For English, scroll down
Χριστός ανέστη και χρόνια πολλά φίλοι μας! Ελπίζω να περάσατε πολύ όμορφα όλοι!
Ένα πολύ νόστιμο γλυκό σας έχουμε σήμερα. Ότι πιο ελαφρύ μετά από ένα γιορταστικό τραπέζι αλλά και αρκετά δροσιστικό για καλοκαιρινό σοκολατένιο γλυκό. Τώρα που φτιάχνει ο καιρός είναι ότι πρέπει γι αυτούς που ακόμη και με τη ζέστη επιμένουν στη σοκολάτα!
Χρησιμοποίησα πάλι την αγαπημένη μου πια φόρμα Armony και το διακόσμησα με σοκολατάκια αχιβάδες από τη φόρμα για mini madeleines της SilikoMart.
χρειαζόμαστε
5 κρόκους αυγών
1 φλιτζάνι γάλα
200 γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια ζελατίνα σκόνη των 7 γρ.
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
για τη διακόσμηση
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι άχνη ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τα 200 γρ. από την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι από το γάλα και βάζουμε την ζελατίνα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 2-3 λεπτά να φουσκώσει. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι καυτό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα να είναι χλιαρό προς ζεστό και το προσθέτουμε στους κρόκους με τη ζάχαρη μια μια κουταλιά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη ζελατίνα και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον ή και για όλη τη νύχτα. Όταν θέλουμε να το βγάλουμε, βουτάμε τη φόρμα σε καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε το ζελέ σε πιατέλα.
Φυσικά μπορούμε να το σερβίρουμε και έτσι.
Εγώ για να το διακοσμήσω χτύπησα τα υπόλοιπα 100 γρ. από την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί. Έλιωσα σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και γέμισα τη φόρμα για τα μινι μαντλέν. Άφησα να πήξει η σοκολάτα. Στόλισα το ζελέ με σαντιγί και σοκολατένιες αχιβάδες.
This is a very tasty dessert. Very light after a festive meal and very refreshing as a summer chocolate delight. It is perfect for those who love chocolate even in hot weather, now that it is gradually getting warmer.
I used my favorite Armony mold and decorated it with chocolate shells I made with the mold for mini madeleines by SilikoMart.
we need
5 egg yolks
1 cup milk
6 2/3 oz sugar
2 envelopes gelatin
6 2/3 oz baking chocolate
6 2/3 oz whipping cream
for the decoration
3 1/3 whipping cream
1 tsp icing sugar
3 1/3 milk baking chocolate
Melt chocolate in a double boiler and set aside. Whip cream. In a bowl, combine 1/2 cup of milk and gelatin and let stand for 2-3 min.
Add 1/2 cup hot water and stir until gelatin is completely diluted. Beat egg yolks with sugar. Heat remaining milk until almost hot and add to yolk mixture by spoonfuls, continuing beating.
Add gelatin and melted chocolate and stir. Fold in whipped cream and gently stir to combine all ingredients.
Turn mixture into a mold and refrigerate for 3-4 hours or overnight.
When ready to serve, dip mold into hot water and invert onto serving platter. Jello can be served as is.
I chose to decorate it with whipped cream and chocolate. I beat the remaining cream with icing sugar. I melted remaining chocolate in a double boiler and filled the mini madeleines mold. I allowed chocolate to harden and decorated the jello with whipped cream and chocolate shells.
Χριστός ανέστη και χρόνια πολλά φίλοι μας! Ελπίζω να περάσατε πολύ όμορφα όλοι!
Ένα πολύ νόστιμο γλυκό σας έχουμε σήμερα. Ότι πιο ελαφρύ μετά από ένα γιορταστικό τραπέζι αλλά και αρκετά δροσιστικό για καλοκαιρινό σοκολατένιο γλυκό. Τώρα που φτιάχνει ο καιρός είναι ότι πρέπει γι αυτούς που ακόμη και με τη ζέστη επιμένουν στη σοκολάτα!
Χρησιμοποίησα πάλι την αγαπημένη μου πια φόρμα Armony και το διακόσμησα με σοκολατάκια αχιβάδες από τη φόρμα για mini madeleines της SilikoMart.
χρειαζόμαστε
5 κρόκους αυγών
1 φλιτζάνι γάλα
200 γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια ζελατίνα σκόνη των 7 γρ.
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
για τη διακόσμηση
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι άχνη ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τα 200 γρ. από την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι από το γάλα και βάζουμε την ζελατίνα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 2-3 λεπτά να φουσκώσει. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι καυτό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα να είναι χλιαρό προς ζεστό και το προσθέτουμε στους κρόκους με τη ζάχαρη μια μια κουταλιά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη ζελατίνα και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον ή και για όλη τη νύχτα. Όταν θέλουμε να το βγάλουμε, βουτάμε τη φόρμα σε καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε το ζελέ σε πιατέλα.
Φυσικά μπορούμε να το σερβίρουμε και έτσι.
Εγώ για να το διακοσμήσω χτύπησα τα υπόλοιπα 100 γρ. από την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί. Έλιωσα σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και γέμισα τη φόρμα για τα μινι μαντλέν. Άφησα να πήξει η σοκολάτα. Στόλισα το ζελέ με σαντιγί και σοκολατένιες αχιβάδες.
This is a very tasty dessert. Very light after a festive meal and very refreshing as a summer chocolate delight. It is perfect for those who love chocolate even in hot weather, now that it is gradually getting warmer.
I used my favorite Armony mold and decorated it with chocolate shells I made with the mold for mini madeleines by SilikoMart.
we need
5 egg yolks
1 cup milk
6 2/3 oz sugar
2 envelopes gelatin
6 2/3 oz baking chocolate
6 2/3 oz whipping cream
for the decoration
3 1/3 whipping cream
1 tsp icing sugar
3 1/3 milk baking chocolate
Melt chocolate in a double boiler and set aside. Whip cream. In a bowl, combine 1/2 cup of milk and gelatin and let stand for 2-3 min.
Add 1/2 cup hot water and stir until gelatin is completely diluted. Beat egg yolks with sugar. Heat remaining milk until almost hot and add to yolk mixture by spoonfuls, continuing beating.
Add gelatin and melted chocolate and stir. Fold in whipped cream and gently stir to combine all ingredients.
Turn mixture into a mold and refrigerate for 3-4 hours or overnight.
When ready to serve, dip mold into hot water and invert onto serving platter. Jello can be served as is.
I chose to decorate it with whipped cream and chocolate. I beat the remaining cream with icing sugar. I melted remaining chocolate in a double boiler and filled the mini madeleines mold. I allowed chocolate to harden and decorated the jello with whipped cream and chocolate shells.
ειναι υπέροχο!!!! δεν καταλαβαινεις οτι ειναι κρεμωδεςνομιζεις ειναι σοκολατοπιτα ετσι οπως το βλεπεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται λαχταριστό και τέλειο !!! Μπράβο !! :-)
Πω πω λαχταριστό!!! Τέλειο Μαρία μου!! Χρόνια Πολλά και φιλιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ γίνονται θαύματα!!!!! Φοβερά λαχταριστό Μαρία μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Θέλετε να μου πείτε γιατί μου το κάνετε αυτό μανδάμ;;; Είπαμε δίαιτα μετά το Πάσχα αλλά δεν το βλέπω...
ΑπάντησηΔιαγραφήυγ. Η λεζάντα σας πάνω στο κουταλάκι, όλα τα λεφτά!!!
Πανέμορφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟνειρεμένο!
Το λάτρεψα και μόνο που το είδα!
Πολλά μπράβο Μαράκι!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Για μένα λές, που τρωω σοκολάτα χειμώνα καλοκαίρι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο το γλυκό και πολύ ομορφο παρουσιασμένο.
Χρόνια Πολλά!
Χριστος Ανέστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμοτατο... πως να μην ειναι άλλωστε με τοσο γιορτινη εμφάνιση!
Πιο τέλειο δεν θα μπορούσε να γίνει, χρησιμοποίησες τις σωστές φόρμες για απίθανες φωτογραφίες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να είναι πολύ γευστικό!!
Πολλά φιλιά Μαρία μου!
Μαρία λαχταριστό το γλυκό σου, φοβάμαι τα ωμά αυγά και διστάζω εκτός κι να τα αποστειρώσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη.
Φανταστικό το σοκολατοζελέ! Και οι αχιβάδες με τη σαντιγί το στόλισαν υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά κορίτσια!
Υπέροχο γλυκό Μαρία μου! Πολύ ωραία παρουσιασμένο!! Και όσο για την γεύση.......μπορούμε να το φανταστούμε!! Δροσερή σοκολατολιχουδιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα!!
Χρόνια πολλά κορτίτσια!! Υπέροχο το ζελέ και τέλεια η διακόσμηση με τις σοκολατένιες αχιβάδες!!! Οι φωτό πολύ ωραίες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά καλημέρας!
φοβερο γλυκο και απο εμφανιση αψογο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπραβο Μαρια!
χρονια πολλα με υγεια και χαρα!!!
φιλακια πολλα!!!
Ενώ δεν είμαι του ζελέ, πολύ, εδω αλλάζουν τα πράγματα γιατί μπαινει στη μέση η σοκολάτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο φαίνεται και πολύ ευπαρουσίαστο!!!!!!!!!!!!
Ονειρεμένο είναι!!Εμφάνιση και σίγουρα γεύση μοναδική! Μπράβο σου Μαρία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά και στις δυό σας!!
Κόλλησα με την εμφάνιση... για φέρε και 1, 2 , 3 , 4 πιατάκια να δω και γεύση χαχα!!! Θεϊκό μπράβο Μαρία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚόλλησα με την εμφάνιση... για φέρε και 1, 2 , 3 , 4 πιατάκια να δω και γεύση χαχα!!! Θεϊκό μπράβο Μαρία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Μαράκι, με υγεία και χαρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι φοβερό που είναι το γλυκάκι σου, σκέτη ομορφιά!
Και απίστευτα κομψό!
Πλούσιο σε γεύση και ανάλαφρο, πραγματικά ότι πρέπει μετά από ένα καλό και πλούσιο γεύμα!
Φιλιά
Χρόνια πολλά Μαρία με υγεία .Το σοκολατένιο σου ζελέ φαίνεται υπέροχο και τώρα που έρχεται το καλοκαιράκι θα είναι ότι πρέπει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην κατάλληλη στιγμή μας την δίνεις την συνταγή Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτοκ από σοκολάτα σε αυγά και κουνέλια...μπορεί να αξιοποιηθεί δεόντως :-))
Χριστός Ανέστη.
Φανταστικό το ζελέ και πολύ ωραία παρουσίαση!!! Δεν έχω φάει ποτέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ πολύ! Η αλήθεια έιναι ότι η γεύση του είναι σαν μους και ίσως να μην είναι και τόσο ελαφρύ τελικά αλλά είναι νοστιμότατο!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή