Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Ταραμοσαλάτα με σιμιγδάλι/Taramosalata With Semolina

For English, scroll down
Το σημερινό μας ορεκτικό ήταν προορισμένο για την Καθαρή Δευτέρα που μας πέρασε αλλά καθυστέρησε λόγω απροόπτων ασχολιών...:) Παραμένει όμως επίκαιρο για όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής, μια και η ταραμοσαλάτα συνηθίζεται στο τραπέζι όσων νηστεύουν.
Είναι μια διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει συνταγή, συνηθίζεται στη Ρουμανία και μας την παραχώρησε η Andreea, το έτερο ήμισυ του γιου της Χαράς. Η Χαρά δηλώνει ότι είναι η πιο ωραία ταραμοσαλάτα που έχει δοκιμάσει ποτέ και πράγματι είναι πάρα πολύ αφράτη και γευστική.

χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι νερό βραστό
125 γρ ταραμά
200 ml ηλιέλαιο
2-3 κουταλιές χυμό λεμόνι
2-3 κουταλιές ανθρακούχο νερό
Κόκκινα κρεμμύδια και ελιές

Βράζουμε 1 φλιτζάνι νερό, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Βάζουμε 1 κουταλιά ταραμά σε μεγάλο μπολ και χτυπάμε με μίξερ, προσθέτοντας σιγά-σιγά όλο τον υπόλοιπο ταραμά. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε με κουταλιές από το σιμιγδάλι, μέχρι να τελειώσει. Βάζουμε το χυμό λεμονιού και προς το τέλος το ανθρακούχο νερό και ψιλοκομμένα κόκκινα κρεμμύδια. Η όλη διαδικασία του χτυπήματος με το μίξερ πρέπει να πάρει περίπου 30 λεπτά. Γαρνίρουμε με ελιές και κρεμμύδια.

💡Οι ποσότητες στο λάδι και στο λεμόνι και το νερό είναι ενδεικτικές. Τις προσαρμόζουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας
Εγώ τη δοκίμασα με μισό ηλιέλαιο, μισό ελαιόλαδο και μπορείτε να το κάνετε έτσι ή μόνο με ελαιόλαδο.


We had planned to post this taramosalata appetizer on Ash Monday, for our traditional seafood feast, just before the beginning of Easter Lent, however, plans were changed due to unforeseen work...:)
It is still timely though, throughout the 40 days of Lent, since those who fast eat it frequently.
This recipe is  different from our traditional taramosalata. It is a recipe from Romania, introduced  to us by Andreea, the better half of Xara's son. Hara has dogmatically declared this is the best taramosalata recipe ever and I have to say it is very fluffy and very tasty.
 
we need
1 cup fine semolina
1 cup boiled water
4 oz tarama 
7 oz sunflower oil
2-3 Tbsps lemon juice
2-3 Tbsps mineral water
Red onions and olives

Bring 1 cup of water to a boil, remove from heat, stir in semolina and set aside to cool completely.
In a large bowl, beat tarama with mixer, starting with 1Tbsp and gradually adding all the amount.
Add sunflower oil in a low yet steady stream and continue beating. Start adding semolina in small portions and lemon juice, to taste. The whole beating with the mixer process should take about 30 min. Towards the end, add mineral water and chopped onions. Decorate with onions and olives.

💡The quantity for oil, lemon and water given is approximate, we adjust to our taste.
You can substitute sunflower oil with olive oil or try it with a 50/50 mix of the two, as I did.


13 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μαρία μου... πολύ πρωτότυπη συνταγή!!!! Φαίνεται ότι είναι αφράτη!!! Θα την φτιάξω το ΣΚ!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να σου αρέσει Κική μου! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. ουου. Εξαιρετικά πρωτότυπη η συνταγή σου. Αναρωτιέμαι τι γεύση να έχει....σίγουρα πολύ ωραία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πάρα πολύ αφράτη, σαν μους. Εχει πολύ ωραία γεύση!

      Διαγραφή
  3. Ιδιαίτερη ταραμοσαλάτα..στα υλικά. Γιατί στην όψη είναι τέλεια και φαίνεται πολύ βελούδινη.
    Ωραία παρουσίαση Μαρία ;)

    Μπράβο και στη Χαρά που έδωσε την συνταγή ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μάριον! Μπράβο και στη Χαρά και στη νύφη της χαράς ;)

      Διαγραφή
  4. Όμορφες φωτεινές φωτογραφίες και μία ενδιαφέρουσα συνταγή! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Άρη! Ανοιξιάτικες φωτογραφίες, χιχι!

      Διαγραφή
  5. Τέλεια συνταγή την κρατάμε γιατί είναι πολύ ιδιαίτερη!!
    Ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τη φτιάξεις ελπίζω να σας αρέσει!

      Διαγραφή
  6. Πολύ πρωτότυπη συνταγή κορίτσια! Μπράβο χρειαζόμαστε και μια καινούρια άποψη σε κάτι κλασικό πότε πότε! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτή μου φαίνεται ιδιαίτερη συνταγή και νομίζω πολύ γευστική, μια δοκιμή θα μας πείσει!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ πρωτοτυπη και σε υφή τελεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή