Καρδιές σοκολατένιες γεμιστές με μους/ Chocolate mousse-filled hearts



Μια που το blog μας κάνει τώρα διεθνή καριέρα (τρομάρα μας:) ας τον γιορτάσουμε και εμείς τον Βαλεντίνο! Λόγω της ημέρας, ας βάλουμε κάτι σοκολατένιο, εύκολο και γιορτινό.


χρειαζόμαστε

125 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια
για τη μους
60 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια
150 ml (2/3 φλ) κρέμα γάλακτος
για διακόσμηση
30 γρ λευκή σοκολάτα

Σε μπεν μαρί λιώνουμε 125 γρ από την κουβερτούρα. Ρίχνουμε σε ένα ταψί 20Χ35εκ περίπου. Στρώνουμε με μια σπάτουλα και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το ψυγείο αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και κόβουμε με κουπ πατ, καρδιές. Από την πείρα μου σας λέω ότι όσο πιο όμορφα έχουμε στρώσει τη σοκολάτα τόσο πιο εύκολα κόβουμε αλλιώς αν δεν είναι ίσιο μπορεί κάποια να σπάσουν.
Για να φτιάξουμε τη μους, ρίχνουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη σοκολάτα σε κομματάκια. Βράζουμε τα 75 ml από την κρέμα και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε σαντιγί και ενώνουμε τα δυο μείγματα. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ ή με ένα κουταλάκι βάζουμε στις μισές σοκολατένιες καρδιές και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες. Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα και κάνουμε σχέδια επάνω στις καρδιές. Τυλίγουμε με ζελατίνη ελαφρά και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Για να σερβίρουμε αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.
Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν και καλή εβδομάδα!

Once our blog has now gained International Status, let us also celebrate Valentine's day:)
To honor this day, let's have something chocolatey, easy and festive!


we'll need
4 oz bittersweet or semisweet chocolate, chopped
mousse
2 oz bittersweet or semisweet chocolate, chopped
150 ml (2/3 cup) whipping cream
garnish
1 oz white chocolate, melted


In bowl over saucepan of hot water, melt bittersweeet or semisweet chocolate, stirring occasionally. Pour onto waxed paper-lined baking sheet; using palette knife or rubber spatula, spread into 14x8 inch rectangle. Refrigerate for 15 minutes.Let chocolate stand at room temperature for 5 minutes and with a heart shaped cookie cutter, cut hearts.
Mousse: Place chocolate in bowl. In saucepan, bring 75 ml of the cream just to boil: pour over chocolate, whisking until smooth. Refrigerate for 30 minutes or until slightly thickened and chilled. In bowl, whip remaining cream, fold into chilled chocolate mixture. Scrape into piping bag fitted with star tip, or use spoon to spoon onto half of the hearts. Top with remaining hearts.
Melt white chocolate and drizzle oner hearts. Cover lightly with plastic wrap, refrigerate for at least 1 hour. Let stand at room temperature for 10minutes before serving.
Happy Valentine's day y'all!

56 σχόλια:

  1. Φαίνονται υπέροχες και τόσο ωραία διακοσμημένες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύκολο, έξυπνο, πεντανόστιμο και από εμφάνιση τι να λέμε!!!!
    Γειά στα χέρια σου!
    Καλή εβδομάδα!
    Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τέλεια!! μόνο που δε θα προλαβουν να μπουν σε πιάτο, μάλλον θα τα φαμε την ώρα που τα κόβουμε πριν μπει καν η γέμιση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή συνταγή κι ακόμα καλύτερη η παρουσίαση
    Γειά στα χέρια σου
    Χρόνια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποτέ μου δεν τα κατάφερα με τα ωραία σχήματα και αυτός είναι ο λόγος που τα θαυμάζω, όπου τα βλέπω.
    Σκέφτομαι όμως οτι αν δαγκάσω την οθόνη, δεν θα δουλεύει και κρατιέμαι!!
    Άψογες οι καρδούλες, γειά στα χέρια σου!
    Καλή Εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρουσίαση καταπληκτική!
    Συνταγή εξαιρετική!
    Καλημέρα και καλή γλυκιά εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ όμορφα τα έχεις κάνει και καταπληκτική ιδέα !!!

    καλημέρα και καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ααααααααα!!
    Ωωωωωωωωωω!!!
    Συγχαρητήρια διεθνή κοριτσάκια μου, υπέροχες οι καρδούλες!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα, Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ααααααααααααα!!!
    Ωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!
    ( ξέρω...επαναλαμβάνω τα λόγια της Ελενας,αλλά...με εκρφάζουν...)...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και σοκολάτα και καρδιά...και πολύ αγάπη!
    Να είσαι καλά γεμάτη αγάπη και ευτυχία.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σοκόλασηηηηηηηηηηηηηη!!!

    Και αφού κάνετε και διεθνή καριέρα, ας το πούμε κι εμείς αγγλικά...Happy Valentines Day!!!
    χαχα, τι νομίζετε, μονο εσείς ξέρετε ξένες γλώσσες???

    Πολλά φιλιά, καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tέλεια τα σοκολατάκια και πολύ ωραία η παρουσίασή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εφη μου σε ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα και χρόνια πολλά και σε σένα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, μεταξύ μας, κάπως έτσι έγινε και εδώ:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νίκη Λ. σε ευχαριστώ πολύ! Τι να πω για τις δικές σου δημιουργίες! Καταπληκτικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, μη νομίζεις, όπως έχω ξαναπεί και εγώ δεν το έχω το καλλιτεχνικό αλλά τώρα τελευταία, πολύ το παιδεύω! Καλή εβδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Taste Advisor σε ευχαριστώ πολύ και καλή και γλυκιά εβδομάδα και σσε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Maria B. ευχαριστώ πολύ φιλενάδα! Καλή εβδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. SpIrToKoYto, χαχα δεν πειράζει αυτή η επανάληψη μου αρέσει:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. dhmhtra σε ευχαριστώ πολύ, όλα τα καλά και σε σενα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ήβη, σε ευχαριστώ πολύ! Το κέικ που έφτιαξες φαίνεται υπέροχο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μαρακι μου ΠΑΛΊ ΕΓΡΑΨΕΣ ..ΤΙ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΤΙ ΣΧΗΜΑΤΑ ..ΠΩ ΠΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ ...ΑΝ Κ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΖΟΥΜΕ 365 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ....ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΗ ...ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ!!! ΤΙ ΤΕΛΕΙΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ...???
    ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΖΑ ΑΜΕΣΩΣ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μαρία γράψατε πάλι, απίθανες η καρδούλες κι από σχήμα, κι από χρώμα, κι από γεύση.
    Χρόνια πολλά να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Your mousse-filled hearts are gorgeous! The perfect Valentine's treat. Thank you so much for being my newest follower. Happy Valentine's Day!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γλυκο που ξεχειλιζει αγαπη.Καλη εβδομαδα να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πραγματικά είναι υπέροχες!!!!
    Αλλά δυστυχώς χρειάζονται πολλά κιλά ιδρώτα για να χαθούν οι θερμίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Your confections are gorgeous and perfect for the holiday. This is my first visit to your blog and I just wanted you to know what a good time I had browsing through your earlier entries. I really like the food and recipes you feature here. I'll definitely be back. I hope you have a wonderful evening. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. These are such lovely little hearts and so scrumptious looking too! You make them so perfect.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πανέμορφες καρδούλες, τις λυπάσαι να τις φας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σαν να έχω χάσει επεισόδια μου φαίνεται! Μιααααααααααααμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σας περιμένω στο διαγωνισμό που έχω διοργανώσει στον Ψαρότοπο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Να εισαι καλά κοριτσάρα μου γλυκειά,,,πω πω,,,Υπέροχες οι καρδούλες σοκολάτα....απο την φωτο και μόνο νοιωθω την γέυση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. πώς να μην είναι δημοφιλής συνταγή ,κόβω φλέβες για σοκολάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. LENA μου σε ευχαριστώ, να είσαι καλά και πάντα να γιορτάζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ, ευχαριστώ και χρόνια πολλά και σε σένα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Brenda, Thanks for visiting! I hope you had a great Valentine's Day!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δημιουργία ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα και σε σένα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Kostas A. καλώς όρισες. Αχ, πόσο δίκιο έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Mary thank you so much for your kind words! Have a great evening!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Reeni thank you for your visit! I really loved your Double Chocolate Pots de Crème:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. kouzinapolitiki ευχαριστώ πολύ και καλώς βρεθήκαμε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή