Πριν πείτε οτιδήποτε να σας πω ότι γαλοπούλα δεν τρώμε μόνο τα Χριστούγεννα. Μπούτια και φιλέτο γαλοπούλας αγοράζουμε κάποιες φορές, κατάλοιπα από εποχές δίαιτας και διαιτολόγων. Το φαγητό αυτό είναι πεντανόστιμο και δεν έχει τίποτα διαφορετικό από τη συνταγή με χοιρινό μόνο που εδώ βάζω γαλοπούλα.
χρειαζόμαστε
2 κιλά λάχανο
1/2 κούπας λάδι
1/2 κούπα κρεμμύδι τριμμένο
400 γρ ντοματάκια ψιλοκομμένα
2-3 μπούτια γαλοπούλας ανάλογα με το μέγεθος
2 καρότα σε φετάκια ή 1 φλιτζάνι baby καροτάκια κατεψυγμένα
1/2 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο
3 κουταλιές ξύδι
αλάτι-πιπέρι
Κόβουμε το λάχανο σε κομμάτια, το βράζουμε για 5 λεπτάκια και το σουρώνουμε. Βάζουμε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας και το κρεμμύδι να σοταριστούν καλά. Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι και τα πιπέρια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το λάχανο, τα καρότα και το ξύδι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά. Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγη σάλτσα.
χρειαζόμαστε
2 κιλά λάχανο
1/2 κούπας λάδι
1/2 κούπα κρεμμύδι τριμμένο
400 γρ ντοματάκια ψιλοκομμένα
2-3 μπούτια γαλοπούλας ανάλογα με το μέγεθος
2 καρότα σε φετάκια ή 1 φλιτζάνι baby καροτάκια κατεψυγμένα
1/2 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο
3 κουταλιές ξύδι
αλάτι-πιπέρι
Κόβουμε το λάχανο σε κομμάτια, το βράζουμε για 5 λεπτάκια και το σουρώνουμε. Βάζουμε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας και το κρεμμύδι να σοταριστούν καλά. Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι και τα πιπέρια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το λάχανο, τα καρότα και το ξύδι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά. Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγη σάλτσα.
Πολύ ωραίο φαγάκι :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Ωραίο και εύκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά είναι η γαλοπούλα και πολύ πιο light από το χοιρινό...
Καλή σου μέρα!
Καλημέρα! Αυτό το φαγητό το κάνω συχνά με σκέτο λάχανο και το τρώμε αντί για σαλάτα, είναι πολύ νόστιμο! Την επόμενη φορά θα προσθέσω και γαλοπούλα, πολύ ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήσήμερα μας προτείνεις ένα φαγάκι που δεν το ήξερα καθόλου, εγώ μόνο λαχανοντολμάδες φτιάχνω με το λάχανο, μου αρέσει να μαθαίνω καινουριες συνταγές, και αυτή φαίνεται νόστιμη, σ'ευχαριστώ,
φιλιά πολλά!!!
πραγματικα μου κινησε την περιεργια το φαγητο αυτο με το λάχανο...φαινεται πολυ ωραιο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφαίνεται πολύ πολύ νοστιμο :))
ΑπάντησηΔιαγραφήτην καλησπερα μου
Πρωτότυπο και νόστιμο φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμείς τρώμε γαλοπούλα σε εβδομαδιαία βάση, αλλά με λάχανο δεν το είχα σκεφτεί ποτέ! Φαίνεται πολύ νόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήποτε δεν το ειχα σκεφτει, και εχουμε και καιρο να κανουμε λαχανο!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα δοκιμασουμε την συνταγη σου με την πρωτη ευκαιρια, πριν τελειωσουν τα λαχανα!!
Χοιρινό με λάχανο φτιάχνω πολύ συχνά, είναι από τα αγαπημένα του συζύγου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου έκανε εντύπωση η γαλοπούλα, θα το δοκιμάσω σίγουρα, νομίζω μια χαρά θα ταιριάζει!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Κι εγώ τρώω τη γαλοπούλα εκτός Χριστουγέννων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ ωραία. Και με το λάχανο που προτείνεις θα είναι τέλεια και πολύ νόστιμο.
περί ορέξεως που λένε...
ΑπάντησηΔιαγραφήωραίο πάντρεμα
Αστέρι μου σε ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty συμφωνώ, και μαγειρεμένη έτσι είναι και ζουμερή.
ΑπάντησηΔιαγραφήAmelie τα παιδιά μου δεν τρώνε πολλές ωμές σαλάτες και έτσι τρώνε τουλάχιστον λαχανικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήthumbelina να είσαι καλά! Αν το φτιάξεις ελπίζω να αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήPansofix, φτιάχνουμε και χοιρινό με λάχανο, αυτό απλώς είναι πιο light!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαριλενα καλημέρα! Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήVassili, ευχαριστώ, περαστικά στη ζουζούνα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα αν θέλεις δοκίμασε το, πιστεύω θα σας αρέσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλευθερία, όταν το φτιάξεις πες μου εντυπώσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, κάπως έτσι το σκέφτηκα και εγώ κάποια μέρα που ήθελα να ξεφορτωθώ ένα λάχανο και από τότε το φτιάχνω συχνά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜarion ευχαριστώ πολύ! Καλή σου μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ μου τι να κάνω, παντρεύω υλικά που έχω για να αδειάζει το ψυγείο:) Αυτό πάντως ταιριάζει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή ιδέα κι έχω λίγο λάχανο κι εγώ στο ψυγείο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται υπέροχο φαγάκι!!! Τη γαλοπούλα τη φτιάχνω και εγώ συχνά με λάχανο δεν την έχω δοκιμάσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμ....νοστιμότατο φαίνεται. Αν και δεν πολύ τρώω γαλοπούλα θα το φτιάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήEύκολο νόστιμο και ....lofaloco!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωτότυπο το φαγητό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και καλή Πρωτομαγιά :)
cabbage goes well with meat - my favorite combination is pork with cabbage, especially cooked as a heavy stew in the winter
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ θα ηθελα να δοκιμάσω, παρόλο που με βαραίνει πολύ το άτιμο το λάχανο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Την γαλοπουλα την εχω μαγειρεψει με διαφορους τροπους, τωρα εμαθα αλλον ενα.Καλο μηνα να εχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ όλους! Καλό μήνα να έχουμε, αν και δε το βλέπω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή