μπισκοτάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΙδανική παρέα για το καφεδάκι μας!
Φιλάκια!
Υγιεινά, πανεύκολα και δεν έχουν καν ζάχαρη! Η μπανάνα και η σος μήλου νομίζω πως κάνουν καλά τη δουλειά τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου φαίνεται πως θα τα φτιάξω πολύ σύντομα, για να τσιμπάς στη δουλειά και να παίρνεις ενέργεια χωρίς πολλές θερμίδες είναι ό,τι πρέπει!
Καταπληκτικά!!!!!!!Χίλια like για τόσο νόστιμα και θρεπτικά μπισκοτάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
λενια
http://theveggiesisters.gr/
Νοστιμότατα φαίνονται Χαρά μου και είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψω κι εγώ και οι μικρές μας!!! Άσε που η αδερφούλα μου θα ξετρελλαθεί!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα, υγεινά και εύκολα!!!
Καλή εβδομάδα και καλή σου μέρα!
Έχεις δίκιο, δεν υπάρχει καλύτερο πρωϊνό.....εκτίναξη ενέργειας στα ύψη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι για πρωινό, και για ένα νόστιμο θρεπτικό σνακ, όταν σε εγκαταλείπουν οι δυνάμεις σου! Φανταστικά τα μπισκοτάκια Χαρά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολη συνταγή, νόστιμη και θρεπτική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι μπανάνες σε συνδυασμό με την κανέλα δίνουν σούπερ γεύση και άρωμα!
Φιλιά!
Καταπληκτικά, νόστιμα και θρεπτικά!!!Γίνονται και εύκολα!θα τα δοκιμάσω Χαρά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!!!
τί υπέροχα μπισκότα είναι αυτά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν τα φτιάχνω γιατί αν τα φτιάξω θα τα τσακίσω, τη βλέπω τη δουλειά! Μαρία μου φτιάξτα εσύ και όταν βρεθούμε μου φέρνεις μερικά χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήI kids would love these!
ΑπάντησηΔιαγραφήEstupendas galletas saludable se ve deliciosa y muy bonita ,abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜωρέ και απογευματινό και για όλην την ώρα το λαχταράω!!Θα τα κάνω τις επόμενες μέρες!!Φιλιάα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι φυσικά τα έκανα! Είναι πολύ πολύ αρωματικά (ειδικά η μπανάνα είναι όνειρο) και χορταστικά θα έλεγα! Με ένα σου κόβει την πολύ πείνα και σου δίνει ενέργεια! Η μητέρα μου τα αγάπησε,έχω να πω!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι φυσικά τα έκανα! Είναι πολύ πολύ αρωματικά (ειδικά η μπανάνα είναι όνειρο) και χορταστικά θα έλεγα! Με ένα σου κόβει την πολύ πείνα και σου δίνει ενέργεια! Η μητέρα μου τα αγάπησε,έχω να πω!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφή