For English, scroll down
Πείτε μου ότι είστε από αυτούς που σας περισσεύουν τσουρέκια και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε.
Όχι πείτε το να με πιάσουν τα νεύρα μου πάλι!!!! Εμείς εδώ φυσικά τέτοια προβλήματα δεν έχουμε, παρόλα αυτά ήθελα πολύ να κάνω μια συνταγή με το μπαγιάτικο τσουρέκι που έχει περισσέψει ....σε κάποιους :)
Εντάξει δεν είναι και ότι πιο ελαφρύ έχετε δει αλλά η νοστιμιά του δεν υπάρχει...ε και ένα σπέσιαλ πρωινό για μια φορά.... δεν είναι και τόσο τρομερό!
Χρησιμοποίησα σταφίδες από ένα βαζάκι από την Πυλιακή Γη που έχω αγοράσει εδώ και καιρό και έψαχνα να το χρησιμοποιήσω σε κάτι πολύ ιδιαίτερο! Νομίζω ότι εδώ ταιριάζει ιδανικά!
χρειαζόμαστε
6 χοντρές φέτες τσουρέκι (περίπου 3 εκ)
250 γρ mascarpone σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά μαρμελάδα πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά μαύρες σταφίδες χωρίς το σιρόπι
2/3-1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1/4 κουταλάκι κανέλα
3-4 κουταλιές βούτυρο
Κόβουμε οριζόντια τις φέτες το τσουρέκι στα δυο όχι μέχρι το τέλος, να μη χωρίσουν, απλώς να γίνει σαν μια θήκη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί , τη μαρμελάδα και τις σταφίδες να γίνουν ένα μείγμα. Απλώνουμε 1-2 κουταλιές από το μείγμα στη θήκη που έχουμε φτιάξει στις φέτες του τσουρεκιού. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Μουλιάζουμε τις φέτες από το τσουρέκι και από τις δύο μεριές.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 2-3 κουταλιές βούτυρο και βάζουμε τις φέτες από το τσουρέκι να ψηθούν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε και άλλο βούτυρο αν χρειαστεί. Τις βγάζουμε και περιχύνουμε με 1-2 κουταλάκια από τις σταφίδες με το σιρόπι ούζου.
💡Mπορούμε να πασπαλίσουμε τις αυγοφέτες με άχνη ζάχαρη ή να περιχύσουμε με μέλι, ακόμα και με μαρμελάδα.
This is a recipe to use up leftover Easter bread. It is not light, it is however very tasty...a once in a blue moon special breakfast is not that disastrous!
The syrupy raisins with ouzo were from a jar made by Πυλιακή Γη that I had bought a while ago, waiting for the right moment to use with something special. I think this was that moment!
we need
6 Easter bread slices (about 1 1/4 in. thick)
8 oz mascarpone, at room temperature
1 Tbsp orange jam
1/2 tsp orange rind
1 Tbsp black raisins, without the ouzo syrup
2/3 - 1 cup milk
2 eggs
1 tsp sugar
1/4 tsp cinnamon
3-4 Tbsps butter
Slice Easter bread slices horizontally, without completely separating them, creating a pocket.
In a bowl, combine mascarpone, jam and raisins. Spread 1-2 Tbsps of the mixture between the Easter bread slices. In another bowl, beat eggs with milk, sugar and cinnamon. Dip bread slices on both sides.
In a skillet, melt 2-3 Tbsps butter and cook slices for 2-3 min on each side, or until golden. Add more butter, if necessary. Transfer to plate and top with raisins in ouzo syrup.
💡You could also top with honey, marmalade or sprinkle with icing sugar.
Πείτε μου ότι είστε από αυτούς που σας περισσεύουν τσουρέκια και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε.
Όχι πείτε το να με πιάσουν τα νεύρα μου πάλι!!!! Εμείς εδώ φυσικά τέτοια προβλήματα δεν έχουμε, παρόλα αυτά ήθελα πολύ να κάνω μια συνταγή με το μπαγιάτικο τσουρέκι που έχει περισσέψει ....σε κάποιους :)
Εντάξει δεν είναι και ότι πιο ελαφρύ έχετε δει αλλά η νοστιμιά του δεν υπάρχει...ε και ένα σπέσιαλ πρωινό για μια φορά.... δεν είναι και τόσο τρομερό!
Χρησιμοποίησα σταφίδες από ένα βαζάκι από την Πυλιακή Γη που έχω αγοράσει εδώ και καιρό και έψαχνα να το χρησιμοποιήσω σε κάτι πολύ ιδιαίτερο! Νομίζω ότι εδώ ταιριάζει ιδανικά!
χρειαζόμαστε
6 χοντρές φέτες τσουρέκι (περίπου 3 εκ)
250 γρ mascarpone σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά μαρμελάδα πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά μαύρες σταφίδες χωρίς το σιρόπι
2/3-1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1/4 κουταλάκι κανέλα
3-4 κουταλιές βούτυρο
Κόβουμε οριζόντια τις φέτες το τσουρέκι στα δυο όχι μέχρι το τέλος, να μη χωρίσουν, απλώς να γίνει σαν μια θήκη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί , τη μαρμελάδα και τις σταφίδες να γίνουν ένα μείγμα. Απλώνουμε 1-2 κουταλιές από το μείγμα στη θήκη που έχουμε φτιάξει στις φέτες του τσουρεκιού. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Μουλιάζουμε τις φέτες από το τσουρέκι και από τις δύο μεριές.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 2-3 κουταλιές βούτυρο και βάζουμε τις φέτες από το τσουρέκι να ψηθούν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε και άλλο βούτυρο αν χρειαστεί. Τις βγάζουμε και περιχύνουμε με 1-2 κουταλάκια από τις σταφίδες με το σιρόπι ούζου.
💡Mπορούμε να πασπαλίσουμε τις αυγοφέτες με άχνη ζάχαρη ή να περιχύσουμε με μέλι, ακόμα και με μαρμελάδα.
This is a recipe to use up leftover Easter bread. It is not light, it is however very tasty...a once in a blue moon special breakfast is not that disastrous!
The syrupy raisins with ouzo were from a jar made by Πυλιακή Γη that I had bought a while ago, waiting for the right moment to use with something special. I think this was that moment!
we need
6 Easter bread slices (about 1 1/4 in. thick)
8 oz mascarpone, at room temperature
1 Tbsp orange jam
1/2 tsp orange rind
1 Tbsp black raisins, without the ouzo syrup
2/3 - 1 cup milk
2 eggs
1 tsp sugar
1/4 tsp cinnamon
3-4 Tbsps butter
Slice Easter bread slices horizontally, without completely separating them, creating a pocket.
In a bowl, combine mascarpone, jam and raisins. Spread 1-2 Tbsps of the mixture between the Easter bread slices. In another bowl, beat eggs with milk, sugar and cinnamon. Dip bread slices on both sides.
In a skillet, melt 2-3 Tbsps butter and cook slices for 2-3 min on each side, or until golden. Add more butter, if necessary. Transfer to plate and top with raisins in ouzo syrup.
💡You could also top with honey, marmalade or sprinkle with icing sugar.
Κράτησα δυο φέτες και περίμενα τη συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά θα σε πάρω τηλ για μια χάρη.
Εμένα ναι, μου περισσεύουν πάντα τσουρέκια και δεν ξέρω γιατί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού μοιράζω ένα σωρό.
Προφανώς κρατάω περισσότερα από ότι πρέπει για το σπίτι.
Μπορεί επίσης, επειδή και μέσα στον χρόνο θα ετοιμάσω τσουρέκια (όχι μόνο το Πάσχα), να μην τους κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση πασχαλιάτικα.
Εν πάση περιπτώσει έχω περισσευούμενα τσουρέκια και μου έδωσες ωραιότατη ιδέα Μαράκι, μιας και είδα μασκαρπόνε και πείστηκα ότι το γλυκό σου θα είναι σπέσιαλ!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Ε ναι είναι και πόσα φτιάχνεις, αυτό δεν το είχα σκεφτεί Ελενάκι! Αν και με τα αγόρια μου εδώ.....
ΔιαγραφήΠολύ ωραίος τρόπος αξιοποίησης του τσουρεκιού!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖουμερές και γλυκές αυγόφετες!! Σούπερ νόστιμες!!
Φαίνεται τέλειο !!! Έχω εντυπωσιαστεί με το πόσο όμορφες δείχνουν οι σταφίδες με αυτό τον τρόπο πάνω σε γλυκό !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα !!!
Η πρόταση σου Μαρία είναι παρα πολύ καλή ,αλλά να ρωτήσω εγώ σε ποιον μένει τσουρέκι γιατί σε εμάς εξαφανίζετε αμέσως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην ίδια απορία έχω και εγώ Κατερίνα μου αλλά από ότι φαίνεται υπάρχουν και κάποιοι :)
ΔιαγραφήΟι φωτογραφίες είναι τέλειες κυρίως η πρώτη, αλλά και η γεύση πρέπει να είναι ανώτερη από οποιοδήποτε γλυκό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ η συνταγή!!
Καλή εβδομάδα Μαρία μου!
Εσύ θα με κάνεις να πάω να πάρω κι άλλο τσουρέκι! Μα τι ωραία ιδέα η γέμιση στη "θηκούλα"!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ κοριτσάκι μου όνειρο είναι!Καλή εβδομάδα^^
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολη και όμορφη λύση..και νόστιμη.Καλημέρα και καλή σου εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου επιτρέπεις να σε συμβουλέψω να βάλεις δίπλα μέιλ παρακολούθησης για να μπορεί κάποιος να δέχεται στα μέιλ του όποτε βάζεις ανάρτηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή Γεωργία μου! Το έκανα αμέσως! Να είσαι καλά :)
Διαγραφήμπρβο και παλι μπραβο,διαβαζω τον τιτλο αβγοφετες με τσουρεκι και λεω τελεια ιδεα στη συνεχεια βλεπω μασκαρπονε και μαρμελαδιτσα και θηκουλα....μαρια συγχαρητηρια φοβερη εμπνευση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη εβδομαδα και φιλια!!!
Μμμμ αυγοφετες με μασκαρπόνε... πολύ ωριαο φαινεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα :)
Υπερ- λαχταριστό! Και το μασκαρπόνε με την μαρμελάδα, τέλειοοο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
τελειο!!!!! και ετσι οπως το συνδυασες σιγουρα θα ειναι πεντανοστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν ανήκω σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που επίτηδες αφήνουν ένα τουλάχιστον τσουρέκι στην άκρη για να το αξιοποιήσουν :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα γλυκά πρωινά με τσουρέκι σε παραλλαγές είναι αγαπημένα και πεντανόστιμα!
Οι φωτογραφίες μου άνοιξαν την όρεξη για τα καλά!
Φιλιά
Φέτος που ήθελα να κάνω τέτοιες συνταγές δεν έμεινε τσουρέκι :(
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρώτη φορά ...
Πολύ ωραία συνταγή Μαρία μου και οι σταφίδες με το σιρόπι πρέπει να ειναι τέλειο.
Ταίριαξαν όλα τα υλικά.
Μπράβο !!!
σιγά μην περισσέψει τσουρέκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλά για τέτοια συνταγή αξίζει να φτιάξεις ένα καινούριο! ;)
φιλιά!
Μμμ.. λές η συνταγή σου να με κάνει να δω το τσουρέκι αλλιώς;; Θα το δοκιμάσω !!!! Για να δούμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήDelicious! It looks so much better than my boring scrambled eggs I had for breakfast today.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιάμι, γιάμι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου! Φιλιά σε όλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you all!