Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Κοτόπουλο με θυμάρι και μέλι/Honey-Thyme Chicken

For English, scroll down
Ένα απλό καθημερινό φαγάκι θα φτιάξουμε σήμερα. Το κοτόπουλο μας αρέσει αρκετά και το φτιάχνουμε με διάφορους τρόπους. Πραγματικά αν το σκεφτείτε υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να φτιάξει κανείς κοτόπουλο. Σήμερα θα το φτιάξουμε γλυκούτσικο:) Οι ποσότητες στα αρωματικά είναι στο περίπου, ανάλογα πως θέλουμε τη γεύση.

χρειαζόμαστε
1 κοτόπουλο σε κομμάτια
1 κιλό πατάτες 
2-3 μεγάλα καρότα
1 κουταλιά θυμάρι
1-2 κουταλιές μέλι
2-3 κουταλιές γούστερ σως
αλάτι-πιπέρι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο


Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου περίπου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βάζουμε σε ταψί ή γάστρα μαζί με τα καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες και τις πατάτες σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε με μέτρο γιατί η γούστερ σως είναι αλμυρούτσικη. Ανακατεύουμε το μέλι με το θυμάρι και τη γούστερ σως. Περιχύνουμε τη σάλτσα στο ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο,ή με το καπάκι αν το έχουμε βάλει σε γάστρα και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 15-30 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό.
Today we have a simple, every day meal. We love chicken and we prepare it in many different ways. There are so many ways to cook chicken, this one is going to be fairly sweet :) Herbs quantities are approximate, depending on our taste.

we need
1 chicken, cut up
2 lbs potatoes
2-3 large carrots
1 Tbsp thyme
1-2 Tbsps honey
2-3 Tbsps Worcestershire sauce
salt and pepper, to taste
2-3 Tbsps olive oil

Heat oil in a non-stick pan and saute chicken pieces, for about 2 mins on each side. Place in a pan or a slow cooker, along with carrots sliced in thick coins, and the the potatoes sliced. Carefully season with salt and pepper, because Worcestershire sauce is already salty. Combine honey, thyme and Worcestershire sauce. Pour sauce over chicken and potatoes, cover pan with aluminum foil or with the cover if using a slow cooker, then bake for about 30 min. Add some water, if necessary.
Uncover and continue baking for another 15-30 min, until golden.

31 σχόλια:

  1. Γιάμι γιάμιιιιι το λατρεύω το θυμάρι στο κοτόπουλο.
    Μια μεριδούλα για μένα παρακαλώ;; :)
    Φιλάκια
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλο μυρωδιές και χρώμα είναι το φαγάκι σου σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άχ στείλε μου μια μερίδα...ο άντρας μου δεν τρώει κοτόπουλο...κι εγώ βλέπω το μουτάκι και λιγώνομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΕΙΟ!
    Και το περασμένο 3ημερο μάζεψα φρέσκια ρίγανη και θυμάρι στα βουνά γύρω από το εξοχικό. Τα αρώματα είναι τέλεια με τα ελαφριά ψητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ μου αρέσει η συνταγούλα, μελάκι έχω μπόλικο και από θυμάρια ο τόπος μας είναι γεμάτος!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι έλεγα τι να φτιάξω για το ΣΚ.
    Την καλημέρα μας κορίτσια και καλό ΣΚ που θα είναι πολύ ζεστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να φτιάξει κανείς κοτόπουλο! Η συγκεκριμένη συνταγή φαίνεται πολύ νόστιμη, ελαφριά και κυρίως αρωματική! Αυτό που με "προβληματίζει" κάπως, είναι αν θα μαλακώσουν τα καρότα στο φούρνο... Μήπως να τα βράζαμε λίγο πριν τα βάλουμε στο ταψί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολύ νόστιμο φαίνεται!

    καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και κοτόπουλο και λαχανικά, αλλά και αρωματικά!!
    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. έχω θυμάρι στο μπαλκόνι μου :))))
    μόλις επανέλθω στον 21ο αιώνα με ψυγείο θα πιάσω τα μαγειρέματα

    καλό σ/κ
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κοτόπουλο με μελάκι, λαχανικά και θυμάρι??? Τι καλύτερο???
    Φαντάζομαι άρωμα και γεύση...
    Θα τρέλανες όλη τη γειτονιά!!!

    Καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο συνδυασμός πατάτας και καρότου στο φαγητό, μ'αρέσει πολύ...Εδώ έχουν και τις πατάτες τις ποικιλίας κουμάρα, που θυμίζουν καρότο στη γεύση, ειδικά οι κόκκινες, και έχω κολλήσει...
    θα δοκιμάσω να το φτιάξω το φαγητό, μαζί με τέτοιες πατάτες...θα βγει φανταστικό, πιστεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μ' αρέσει πολύ το μέλι στα φαγητά και εδώ θα πηγαίνει τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Asteri και εμάς μας αρέσει πολύ! Πάρε τη μεριδούλα σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ σου δίνω, μου δίνεις σοκολατόψωμο;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. eva, αχ και ο αδελφός μου δεν το τρώει, ψυχολογικό τραύμα από το στρατό λέει, που τους δίνανε σύνέχεια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Penelope τώρα τελευταία έχω "ανακαλύψει" το θυμάρι και το βάζω σχεδόν παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λίλα, δοκίμασε το, εμάς μας αρέσει έτσι γλυκούτσικο! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αστρο - Συμμορίτες ευχαριστώ πολύ! Δοκιμάστε το και πιστεύω θα αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. The Dark Chef αν θέλεις βράσε τα λίγο αλλά νομίζω πως αν είναι σκεπασμένο το φαγητό, βγάζει μπόλικο ζουμάκι και βράζουν καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ξανθή πραγματικά αρωματικό και νοστιμούλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαριλενα ευχαριστώ, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και λοιπόν;E allora? Ακόμα το ψυγείο καημενούλα; Καλό κουράγιο! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. painter, όπως το λες και άρωμα και γεύση! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Artanis, θα πρέπει να είναι πολύ ωραίο. Έχει έτσι κι αλλιώς γλυκιά γεύση η συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. kiki, του πηγαίνει και αρέσει σε όλους! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολύ όμορφο πιάτο σε εμφάνιση και πιστεύω αν ήταν μπροστά στην Αχτίδα μου θα σας έλεγε ευχαρίστως το πόσο της αρέσει γιατί λατρεύει το κοτόπουλο όπως και αν της το κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. το κοτόπουλο είναι το αγαπημένο φαγητό όλων μας.με όποιο τρόπο και να το μαγειρέψω.και η δική σου συνταγή είναι πεντανόστιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πάω τώρα να το φτιάξω αλλά χωρίς τις πατάτες θα το συνοδεύσω με πιλάφι
    Καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ξανθή, ελπίζω να σου αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή