Χρόνια πολλά σε όλους τους Γιώργους και τις Γεωργίες που γιορτάζουν σήμερα!
Κερνάω και εγώ για τη γιορτή της κορούλας μου, μια ελαφριά μους που έχω από ένα περιοδικό μαγειρικής, κυριακάτικης εφημερίδας. Δυστυχώς, πάλι δεν ξέρω ποιό, γιατί έχω μόνο κομμένο χαρτάκι. Εντάξει, μικρή ήμουνα δεν ήξερα;-) Τώρα τα κρατάω και δε μου ξεφεύγει τίποτα!!!
Χρόνια πολλά λοιπόν Γιούλα μου!
χρειαζόμαστε
1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί ζελέ λεμόνι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια
Παγώνουμε το γάλα στην κατάψυξη για 2 ώρες. Διαλύουμε το ζελέ σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το γάλα στο μίξερ, μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Προσθέτουμε συνεχίζοντας το χτύπημα, τη ζάχαρη λίγη λίγη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το ζελέ. Το αδειάζουμε σε φόρμα που ανοίγει και αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει.
Η συνταγή λέει ότι το πασπαλίζουμε με τρούφα για να το σερβίρουμε. Εγώ προτίμησα λειωμένη κουβερτούρα (που πάγωσε αμέσως μόλις την έριξα) και χρωματιστή τρούφα.
Σαν ιδέα δεν ήταν άσχημη αλλά δεν ήτανε και το καλύτερο μου. Η μους είναι πολύ ελαφριά και αφράτη αλλά η σοκολάτα το βαραίνει κάπως. Ίσως πράγματι να έπρεπε να βάλω μόνο τρούφα! Καμιά άλλη ιδέα κανείς;
Κερνάω και εγώ για τη γιορτή της κορούλας μου, μια ελαφριά μους που έχω από ένα περιοδικό μαγειρικής, κυριακάτικης εφημερίδας. Δυστυχώς, πάλι δεν ξέρω ποιό, γιατί έχω μόνο κομμένο χαρτάκι. Εντάξει, μικρή ήμουνα δεν ήξερα;-) Τώρα τα κρατάω και δε μου ξεφεύγει τίποτα!!!
Χρόνια πολλά λοιπόν Γιούλα μου!
χρειαζόμαστε
1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί ζελέ λεμόνι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια
Παγώνουμε το γάλα στην κατάψυξη για 2 ώρες. Διαλύουμε το ζελέ σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το γάλα στο μίξερ, μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Προσθέτουμε συνεχίζοντας το χτύπημα, τη ζάχαρη λίγη λίγη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το ζελέ. Το αδειάζουμε σε φόρμα που ανοίγει και αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει.
Η συνταγή λέει ότι το πασπαλίζουμε με τρούφα για να το σερβίρουμε. Εγώ προτίμησα λειωμένη κουβερτούρα (που πάγωσε αμέσως μόλις την έριξα) και χρωματιστή τρούφα.
Σαν ιδέα δεν ήταν άσχημη αλλά δεν ήτανε και το καλύτερο μου. Η μους είναι πολύ ελαφριά και αφράτη αλλά η σοκολάτα το βαραίνει κάπως. Ίσως πράγματι να έπρεπε να βάλω μόνο τρούφα! Καμιά άλλη ιδέα κανείς;
Να είναι ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ και να την χαίρεσαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η μους, μετά από πολυφαγία, είναι ότι πρέπει.
Ιδέα: Μπορείς να την γαρνίρεις με σκέτη κουβερτούρα, που θα την ξύσεις από πάνω με το "παταοξεφλουδιστήρι".
Γέλασες με τον νέο όρο για τον αποφλοιωτή, εεε;
Καλό Σ/Κ και πάλι Χρόνια Πολλά.
Χρόνια της πολλά με υγεία, χαρά και ευτυχία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα την χαίρεσαι και να την καμαρώσεις όπως επιθυμείς.
Η μους είναι τέλεια.
Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ.
Χρόνια της πολλά! Να τη χαίρεσαι! Ούτε εγώ θα έβαζα σοκολάτα. Θα προτιμούσα μια ελαφριά σαντιγί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά να τη χαίρεστε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά της και καλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμ..ωραία η μους
Φιλί και Γλαρενιες αγκαλιες
Nα τη χαίρεσαι,της εύχομαι κάθε καλό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά, στο κοριτσάκι σου! Χρονια πολλά σε οσους γιορτάζουν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ.
Loulou
χρόνια πολλά στο σπλάχνο σου.και μένα γιορτάζει ο άντρας μου.η μους πρεπει να είναι μούρλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια της πολλά να την χαίρεσαι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μους είναι πράγματι ελαφριά και ότι πρέπει για μετά απο βαριά γέυματα.
Μπορείς να την γαρνίρεις με τριμμένη σοκολάτα και σαντιγύ, όπως προείπαν αλλά και με Lemon curd.
Φιλάκια :))
Πολύχρονη και καλότυχη να είναι η κόρη σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου με υγεία.
Τέλεια η μους.
Αυτό το γλυκάκι θα το φτιάξω το συντομότερο.....έχω αδυναμία στα λεμονάτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο γλυκάκι, ελαφρύ και γευστικό, με μια ιδιαίτερη γεύση λόγω του λεμονιού.Να την χαίρεσαι την κορούλα σου, πάντα ευτυχισμένη γερή και γλυκειά.
ΑπάντησηΔιαγραφήXρόνια της Πολλά! Έχει καλή μάνα και θα γίνει χρήσιμος άνθρωπος για την κοινωνία!
ΑπάντησηΔιαγραφήνα τη χαιρεστε!! πάντα γερή και χαρούμενη να ειναι, να τη καμαρώνετε!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραιότατη η μους, όντως η σοκολάτα βαριά θα της έπεφτε.
εγώ, ουτε καν τρουφα δεν θα βάλω: σκέτη, καλύτερα :))
Να χαίρεσαι την κορούλα σου!=)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία η lemon mousse με κουβερτούρα και τρούφα αλλά και μόνο με νιφάδες κουβερτούρας εξίσου yummy!
τρελαινομαι για οτιδηποτε με λεμονι!!!ιδανικο για τις ζεστες μερες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές ευχές για το Αστέρι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια.:)
Να την χαίρεσαι έστω και καθυστερημένα! Εγώ θα πάρω μία μερίδα για κάθε γαρνίρισμα...αν δεν τα δοκιμάσω όλα δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα ;))
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα την χαίρεσαι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌ,τι έχει λεμόνι το λατρεύω
Να την χαίρεσαι την κορούλα σου(λιγάκι καθυστερημένα).
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιγο γλυκάκι θα κεραστώ, είναι δροσερό και ότι πρέπει για τον καφέ μου.
Καλο σου βραδυ
Τζένη
ΑΡΓΗΣΑ ΑΛΛΑ ΗΡΘΑ ΤΕΛΙΚΑ.ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ.ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗ ΚΟΡΗ ΣΟΥ .ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ:)))
Να την χαίρεσαι τη κορούλα σου,να είναι γερή και δυνατή, αν και ήρθα λίγο καθυστερημένα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τη μους, τι να πω... τρελαίνομαι....
Φιλάκια, Καλό βράδυ!!!
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, ευχαριστώ για τις ευχές! Νομίζω τριμμένη σοκολάτα με το παταοξεφλουδιστήρι θα ήταν το καλύτερο:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίνα, ευχαριστώ πολύ! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki τη σκέφτηκα και τη σαντιγύ αλλά θα ήταν πολύ άσπρο. Θα μπορούσα να έβαζα και τρούφα από πάνω βέβαια. Ευχαριστώ για τις ευχές!Μουτς
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή ευχαριστώ! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ ευχαριστώ πολύ πολύ! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora? ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
ΑπάντησηΔιαγραφήloulou ευχαριστώ πολύ! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήφουρτουνιασμενη ψυχη ( fortounata), ευχαριστώ πολύ, να χαίρεσαι και εσύ τον αντρούλη σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήerifili ευχαριστώ! Είναι πολύ ελαφρύ και δροσιστικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήnavarino, ευχαριστώ και για τις ευχές και για τα καλά σου λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφήEYH μου ευχαριστώ! Ωραία ιδέα η Lemon curd!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜarion, ευχαριστώ, να είσαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, αν το φτιάξεις πες μου εντυπώσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαριλενα ευχαριστώ, να χαίρεσαι και συ τα κοριτσάκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήcibus♥I, ευχαριστώ! Νομίζω και εγώ ότι νιφάδες σοκολάτας θα είναι καλύτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήapinkdreamer πράγματι το λεμόνι είναι καταπληκτικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήZαμπία μου ευχαριστώ! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάτα ευχαριστώ, Πάρε, πάρε και εγώ το ίδιο θα έκανα;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤζένη ευχαριστώ πολύ και καλώς ήρθες! Είσαι η Τζένη που ξέρω;
ΑπάντησηΔιαγραφήSΚΡΟΥΤΖΑΚΟ μου ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα να έχουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήpainter ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Φιλακια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τη χαίρεσαι τη Γιούλα σου big mama και να την καμαρώνεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου έχουν τάξει μια συνταγή για μους λεμόνι (σούπερ λέει) αλλά μέχρι να τη λάβω θα φτιάχνω την υπέροχη δική σου!!!!!!!!!!
Έφτιαξα προχθές τις μπριζόλες φούρνου που είχες βάλει πιο παλιά και με ενθουσίασε το αποτέλεσμα!!!
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές :)
Φιλιά
Καλό απόγευμα
λατρεμένο γλυκό...
ΑπάντησηΔιαγραφήγια δοκίμασε και ξύσμα λεμονιού από πάνω..
ή ακόμα και καραμελωμένο ξύσμα...
αχ τί μου κάνεις..-:))
ιιιιιι..πω πω τί έπαθα..κόλησα στη μους και ξέχασα να σου ευχηθώ για το αγγελούδι σου..
ΑπάντησηΔιαγραφήΧιλιόχρονη και να τη καμαρώσεις όπως επιθυμείς..!!!
Καλησπέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή είμαι!!!!
Τζένη
Χρόνια πολλά μάμα στην Γιούλα σου !!! να ναι καλα και πολύχρονη, να την χαίρεσαι σαν τα ψηλά βουνά !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστούμε για το κέρασμα και πολλά φιλιά !!!
gvarvakis ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσαν!
ΑπάντησηΔιαγραφήSpIrToKoYto, ευχαριστώ! Το σκέφτηκα το ξύσμα λεμονιού αλλά μου φάνηκε ότι δε θα είχε πολύ χρώμα. Το καλαμελωμένο όμως, ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤζένη, πολύ χαίρομαι! Δεν ήρθες την άλλη φορά που ξαναήπιαμε καφέ, μας την έσκασες!
ΑπάντησηΔιαγραφήMaria B. ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφή