Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

καβουροπιτάκια

Οι ανοιξιάτικες Κυριακές είναι πάντα ωραίες για βόλτες, ψαροταβέρνες και ουζάκια! Για παράδειγμα δείτε πως πέρασε η Μαρία από την Κρήτη!
Και για εμάς η χθεσινή Κυριακή ήταν μέρα θαλασσινών και ψαρομεζέδων αλλά στο σπίτι. Όχι τίποτα ιδιαίτερο, ότι υπήρχε στην κατάψυξη και στα ντουλάπια για να κάνουμε και κανένα ξεκαθάρισμα. Μια κονσέρβα καβούρι λοιπόν ήταν η αφορμή για αυτή την συνταγή. Τα υλικά και οι ποσότητες είναι από το μυαλό μου, βασίστηκα όμως σε μια συνταγή που μου είχε πει μια φίλη για γαριδοπιτάκια.

χρειαζόμαστε
φύλλο κρούστας
1 κονσέρβα καβούρι
200 γρ τυρί κρέμα
1 πιπεριά κέρατο
1/2 κρεμμύδι
2 κουταλιές άνηθο
2-3 σταγόνες ταμπάσκο
1 κουταλιά φρυγανιά τριμμένη
αλάτι- πιπέρι

Στο θαυματουργό μπλεντεράκι ψιλόκοψα το κρεμμύδι, την πιπεριά και τον άνηθο. Τα έβαλα σε ένα μπολ και πρόσθεσα το καβούρι, αφού το σούρωσα όσο μπορούσα περισσότερο και το τυρί. Ανακάτεψα, πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι, ταμπάσκο (με προσοχή) και λίγη τριμμένη φρυγανιά γιατί φοβήθηκα τα ζουμιά. Το άφησα για λίγη ώρα στο ψυγείο. Μετά έκοψα το φύλλο σε λωρίδες και σε κάθε λωρίδα έβαλα ένα φουσκωτό κουταλάκι από το μίγμα. Τα έψησα στο φούρνο αλειμμένα με λάδι.
Το φύλλο που χρησιμοποίησα, ήταν το χοντρό φύλλο για πίτες και από τα καλύτερα που έχω πάρει. Σκέφτηκα πως θα ήταν τέλειο για τo παστίτσιο που έχει φτιάξει το asteri αλλά στα δικά μου πιτάκια, νομίζω πως το λεπτό φύλλο κρούστας θα ταίριαζε περισσότερο. Αυτό θα χρησιμοποιήσω την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω και να μη σας πω ότι θα τα τηγανίσω κιόλας:))
Καλή εβδομάδα να έχουμε!

40 σχόλια:

  1. φαινονται πολυ νοστιμα, αληθεια δεν εχω παρει ποτε κονσερβα καβουρια, ουτε καλαμαρια, δεν ξερω αλλα δεν ηξερα τι να τα κανω μετα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου άρεσε η ιδέα πολύ της αξιοποίσης των υπαρχόντων υλικών...της οποίας είμαι και φανατική οπαδός :-))
    Καλή εβδδομάδα Big Mama

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έμεινε κανένα;; δεν έχω πάρει καβούρι ποτέ και θάθελα να δοκιμάσω κάποια φορά πως είναι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλειααααααααα!!!!! θα δοκιμαστούν λίαν συντόμως :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνταγές με θαλασσινά.......ξέρεις πόσο τις λατρεύω.
    Αυτά τα πιτάκια θα φτιαχτούν το συντομότερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι όμορφα τριγωνάκια και τρελαίνομαι για καβούρι. Φοβερή η ιδέα σου!
    Καλή εβδομάδα!
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελευθερία, το καβούρι είναι πολύ νόστιμο και τα καλαμαράκια μας τα έκανε η μαμά μας με μακαρονάκι κοφτό όταν νηστεύαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Penelope, το έχω καταλάβει ότι και εσύ είσαι της ίδιας άποψης. Τίποτα δεν πετάμε στην κουζίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξανθή είναι σε κονσέρβα όπως ο τόνος, ψίχα καβουριού σε ζουμάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Asteri αν τα δοκιμάσεις ελπίζω να σου αρέσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, τι να πούμε και για σένα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λίλα όταν τα ξανακάνω θα τα κάνω με λεπτό φύλλο κρούστας και μάλλον τηγανιτά, όπως είπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαγδα, ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ούτε εγώ έχω πάρει ποτέ κονσέρβα καβούρι, αλλά ευχαρίστως θα δοκίμαζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. na eixame kai ena apo auta sto trapezi exthew, tha itan to korifoma!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Oικιακή οικονομία & καβουρολιχουδιές!
    Αυτά είνα! Εύγε!=)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πρέπει να είναι ωραιότατο μεζεδακι-ορεκτικό.

    Το καβούρι μου αρέσει και παλιότερα έκανα πιο συχνά με την καβουρόψυχα σαλάτα...Μου τη θύμισες τώρα...

    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ειναι πραγματικα ενα πιτακια που ουτε εχω ξαναφαει αλλα ουτε και σκεφτει...super πρωτοτυπο και επειδη τρελαινομαι για καβουρι (σε καβουροσαλατα) νομιζω θα ξετρελαθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Από τα ωραιότερα καλοκαιρινά μεζεδάκια!!
    Συνήθως τα φτιάχνω με γαρίδες και με λεπτό φύλλο κρούστας (θα βάλω συνταγή αργότερα) αλλά και με καβούρι τέλεια θα είναι!!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. μου θυμιζουν τα αγαπημενα μου won ton που τρωω παντα οταν πηγαινω σε κινεζικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κι εγώ δεν έχω δει κονσέρβα καβούρι!!Θα το ψάξω όμως, γιατί είναι απίστευτο τι παραλλαγές μπορεί να γίνουν!!
    καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπήκε ήδη στη λίστα για τα ψώνια γιατί αυτές οι γεύσεις αρέσουν πολύ στον άντρα μου (και σε μένα φυσικά!). Πολύ ωραία συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. kiki μου αρέσει πολύ το καβούρι όπως και να είναι, στην κονσέρβα είναι η ψίχα καβουριού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Mediterranean kiwi είχατε τόσα άλλα ωραία φαγητά, μακάρι να ήμουνα εκέι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. cibus♥I, νομίζω πως αυτό είναι το καλύτερο, να μην πετάμε τίποτα στην κουζίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μarion και σαλάτα με καβουρόψιχα, πολύ νόστιμη θα είναι.Βάλε συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Pansofix δοκίμασε το έχει μέσα υλικά που του ταιριάζουν. Και μπορείς να βάλεις και δικά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΕΛΕΝΑ ένα τέτοιο πιτάκι με γαρίδες είχα στο μυαλό μου αλλά και αυτό μια χαρά έγινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. apinkdreamer, αχ, won ton, να είχα τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Athina είμαι σίγουρη ότι θα σκεφτείς καταπληκτικές παραλλαγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Amelie, ελπίζω να αρέσουν. Όπως είπα είναι καλύτερα με λεπτό φύλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. big mama, υπέροχος μεζές !! σίγουρα θα του πηγαίνει καλύτερα το ψιλό φύλλο όπως και στα τυροπιτάκια, όσες φορές έτυχε να χρησιμοποιήσω χονδρό ήταν μεν νόστιμα αλλά με το ψιλό είναι το κάτι άλλο!!!

    να σαι καλά με τις ωραίες καλοκαιρινές προτάσεις σου !!!

    καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Aχ, τι ωραίος μεζές!
    Και με απλά υλικά...
    Από ότι βλέπω σε όλους αρέσει!
    Να είσαι Μαρία μου, με τις σπέσιαλ συνταγές σου.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Συνταγή με ότι έχουμε στο ντουλάπι και να μην πετύχει? Συνήθως αυτές είναι οι καλύτερες!!!
    Τώρα όταν είναι πιτάκια και μάλιστα θαλασσινών, με συνοδεία ούζων (δεν φταίω εγώ εσυ το είπες...) τότε μιλάμε για ΤΟΝ μεζέ!!
    Φιλάκια πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. i just noticed this site:
    http://www.cook.gr/suntages/mezedes-orektika/kabouropitakia.html
    are they copying you?
    if they are, tell greekfoodblogs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Maria μου έχουν ζητήσει άδεια και τους την έδωσα. Μόνο που είδα ότι έχουν βάλει λάθος link και τους έστειλα μέιλ. Ευχαριστώώώώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή