Το καλοκαιράκι τελειώνει σιγά σιγά, ας κάνουμε λοιπόν αυτές τις εύκολες τάρτες, με το πιο αγαπημένο μας καλοκαιρινό φρούτο, τα ροδάκινα. Εύκολες, χωρίς ιδιαίτερα υλικά αλλά πολύ νόστιμες.
Και ευκαιρία να δοκιμάσω τη φόρμα σιλικόνης με 4 ταρτούλες, που μου μου είχε στείλει ο προσωπικός μου Άγιος Βασίλης (Χαρά :)
Τις συνοδέψαμε με το πολύ γρήγορο παγωτό ροδάκινο της Ειρήνης από τις Συνταγές της καρδιάς και ήταν υπέροχες.
Η συνταγή είναι για 6 ατομικές τάρτες.
χρειαζόμαστε
για τη βάση
300 γρ αλεύρι
1 αυγό
1 κουταλιά γάλα
150 γρ βούτυρο μαλακό
100 γρ ζάχαρη
1/8 κουταλάκι κανέλα
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
για τη γέμιση
4 ροδάκινα ή νεκταρίνια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι
1/4 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλιές μαρμελάδα ροδάκινο
1 κουταλιά τριμμένο καρύδι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα. Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και ανακατεύουμε. Πλάθουμε μια μπάλα με τη ζύμη, χωρίς να την έχουμε δουλέψει πολύ, τόσο όσο να ανακατευτούν καλά μεταξύ τους τα υλικά. Τυλίγουμε την μπάλα σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μέρη και από το κάθε κομμάτι κρατάμε το 1/3 για το σκέπασμα.
Στρώνουμε τη ζύμη στις θήκες για τις τάρτες. Χωρίζουμε τη γέμιση στις τάρτες και με την υπόλοιπη ζύμη κάνουμε γραμμές επάνω από τις τάρτες. Αλείφουμε τις τάρτες με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190β για 35-40 λεπτά.
Summer is slowly coming to an end.. it's time to make these easy tarts with our most favorite summer fruit: peaches. They're very easy to make, with no special ingredients, yet very tasty. We paired them with Irene's quick peach ice cream from the blog "syntageskardias" and they were amazing. The ingredients will yield 6 tarts.
we need
for the tarts
10 oz flour
1 egg
1 Tbsp milk
5 oz butter, softened
3 1/3 oz sugar
1/8 tsp cinnamon
pinch of salt
2 Tbsps butter, melted
for the filling
4 peaches, finely chopped
1/2 cup brown sugar
2 Tbsps flour
1/4 tsp cinnamon
1 Tbsp ground walnuts
In a bowl, combine flour with sugar, salt and cinnamon. Add egg and milk and knead, just enough for ingredients to blend well. Shape dough into a ball, wrap with clear plastic wrap and refrigerate for approximately 1 hr.
In another bowl, combine all filling ingredients.
Divide dough into six equal parts and reserve 1/3 out of each piece to top the tart.
Layer tart forms with dough. Divide filling into equal parts and spread over base, then shape remaining dough into strings, to top the tarts. Brush with melted butter and sprinkle with sugar.
Bake in preheated oven, at 375F, for 35-40 min
Και ευκαιρία να δοκιμάσω τη φόρμα σιλικόνης με 4 ταρτούλες, που μου μου είχε στείλει ο προσωπικός μου Άγιος Βασίλης (Χαρά :)
Τις συνοδέψαμε με το πολύ γρήγορο παγωτό ροδάκινο της Ειρήνης από τις Συνταγές της καρδιάς και ήταν υπέροχες.
Η συνταγή είναι για 6 ατομικές τάρτες.
χρειαζόμαστε
για τη βάση
300 γρ αλεύρι
1 αυγό
1 κουταλιά γάλα
150 γρ βούτυρο μαλακό
100 γρ ζάχαρη
1/8 κουταλάκι κανέλα
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
για τη γέμιση
4 ροδάκινα ή νεκταρίνια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι
1/4 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλιές μαρμελάδα ροδάκινο
1 κουταλιά τριμμένο καρύδι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα. Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και ανακατεύουμε. Πλάθουμε μια μπάλα με τη ζύμη, χωρίς να την έχουμε δουλέψει πολύ, τόσο όσο να ανακατευτούν καλά μεταξύ τους τα υλικά. Τυλίγουμε την μπάλα σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μέρη και από το κάθε κομμάτι κρατάμε το 1/3 για το σκέπασμα.
Στρώνουμε τη ζύμη στις θήκες για τις τάρτες. Χωρίζουμε τη γέμιση στις τάρτες και με την υπόλοιπη ζύμη κάνουμε γραμμές επάνω από τις τάρτες. Αλείφουμε τις τάρτες με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190β για 35-40 λεπτά.
Summer is slowly coming to an end.. it's time to make these easy tarts with our most favorite summer fruit: peaches. They're very easy to make, with no special ingredients, yet very tasty. We paired them with Irene's quick peach ice cream from the blog "syntageskardias" and they were amazing. The ingredients will yield 6 tarts.
we need
for the tarts
10 oz flour
1 egg
1 Tbsp milk
5 oz butter, softened
3 1/3 oz sugar
1/8 tsp cinnamon
pinch of salt
2 Tbsps butter, melted
for the filling
4 peaches, finely chopped
1/2 cup brown sugar
2 Tbsps flour
1/4 tsp cinnamon
1 Tbsp ground walnuts
In a bowl, combine flour with sugar, salt and cinnamon. Add egg and milk and knead, just enough for ingredients to blend well. Shape dough into a ball, wrap with clear plastic wrap and refrigerate for approximately 1 hr.
In another bowl, combine all filling ingredients.
Divide dough into six equal parts and reserve 1/3 out of each piece to top the tart.
Layer tart forms with dough. Divide filling into equal parts and spread over base, then shape remaining dough into strings, to top the tarts. Brush with melted butter and sprinkle with sugar.
Bake in preheated oven, at 375F, for 35-40 min
μμμμμ,αχ βαλθηκατε ολοι να με κανετε γλυκατζου!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαινονται τοσο λαχταριστες οι ταρτουλες!!!!!
Λατρεύω τις γλυκιές τάρτες! Μου αρέσει ο συνδυασμός τραγανής ζύμης και μαλακού φρούτου μέσα :) Ωραία συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το καλοκαίρι που τα φρούτα αυτά πρωταγωνιστούν είναι ότι καλύτερο! Το συνδυάζεις και με μια ελαφριά λευκή κρέμα και γίνεται το γκουρμεδιάρικο γλυκό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔώσε μου τάρτα και πάρε μου την ψυχή Μαρία! και ειδικά με το αγαπημένο μου φρούτο... Υπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ταρτουλα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω τις τάρτες Μαρία μου και οι δικές σου έγιναν υπέροχες και μαζί με το παγωτό η τέλεια λιχουδιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέτος πειρασμός οι τάρτες σου Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τι υπέροχα ταίριαξαν με το παγωτάκι, η ροδακινο-απόλαυση στο τετράγωνο!
Πολλά φιλιά!
Οι ταρτούλες δείχνουν φοβερές τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μου αρέσει που τις συνοδέψατε με το συγκεκριμένο παγωτό, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η γεύση του φρούτου!
Φιλιά
Τι τελειες που φαινονται!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr
Ροδάκινο στο τετράγωνο Μαρία :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία το συνδύασες με το παγωτό.
Και οι τάρτες πολύ ωραίες. Ωραίο γλυκάκι, νόστιμο και ελαφρύ θα έλεγα.
Φιλιά
Εκπληκτική η παρουσίαση και σούπερ η πρωτότυπη πρόταση που μας κάνεις Μαράκι μου καθώς και το συνοδευτικό παγωτό απο τα κορίτσια!πολύ ιδιαίτερο και ανάλαφρο!να είσαι καλά φίλη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανέμορφες σου βγήκαν, Μαρία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά θα τις απολάμβανα το ίδιο, και χωρίς παγωτό!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Πράγματι τις χαρήκαμε πολύ και το παγωτάκι ήταν υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφή