Καλό μήνα λίγο καθυστερημένα σας εύχομαι! Τώρα να σας πω ότι είμαι και στα καλύτερα κέφια, ψέματα θα πω! Όλα αυτά που ακούμε και που γίνονται, δεν είναι δυνατόν να αφήνουν κανένα αδιάφορο. Και φυσικά λόγω ηλικίας, αυτό που σκέφτομαι περισσότερο είναι τα παιδιά μου και όλα τα παιδιά. Τι Ελλάδα τους αφήσαμε για να ζήσουν!!!
Τέλος πάντων, ας φτιάξουμε κάτι να γλυκάνουμε τον πόνο μας!
χρειαζόμαστε
350 γρ αλεύρι
350 γρ ζάχαρη
350 γρ ψιλό σιμιγδάλι
5 αυγά
250 γρ τριμμένη καρυδόψιχα
200 γρα βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
για το σιρόπι
450 γρ ζάχαρη
900 ml νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού
χυμό από μισό λεμόνι
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά. Ρίχνουμε το βούτυρο λειωμένο και μετά το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής και λεία ζύμη. Γίνεται σαν αρκετά πιο πηχτό μίγμα για κέικ.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί 25Χ30 εκ περίπου, απλώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 β για 35-40 λεπτά περίπου.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 5 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό, τη φλούδα πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και την κανέλα. Αφήνουμε την καρυδόπιτα λίγο να κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το σιρόπι χλιαρό. Πασπαλίζουμε με καριδόψιχα τριμμένη.
Η καρυδόπιτα αυτή, δε μου γίνεται πολύ σιροπιασμένη. Αυτό είναι κάτι που μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί τα πολύ σιροπιαστά με πειράζουν και στο στομάχι!
Άντε και καλή εβδομάδα από αύριο!
Τέλος πάντων, ας φτιάξουμε κάτι να γλυκάνουμε τον πόνο μας!
χρειαζόμαστε
350 γρ αλεύρι
350 γρ ζάχαρη
350 γρ ψιλό σιμιγδάλι
5 αυγά
250 γρ τριμμένη καρυδόψιχα
200 γρα βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
για το σιρόπι
450 γρ ζάχαρη
900 ml νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού
χυμό από μισό λεμόνι
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά. Ρίχνουμε το βούτυρο λειωμένο και μετά το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής και λεία ζύμη. Γίνεται σαν αρκετά πιο πηχτό μίγμα για κέικ.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί 25Χ30 εκ περίπου, απλώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 β για 35-40 λεπτά περίπου.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 5 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό, τη φλούδα πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και την κανέλα. Αφήνουμε την καρυδόπιτα λίγο να κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το σιρόπι χλιαρό. Πασπαλίζουμε με καριδόψιχα τριμμένη.
Η καρυδόπιτα αυτή, δε μου γίνεται πολύ σιροπιασμένη. Αυτό είναι κάτι που μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί τα πολύ σιροπιαστά με πειράζουν και στο στομάχι!
Άντε και καλή εβδομάδα από αύριο!
παίρνω κομματάκι να πάνε κάτω τα φαρμάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήένα γλυκό ήταν ότι πρέπει τώρα.καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦέρε να γλυκαθούμε να πάνε κάτω τα φαρμάκια, γιατι με όλα αυτά που ακούμε μιαν πίκρα την έχω;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα, καλή βδομάδα!
Ωραίο φαίνεται, και θα το αντιγράψω...Μπορεί ακόμα και σήμερα να πάρω καρυδόψιχα και να το φτιάξω το γλυκό...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ, καλημέρα...
Πήρα μια γωνίτσα με το καφεδάκι μου να γλυκαθώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
Πάντα η παρασκευή γλυκών, με κάνει να ξεχνιέμαι μέσα στην κουζίνα και όταν είμαι και στα πολύ στενάχωρά μου...μου την δίνει που λένε και πάντα κάτι φτιάχνω! Εγώ έκανα παγωτό μπανάνα χθες για να πάνε κάτω τα φαρμάκια, να βάλεις εσύ την καρυδόπιτα καλή μου Big Mama;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πράγματα είναι δύσκολα πολύ, αλλά θα έδινα σε όλους μας μια συμβούλη. Μην αφήνετε την απογοήτευση να μας καταβάλει. Μην αφήνετε την απόγνωση να βγει στο βλέμμα σας, ακριβώς για χάρη των παιδιών μας. Και οι γονείς μας βγήκαν απο δύσκολα και μας έκαναν ανθρώπους!
Δείτε το σαν μια ευκαιρία να φτιάξουμε καλύτερους χαρακτήρες στα παιδιά μας. Χρειάζεται ίσως και η στέρηση κάποιων πραγμάτων για να νοιώσουν την αξία τους.
Και όσοι με τον τρόπο τους μας έφεραν εδώ που μας έφεραν, θα βρούν μια τιμωρία μπροστά τους. Αφήστε μια φλόγα αισιοδοξίας κάπου να καιει στην ψυχή σας... και μάθετε στα παιδιά σας να αγαπούν τούτην την χώρα. Ξεκινήστε να τους διδάσκετε ιστορία (όχι αυτήν των σχολείων) αλλά αυτήν των παπούδων τους και των προγόνων τους...έχει ΑΞΙΑ.
Καλό μήνα.
big mama θα συμφωνήσω απόλυτα με την Πηνελόπη,σε όσα γράφει και λέω ξανά μην χάνεται την ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ σας!!!το οφείλουμε στα παιδιά μας όπως ακριβώς έκαναν κι οι γονείς μας σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς εμπόλεμης κατάστασης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα κομματάκι γλυκό το παίρνω για τη συνέχεια του καφέ μου.
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα
αυτές τις μερες Μαρία μου, όλοι τα ιδια είμαστε..
ΑπάντησηΔιαγραφήακουσα και πριν λιγο το εξοργιστικό, πως δηλαδή, αυτη ειναι η ευκαιρία να φτιάξουμε οπως πρεπει την οικονομια μας και φρίκαρα (που λεει κι η μεγάλη μου κόρη). μονη μου μιλουσα στ' αληθεια!!
σε φιλω και καλο μηνα να 'χουμε. τουλάχιστον υγεία..
Μόνο με τέτοια γλυκά μπορεί να ηρεμήσει το πνεύμα, μέσα σ'αυτές τις θύελλες, που μας κύκλωσαν από παντού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια μένα, πρωτότυπη η δημιουργία σου με το σιμιγδάλι. Δεν το έχω ξαναδεί.
Πάω να ψάξω τα ντουλάπια. Κάπου έχω ψιλό και καρύδια.
Καλή εβδομάδα
αχ πως μου χρειάζεται ένα γλυκάκι !!! πολύ καλό φαίνεται - συνδυασμός σιμιγδάλι που λατρεύω με καρυδόπιτα . ευχαριστώ για τη χαρά
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου'χουν ΄φερει 2 σακούλες καρύδια απ΄την Κροατία ένας φίλος έχει καρυδιές...τα τσακίζει ο φίλος μου με γιαούρτι ελληνικο και μέλι (είδες τι του μαθαίνω;).Μήπως να το βάλω να καθαρίσει να φτιάξω κανά γλυκάκι;Χμμμμμ
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βράδυ
χχχ
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, άστα, με έχει πιάσει κατάθλιψη!
ΑπάντησηΔιαγραφήφουρτουνιασμενη ψυχη, καλή εβδομάδα να έχουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, είναι να μην την έχεις την πίκρα; Παιδιά έχουμε! Καλό μήνα και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήArtanis, άμα το φτιάξεις πες μου αν σου άρεσε! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, καλό μήνα και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope, αχ να είχα λίγο παγωτό μπανάνα! Έχεις δίκιο πρέπει να μας μείνει λίγη αισιοδοξία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου έχεις δίκιο, πρέπει να τα μείνουμε αισιόδοξοι για το καλό όλων!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαριλενα, έχουμε ακούσει τόσα αυτές τις μέρες, που μονολογούμε όλοι! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, ελπίζω να σου αρέσει! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήevi τέτοιες μέρες όλοι το χρειαζόμαστε το γλυκάκι! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora, φυσικά και να τον βάλεις! Από την αρχή πρέπει να τους εκπαιδεύεις;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι έχει σιρόπι με ξετρελαίνει!! πόσο μάλλον αυτή η τόσο λαχταριστή καρυδόπιτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒουτάω 2 κομμάτια και τρέχωωωω χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Αχ, όλοι το ίδιο νιώθουμε μάμα μου! Παίρνω κι εγώ καρυδόπιτα που μ΄αρεσει για να γλυκαθώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήelen ευχαριστώ πολύ! Καλό μεσημέρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri, πάρε όσο θέλεις, δώσε μου πουγκάκια όμως:))
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, άστα, και μη χειρότερα να λέμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα γλυκά, μας έχουν γίνει απαραίτητα, με τις πίκρες που καταπίνουμε τελευταία...
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή σου είναι υπέροχη big mama και θα την τιμήσουμε δεόντως!!!!
Να είσαι καλά :)
Φιλιά
Καλό απόγευμα
δεν αφήνουμε αυτά τα δήθεν μου και τάχα μου
ΑπάντησηΔιαγραφή" να πάρουμε κομματάκι να πάνε τα φαρμάκια κάτω.."
Τη καρυδόπιτα τσακίζουμε και καλά της κάνουμε έτσι όπως τη βλέπω..
(ψηλά το κεφάλι mama..-:))
Ήρθε στην ώρα η συνταγή σου γιατί θα μας χαλάσουνε τα καρύδια!
ΑπάντησηΔιαγραφήgvarvakis ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Έτσι να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον:))
ΑπάντησηΔιαγραφήSpIrToKoYto χαχα πως με κατάλαβες. Το θέλουμε το γλυκάκι μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήnavarino-s ελπίζω να σας αρέσει! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω μπορω παρακαλω να βαλω και λιγο παγωτακι διπλα, τωρα που αρχισαν και οι ζεστες?
ΑπάντησηΔιαγραφήκι εμένα δεν μου αρέσουν τα σιρόπια! γιαμι γιάμι καλημεέρες!
ΑπάντησηΔιαγραφή♥ Olá, amiga!
ΑπάντησηΔιαγραφήPassei para uma visitinha.
Para você... com muito carinho ♥
"Quem tem o abraço mais apertado...
mais carinhoso...♥
e um amor tão grande... tão grande...♥
que apaga qualquer desamor?"♥
Feliz Dia das Mães!!!
♥Ótimo fim de semana!
Beijinhos carinhosos.
Itabira♥♥
Brasil
afta skeftomai kai ego, se i ellada zoume - oxi gia mas, alla gia ta paidia mas
ΑπάντησηΔιαγραφήi karidopita einai to agapimeno mou gliko to kalokairi me pagoto (ego vazo trimma friganias, kai katholo alevri)