Εγώ με τις κρέμες δεν τα πάω καλά. Δεν είναι από τα γλυκά που αγαπάω, το έτερον ήμισυ του blog όμως, τις λατρεύει. Αλλά μου αρέσουν οι μπανάνες. Οπότε ξεφυλίζοντας το βιβλίο Canadian Living's best-chocolate, βρήκα αυτή τη συνταγή που στην οικογένεια μου άρεσε πολύ!
Κερνάμε λοιπόν αυτό το γλυκάκι για να σας ευχαριστήσουμε, μια και φτάσαμε αισίως τους 300 αναγνώστες!
Να ευχαριστήσουμε επίσης όλα τα κοριτσάκια από τις Συνταγές της Καρδιάς για το πανέμορφο και πολύχρωμο βραβείο τους!
Και άλλο ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Λίλα και τα Λιλά της για την πανέμορφη νεραϊδούλα της!
Τα χαρίζουμε και τα δυο με όλη μας την αγάπη, σε όλους τους φίλους που μας διαβάζουν και τους διαβάζουμε καθημερινά. Συγνώμη φίλοι μου αλλά είναι τόσα πολλά τα αγαπημένα μου τώρα πια, που με τίποτα δεν μπορώ να διαλέξω!
για το γλυκό χρειαζόμαστε
2 1/4 φλιτζάνια γάλα
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2 ασπράδια αυγών
1/3 φλιτζάνι κακάο
3 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλάκια βανίλια
1 μπανάνα
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 2 φλυτζάνια γάλα με τη ζάχαρη, σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά για 5 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο γάλα με τα ασπράδια, το κακάο και το κορν φλάουρ. Σιγά σιγά το ρίχνουμε ανακατεύοντας στο ζεστό γάλα. Αδειάζουμε σε καθαρό κατσαρολάκι, και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να έχει την υφή της λιωμένης σοκολάτας. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και ρίχνουμε τη βανίλια. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που να ακουμπάει το μείγμα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Όταν είναι να σερβίρουμε κόβουμε τη μπανάνα σε φέτες και ανακατεύουμε. Γίνεται 4 μπολάκια.
I really don't get along with pudding.It's not listed among my favorite sweets, however, my "better blog half"adores it. At least I like bananas...Going through the book "Canadian Living's Best-Chocolate",I found this recipe that my family liked a lot !
Therefore, we treat you this dessert to thank you, since we've reached 300 readers !
We also want to thank all the ladies from "Syntages tis kardias" for their beautiful and colorful award to us.
One more great big thanks to "Lila kai ta lila tis" for her pretty little fairy !
We gift them both back, with all our love, to all our friends who read our blog and to those whose blogs we daily read.
Sorry friends, by now there are so many favorite blogs, there's no way I can choose just one!
we'll need
2 1/4 cups milk
2/3 cup granulated sugar
2 egg whites
1/3 cup unsweetened cocoa powder
3 tbsp cornstarch
2 tsp vanilla
1 banana
In a saucepan heat 2 cups of the milk with sugar over medium heat, stirring often, for about 5 minutes. Meanwhile, in bowl, whisk together remaining milk, egg whites, cocoa and cornstarch. Gradually whisk in hot milk mixture. Pour into clean saucepan and cook over medium heat, stirring with wooden spoon for 10 minutes or until consistency of melted chocolate. Let cool slightly, stir in vanilla.
Place plastic wrap directly on surface and refrigerate for at least 2 hours. Just before serving, dice banana and stir into pudding. Makes 4 servings.
we'll need
2 1/4 cups milk
2/3 cup granulated sugar
2 egg whites
1/3 cup unsweetened cocoa powder
3 tbsp cornstarch
2 tsp vanilla
1 banana
In a saucepan heat 2 cups of the milk with sugar over medium heat, stirring often, for about 5 minutes. Meanwhile, in bowl, whisk together remaining milk, egg whites, cocoa and cornstarch. Gradually whisk in hot milk mixture. Pour into clean saucepan and cook over medium heat, stirring with wooden spoon for 10 minutes or until consistency of melted chocolate. Let cool slightly, stir in vanilla.
Place plastic wrap directly on surface and refrigerate for at least 2 hours. Just before serving, dice banana and stir into pudding. Makes 4 servings.
εμένα μου αρέσουν οι κρεμούλες!!!Και με τέτοιο συνδυασμό μπανάνας και σοκολάτας, ακόμα περισσότερο!!!Ωραία ξεκινάω την μέρα μου, με γλύκανες mia maria!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΟΥ!!!
ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!
ΦΙΛΙΑ!!!
kalimera !!
ΑπάντησηΔιαγραφήsinxaritiria fili mou!!kai gia tin exeretiki sou kremoula kai gia ta vravia sou!!!kalo savatokiriako sou euxome!!!filia!!
καλό σκ,η κρεμούλα με προκαλεί να τη φτιάξω.μου φαίνεται νόστιμη.μπράβο για τα βραβεία σου.φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η κρεμούλα και η παρουσίαση της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με την καρδούλα είσαι στο πνεύμα των ημερών!!!
gia sou Maria me tis Glykares sou kai to apithano food styling tis fotografias !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMaria, this is such a lovely recipe. It sounds delicious and your presentation is just wonderful. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ στη θέση σου με αυτό το γλυκάκι θα άλλαζα γνώμη για τις κρέμες, για ξανασκέψου το.
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν ξέρω πως παει από γεύση αλλά από παρουσίαση σκίζει!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό σαββατόβραδο
Αααααχχχ... εγώ αν μπορούσα, θα έπαιρνα το μπολάκι της πρώτης φωτό, αυτό με την καρδούλα, και θα ... εξαφανιζόμουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο κορίτσια!!!
Πρώτη η κρεμούλα!!! Και τι styling!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
τί θέλω και σουλατσάρω τέτοια ώρα στα ξένα σπίτια...???
ΑπάντησηΔιαγραφήτί βλέπουν τα ματάκια μου και δεν είναι η ώρα να σηκωθώ και να το φτιάξω...???
Μαράκι μου,αφού δεν έχω τη κρεμούλα σου,πάω να βάλω γιαουρτάκι με μέλι μπας και με ξεγελάσω...
αύριο όμως είναι μιά άλλη μέρα...-:))
RIRI, αυτή η κρεμούλα μου άρεσε και εμένα τελικά:)
ΑπάντησηΔιαγραφήgeorgiaxara σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφήVasiliki μου σε ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφή( fortounata) ευχαριστώ πολύ, Καλή εβδομάδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina είδες; ότι πρέπει για τη Γιορτή:))
ΑπάντησηΔιαγραφήyiaNNis και που να ήξερες τι αγώνα έκανα:))
ΑπάντησηΔιαγραφήMary, thank you for your kind words! Have a great week!
ΑπάντησηΔιαγραφήKaterina, τελικά μου άρεσε αυτή η κρεμούλα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora? Ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, δεν πρόλαβες φιλενάδα,εξαφανίστηκαν όλα, χαχα! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη μου άστα, αυτό το styling, πολύ με κουράζει:))
ΑπάντησηΔιαγραφήSpIrToKoYto, τι να σου πω έτσι που το βλέπω και εγώ το λιγουρεύομαι, χιχι:))
ΑπάντησηΔιαγραφήThe chocolates are amazing, and so beautiful.
ΑπάντησηΔιαγραφήExquisite work of art.
HAPPY VALENTINES'S DAY!
Elisabeth, thank you so much for your kind words! Happy Valentine's day to you too!
ΑπάντησηΔιαγραφή