For English, scroll down.
Έφτασε και η μέρα που γιορτάζει ο καλός μου. Θυμάμαι αρκετά παλιότερες χρονιές που η προετοιμασία για τη γιορτή ξεκίναγε από την αρχή του μήνα με μαγειρέματα, γλυκά και πολλή δουλειά γενικά. Πως γίναμε έτσι βρε παιδιά; Οι συγκεντρώσεις στα σπίτια έχουν λιγοστέψει, δεν υπάρχει και διάθεση γενικά. Βέβαια εμείς μεγαλώσαμε πια, ελπίζω να μην είναι όλος ο κόσμος έτσι.
Με τούτα και με κείνα λοιπόν που καιρός για γλυκό υπερπαραγωγή. Δεν είμαστε και για τέτοια δηλαδή έχουμε και μια κάποια ηλικία και πρέπει να προσέχουμε 😛
Δεν θα τον αφήσουμε έτσι όμως. Φτιάξαμε ένα μικρό και ελαφρύ γλυκό που γίνεται πολύ εύκολα, χρειάζεται πολύ μικρή προετοιμασία και είναι νοστιμότατο.
- 2 ασπράδια αυγού
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. γλ. λευκό ξύδι
- 1 κ. γλ. corn flour
- 200-250 γρ γιαούρτι
- 2 κ. γλ. μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα (προαιρετικά)
- σπόρια από ρόδι για στόλισμα
- Στο μούλτι τρίβουμε τη ζάχαρη να γίνει πιο ψιλή. Δε θέλουμε να γίνει άχνη, απλώς θέλουμε να κάνουμε αυτό που οι ξένοι λένε caster sugar αλλά εμείς από όσο ξέρω δεν έχουμε.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να έχουμε μια πηχτή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίχνουμε και τη βανίλια, το ξύδι και το corn flour και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια πηχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε γεμάτες κουταλιές του γλυκού με το μείγμα.
- Προσπαθούμε να τις στρογγυλέψουμε όσο μπορούμε και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 β αέρα για 45 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να δούμε ότι έχουν ψηθεί καλά.
- Όταν είναι να τις σερβίρουμε,ανακατεύουμε στο γιαούρτι τη μαρμελάδα, βάζουμε από ένα κουταλάκι στις μαρέγκες και διακοσμούμε με τα ρόδια. Αν θέλουμε δε βάζουμε μαρμελάδα και βάζουμε μόνο το γιαούρτι. Είναι το ίδιο νόστιμα σας το εγγυώμαι.
- 2 egg whites
- 3 1/3 oz caster sugar
- 1 tsp vanilla extract
- 1 tsp white vinegar
- 1 tsp corn flour
- 6 2/3 - 8 1/3 oz yogurt
- 2 tsps red fruit jam (optional)
- pomegranate arils for decoration
- Beat egg whites until they form a thick meringue.
- Add sugar by spoonful, continuing beating.
- Add in vanilla, vinegar and corn flour and continue beating until meringue is thick and glossy.
- Line a baking pan with parchment paper and drop big spoonfuls of the mixture.
- Try to round them and make a well in the middle.
- Bake in a preheated oven, at 250F on air setting, for 45 min to 1 hr, or until well done.
- When ready to serve, stir yogurt with jam, drop a tsp of mixture in each meringue well and top with pomegranate arils. We can skip the jam and just use yogurt, it is equally good, I promise.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου