Μια που το blog μας κάνει τώρα διεθνή καριέρα (τρομάρα μας:) ας τον γιορτάσουμε και εμείς τον Βαλεντίνο! Λόγω της ημέρας, ας βάλουμε κάτι σοκολατένιο, εύκολο και γιορτινό.
χρειαζόμαστε
χρειαζόμαστε
125 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια
για τη μους
60 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια
150 ml (2/3 φλ) κρέμα γάλακτος
για διακόσμηση
30 γρ λευκή σοκολάτα
Σε μπεν μαρί λιώνουμε 125 γρ από την κουβερτούρα. Ρίχνουμε σε ένα ταψί 20Χ35εκ περίπου. Στρώνουμε με μια σπάτουλα και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το ψυγείο αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και κόβουμε με κουπ πατ, καρδιές. Από την πείρα μου σας λέω ότι όσο πιο όμορφα έχουμε στρώσει τη σοκολάτα τόσο πιο εύκολα κόβουμε αλλιώς αν δεν είναι ίσιο μπορεί κάποια να σπάσουν.
Για να φτιάξουμε τη μους, ρίχνουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη σοκολάτα σε κομματάκια. Βράζουμε τα 75 ml από την κρέμα και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε σαντιγί και ενώνουμε τα δυο μείγματα. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ ή με ένα κουταλάκι βάζουμε στις μισές σοκολατένιες καρδιές και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες. Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα και κάνουμε σχέδια επάνω στις καρδιές. Τυλίγουμε με ζελατίνη ελαφρά και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Για να σερβίρουμε αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.
Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν και καλή εβδομάδα!
για τη μους
60 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια
150 ml (2/3 φλ) κρέμα γάλακτος
για διακόσμηση
30 γρ λευκή σοκολάτα
Σε μπεν μαρί λιώνουμε 125 γρ από την κουβερτούρα. Ρίχνουμε σε ένα ταψί 20Χ35εκ περίπου. Στρώνουμε με μια σπάτουλα και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το ψυγείο αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και κόβουμε με κουπ πατ, καρδιές. Από την πείρα μου σας λέω ότι όσο πιο όμορφα έχουμε στρώσει τη σοκολάτα τόσο πιο εύκολα κόβουμε αλλιώς αν δεν είναι ίσιο μπορεί κάποια να σπάσουν.
Για να φτιάξουμε τη μους, ρίχνουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη σοκολάτα σε κομματάκια. Βράζουμε τα 75 ml από την κρέμα και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε σαντιγί και ενώνουμε τα δυο μείγματα. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ ή με ένα κουταλάκι βάζουμε στις μισές σοκολατένιες καρδιές και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες. Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα και κάνουμε σχέδια επάνω στις καρδιές. Τυλίγουμε με ζελατίνη ελαφρά και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Για να σερβίρουμε αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.
Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν και καλή εβδομάδα!
Once our blog has now gained International Status, let us also celebrate Valentine's day:)
To honor this day, let's have something chocolatey, easy and festive!
we'll need
4 oz bittersweet or semisweet chocolate, chopped
mousse
2 oz bittersweet or semisweet chocolate, chopped
150 ml (2/3 cup) whipping cream
garnish
1 oz white chocolate, melted
In bowl over saucepan of hot water, melt bittersweeet or semisweet chocolate, stirring occasionally. Pour onto waxed paper-lined baking sheet; using palette knife or rubber spatula, spread into 14x8 inch rectangle. Refrigerate for 15 minutes.Let chocolate stand at room temperature for 5 minutes and with a heart shaped cookie cutter, cut hearts.
Mousse: Place chocolate in bowl. In saucepan, bring 75 ml of the cream just to boil: pour over chocolate, whisking until smooth. Refrigerate for 30 minutes or until slightly thickened and chilled. In bowl, whip remaining cream, fold into chilled chocolate mixture. Scrape into piping bag fitted with star tip, or use spoon to spoon onto half of the hearts. Top with remaining hearts.
Melt white chocolate and drizzle oner hearts. Cover lightly with plastic wrap, refrigerate for at least 1 hour. Let stand at room temperature for 10minutes before serving.
Happy Valentine's day y'all!
Τέλειες. Αυτό είναι σοκολατοκόλαση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται υπέροχες και τόσο ωραία διακοσμημένες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολο, έξυπνο, πεντανόστιμο και από εμφάνιση τι να λέμε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά στα χέρια σου!
Καλή εβδομάδα!
Χρόνια πολλά!
τέλεια!! μόνο που δε θα προλαβουν να μπουν σε πιάτο, μάλλον θα τα φαμε την ώρα που τα κόβουμε πριν μπει καν η γέμιση!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή συνταγή κι ακόμα καλύτερη η παρουσίαση
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά στα χέρια σου
Χρόνια πολλά
Ποτέ μου δεν τα κατάφερα με τα ωραία σχήματα και αυτός είναι ο λόγος που τα θαυμάζω, όπου τα βλέπω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέφτομαι όμως οτι αν δαγκάσω την οθόνη, δεν θα δουλεύει και κρατιέμαι!!
Άψογες οι καρδούλες, γειά στα χέρια σου!
Καλή Εβδομάδα!
Παρουσίαση καταπληκτική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνταγή εξαιρετική!
Καλημέρα και καλή γλυκιά εβδομάδα!
πολύ όμορφα τα έχεις κάνει και καταπληκτική ιδέα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα και καλή βδομάδα
Ααααααααα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩωωωωωωωωω!!!
Συγχαρητήρια διεθνή κοριτσάκια μου, υπέροχες οι καρδούλες!
Φιλάκια, καλή βδομάδα, Χρόνια Πολλά!
Ααααααααααααα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩωωωωωωωωωωωωωωωωω!!
( ξέρω...επαναλαμβάνω τα λόγια της Ελενας,αλλά...με εκρφάζουν...)...-:))
Yperoxes oi fotografies!!! Fainontai TOSO LAXTARISTES!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήApla sketi KOLASI i anartisi sou !!!!! Iperoxes foto ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σοκολάτα και καρδιά...και πολύ αγάπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά γεμάτη αγάπη και ευτυχία.
Πολλά φιλιά.
Σοκόλασηηηηηηηηηηηηηη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αφού κάνετε και διεθνή καριέρα, ας το πούμε κι εμείς αγγλικά...Happy Valentines Day!!!
χαχα, τι νομίζετε, μονο εσείς ξέρετε ξένες γλώσσες???
Πολλά φιλιά, καλή εβδομάδα
Tέλεια τα σοκολατάκια και πολύ ωραία η παρουσίασή τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήpara-kelsoscooks ευχαριστώ πολύ:)
ΑπάντησηΔιαγραφήEva Z. καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη μου σε ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα και χρόνια πολλά και σε σένα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, μεταξύ μας, κάπως έτσι έγινε και εδώ:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκη Λ. σε ευχαριστώ πολύ! Τι να πω για τις δικές σου δημιουργίες! Καταπληκτικές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, μη νομίζεις, όπως έχω ξαναπεί και εγώ δεν το έχω το καλλιτεχνικό αλλά τώρα τελευταία, πολύ το παιδεύω! Καλή εβδομάδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήTaste Advisor σε ευχαριστώ πολύ και καλή και γλυκιά εβδομάδα και σσε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήMaria B. ευχαριστώ πολύ φιλενάδα! Καλή εβδομάδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, ναι, διεθνή, χαχα! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήSpIrToKoYto, χαχα δεν πειράζει αυτή η επανάληψη μου αρέσει:))
ΑπάντησηΔιαγραφήdonkey and the carrot, σε ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήLambros, καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήdhmhtra σε ευχαριστώ πολύ, όλα τα καλά και σε σενα εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήpainter, χαχα, thanks;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια
Ήβη, σε ευχαριστώ πολύ! Το κέικ που έφτιαξες φαίνεται υπέροχο:)
ΑπάντησηΔιαγραφήμαρακι μου ΠΑΛΊ ΕΓΡΑΨΕΣ ..ΤΙ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΤΙ ΣΧΗΜΑΤΑ ..ΠΩ ΠΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ ...ΑΝ Κ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΖΟΥΜΕ 365 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ....ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΗ ...ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ!!! ΤΙ ΤΕΛΕΙΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ...???
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΖΑ ΑΜΕΣΩΣ!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!
Μαρία γράψατε πάλι, απίθανες η καρδούλες κι από σχήμα, κι από χρώμα, κι από γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά να είστε καλά.
Your mousse-filled hearts are gorgeous! The perfect Valentine's treat. Thank you so much for being my newest follower. Happy Valentine's Day!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκο που ξεχειλιζει αγαπη.Καλη εβδομαδα να εχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά είναι υπέροχες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά δυστυχώς χρειάζονται πολλά κιλά ιδρώτα για να χαθούν οι θερμίδες...
Your confections are gorgeous and perfect for the holiday. This is my first visit to your blog and I just wanted you to know what a good time I had browsing through your earlier entries. I really like the food and recipes you feature here. I'll definitely be back. I hope you have a wonderful evening. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήThese are such lovely little hearts and so scrumptious looking too! You make them so perfect.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανέμορφες καρδούλες, τις λυπάσαι να τις φας
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαν να έχω χάσει επεισόδια μου φαίνεται! Μιααααααααααααμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας περιμένω στο διαγωνισμό που έχω διοργανώσει στον Ψαρότοπο !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα εισαι καλά κοριτσάρα μου γλυκειά,,,πω πω,,,Υπέροχες οι καρδούλες σοκολάτα....απο την φωτο και μόνο νοιωθω την γέυση....
ΑπάντησηΔιαγραφήπώς να μην είναι δημοφιλής συνταγή ,κόβω φλέβες για σοκολάτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήLENA μου σε ευχαριστώ, να είσαι καλά και πάντα να γιορτάζεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήgeorgiaxara ευχαριστώ και φιλιά:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ, ευχαριστώ και χρόνια πολλά και σε σένα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήBrenda, Thanks for visiting! I hope you had a great Valentine's Day!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα και σε σένα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήKostas A. καλώς όρισες. Αχ, πόσο δίκιο έχεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήMary thank you so much for your kind words! Have a great evening!
ΑπάντησηΔιαγραφήReeni thank you for your visit! I really loved your Double Chocolate Pots de Crème:)
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina σε ευχαριστώ! καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki είδες τα ερωτευμένα; χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήLambros, ερχόμαστεεεεε!
ΑπάντησηΔιαγραφήkouzinapolitiki ευχαριστώ πολύ και καλώς βρεθήκαμε:)
ΑπάντησηΔιαγραφήxrysa ευχαριστώ πολύ και καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή