Οι ανοιξιάτικες Κυριακές είναι πάντα ωραίες για βόλτες, ψαροταβέρνες και ουζάκια! Για παράδειγμα δείτε πως πέρασε η Μαρία από την Κρήτη!
Και για εμάς η χθεσινή Κυριακή ήταν μέρα θαλασσινών και ψαρομεζέδων αλλά στο σπίτι. Όχι τίποτα ιδιαίτερο, ότι υπήρχε στην κατάψυξη και στα ντουλάπια για να κάνουμε και κανένα ξεκαθάρισμα. Μια κονσέρβα καβούρι λοιπόν ήταν η αφορμή για αυτή την συνταγή. Τα υλικά και οι ποσότητες είναι από το μυαλό μου, βασίστηκα όμως σε μια συνταγή που μου είχε πει μια φίλη για γαριδοπιτάκια.
χρειαζόμαστε
φύλλο κρούστας
1 κονσέρβα καβούρι
200 γρ τυρί κρέμα
1 πιπεριά κέρατο
1/2 κρεμμύδι
2 κουταλιές άνηθο
2-3 σταγόνες ταμπάσκο
1 κουταλιά φρυγανιά τριμμένη
αλάτι- πιπέρι
Στο θαυματουργό μπλεντεράκι ψιλόκοψα το κρεμμύδι, την πιπεριά και τον άνηθο. Τα έβαλα σε ένα μπολ και πρόσθεσα το καβούρι, αφού το σούρωσα όσο μπορούσα περισσότερο και το τυρί. Ανακάτεψα, πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι, ταμπάσκο (με προσοχή) και λίγη τριμμένη φρυγανιά γιατί φοβήθηκα τα ζουμιά. Το άφησα για λίγη ώρα στο ψυγείο. Μετά έκοψα το φύλλο σε λωρίδες και σε κάθε λωρίδα έβαλα ένα φουσκωτό κουταλάκι από το μίγμα. Τα έψησα στο φούρνο αλειμμένα με λάδι.
Το φύλλο που χρησιμοποίησα, ήταν το χοντρό φύλλο για πίτες και από τα καλύτερα που έχω πάρει. Σκέφτηκα πως θα ήταν τέλειο για τo παστίτσιο που έχει φτιάξει το asteri αλλά στα δικά μου πιτάκια, νομίζω πως το λεπτό φύλλο κρούστας θα ταίριαζε περισσότερο. Αυτό θα χρησιμοποιήσω την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω και να μη σας πω ότι θα τα τηγανίσω κιόλας:))
Καλή εβδομάδα να έχουμε!
Και για εμάς η χθεσινή Κυριακή ήταν μέρα θαλασσινών και ψαρομεζέδων αλλά στο σπίτι. Όχι τίποτα ιδιαίτερο, ότι υπήρχε στην κατάψυξη και στα ντουλάπια για να κάνουμε και κανένα ξεκαθάρισμα. Μια κονσέρβα καβούρι λοιπόν ήταν η αφορμή για αυτή την συνταγή. Τα υλικά και οι ποσότητες είναι από το μυαλό μου, βασίστηκα όμως σε μια συνταγή που μου είχε πει μια φίλη για γαριδοπιτάκια.
χρειαζόμαστε
φύλλο κρούστας
1 κονσέρβα καβούρι
200 γρ τυρί κρέμα
1 πιπεριά κέρατο
1/2 κρεμμύδι
2 κουταλιές άνηθο
2-3 σταγόνες ταμπάσκο
1 κουταλιά φρυγανιά τριμμένη
αλάτι- πιπέρι
Στο θαυματουργό μπλεντεράκι ψιλόκοψα το κρεμμύδι, την πιπεριά και τον άνηθο. Τα έβαλα σε ένα μπολ και πρόσθεσα το καβούρι, αφού το σούρωσα όσο μπορούσα περισσότερο και το τυρί. Ανακάτεψα, πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι, ταμπάσκο (με προσοχή) και λίγη τριμμένη φρυγανιά γιατί φοβήθηκα τα ζουμιά. Το άφησα για λίγη ώρα στο ψυγείο. Μετά έκοψα το φύλλο σε λωρίδες και σε κάθε λωρίδα έβαλα ένα φουσκωτό κουταλάκι από το μίγμα. Τα έψησα στο φούρνο αλειμμένα με λάδι.
Το φύλλο που χρησιμοποίησα, ήταν το χοντρό φύλλο για πίτες και από τα καλύτερα που έχω πάρει. Σκέφτηκα πως θα ήταν τέλειο για τo παστίτσιο που έχει φτιάξει το asteri αλλά στα δικά μου πιτάκια, νομίζω πως το λεπτό φύλλο κρούστας θα ταίριαζε περισσότερο. Αυτό θα χρησιμοποιήσω την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω και να μη σας πω ότι θα τα τηγανίσω κιόλας:))
Καλή εβδομάδα να έχουμε!
φαινονται πολυ νοστιμα, αληθεια δεν εχω παρει ποτε κονσερβα καβουρια, ουτε καλαμαρια, δεν ξερω αλλα δεν ηξερα τι να τα κανω μετα!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε η ιδέα πολύ της αξιοποίσης των υπαρχόντων υλικών...της οποίας είμαι και φανατική οπαδός :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδδομάδα Big Mama
Έμεινε κανένα;; δεν έχω πάρει καβούρι ποτέ και θάθελα να δοκιμάσω κάποια φορά πως είναι;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΣΙΜΠΑΩ ...ΕΝΑ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειααααααααα!!!!! θα δοκιμαστούν λίαν συντόμως :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήμας κακομαθαίνεις!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνταγές με θαλασσινά.......ξέρεις πόσο τις λατρεύω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα πιτάκια θα φτιαχτούν το συντομότερο!!
Τι όμορφα τριγωνάκια και τρελαίνομαι για καβούρι. Φοβερή η ιδέα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Μάγδα
Ελευθερία, το καβούρι είναι πολύ νόστιμο και τα καλαμαράκια μας τα έκανε η μαμά μας με μακαρονάκι κοφτό όταν νηστεύαμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope, το έχω καταλάβει ότι και εσύ είσαι της ίδιας άποψης. Τίποτα δεν πετάμε στην κουζίνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή είναι σε κονσέρβα όπως ο τόνος, ψίχα καβουριού σε ζουμάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήELENI πάρε ένα! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri αν τα δοκιμάσεις ελπίζω να σου αρέσουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, τι να πούμε και για σένα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα όταν τα ξανακάνω θα τα κάνω με λεπτό φύλλο κρούστας και μάλλον τηγανιτά, όπως είπα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαγδα, ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε εγώ έχω πάρει ποτέ κονσέρβα καβούρι, αλλά ευχαρίστως θα δοκίμαζα!
ΑπάντησηΔιαγραφήna eixame kai ena apo auta sto trapezi exthew, tha itan to korifoma!
ΑπάντησηΔιαγραφήOικιακή οικονομία & καβουρολιχουδιές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά είνα! Εύγε!=)
Πρέπει να είναι ωραιότατο μεζεδακι-ορεκτικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καβούρι μου αρέσει και παλιότερα έκανα πιο συχνά με την καβουρόψυχα σαλάτα...Μου τη θύμισες τώρα...
Καλή εβδομάδα :)
ειναι πραγματικα ενα πιτακια που ουτε εχω ξαναφαει αλλα ουτε και σκεφτει...super πρωτοτυπο και επειδη τρελαινομαι για καβουρι (σε καβουροσαλατα) νομιζω θα ξετρελαθω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα ωραιότερα καλοκαιρινά μεζεδάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνήθως τα φτιάχνω με γαρίδες και με λεπτό φύλλο κρούστας (θα βάλω συνταγή αργότερα) αλλά και με καβούρι τέλεια θα είναι!!
Φιλιά, καλή βδομάδα!!
μου θυμιζουν τα αγαπημενα μου won ton που τρωω παντα οταν πηγαινω σε κινεζικο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ δεν έχω δει κονσέρβα καβούρι!!Θα το ψάξω όμως, γιατί είναι απίστευτο τι παραλλαγές μπορεί να γίνουν!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομάδα!!
Μπήκε ήδη στη λίστα για τα ψώνια γιατί αυτές οι γεύσεις αρέσουν πολύ στον άντρα μου (και σε μένα φυσικά!). Πολύ ωραία συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki μου αρέσει πολύ το καβούρι όπως και να είναι, στην κονσέρβα είναι η ψίχα καβουριού!
ΑπάντησηΔιαγραφήMediterranean kiwi είχατε τόσα άλλα ωραία φαγητά, μακάρι να ήμουνα εκέι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήcibus♥I, νομίζω πως αυτό είναι το καλύτερο, να μην πετάμε τίποτα στην κουζίνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜarion και σαλάτα με καβουρόψιχα, πολύ νόστιμη θα είναι.Βάλε συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήPansofix δοκίμασε το έχει μέσα υλικά που του ταιριάζουν. Και μπορείς να βάλεις και δικά σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ ένα τέτοιο πιτάκι με γαρίδες είχα στο μυαλό μου αλλά και αυτό μια χαρά έγινε!
ΑπάντησηΔιαγραφήapinkdreamer, αχ, won ton, να είχα τώρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήAthina είμαι σίγουρη ότι θα σκεφτείς καταπληκτικές παραλλαγές!
ΑπάντησηΔιαγραφήAmelie, ελπίζω να αρέσουν. Όπως είπα είναι καλύτερα με λεπτό φύλλο!
ΑπάντησηΔιαγραφήbig mama, υπέροχος μεζές !! σίγουρα θα του πηγαίνει καλύτερα το ψιλό φύλλο όπως και στα τυροπιτάκια, όσες φορές έτυχε να χρησιμοποιήσω χονδρό ήταν μεν νόστιμα αλλά με το ψιλό είναι το κάτι άλλο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήνα σαι καλά με τις ωραίες καλοκαιρινές προτάσεις σου !!!
καλό μεσημέρι
Aχ, τι ωραίος μεζές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με απλά υλικά...
Από ότι βλέπω σε όλους αρέσει!
Να είσαι Μαρία μου, με τις σπέσιαλ συνταγές σου.
Φιλιά
Συνταγή με ότι έχουμε στο ντουλάπι και να μην πετύχει? Συνήθως αυτές είναι οι καλύτερες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα όταν είναι πιτάκια και μάλιστα θαλασσινών, με συνοδεία ούζων (δεν φταίω εγώ εσυ το είπες...) τότε μιλάμε για ΤΟΝ μεζέ!!
Φιλάκια πολλά :))
i just noticed this site:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.cook.gr/suntages/mezedes-orektika/kabouropitakia.html
are they copying you?
if they are, tell greekfoodblogs
Maria μου έχουν ζητήσει άδεια και τους την έδωσα. Μόνο που είδα ότι έχουν βάλει λάθος link και τους έστειλα μέιλ. Ευχαριστώώώώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήThe link is correct now.
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you.