Κορμός Με Λαχανικά / Vegetable Loaf


 
For English, scroll down
 
Δεν είναι ότι δεν τρώμε κρέας, είναι ότι γενικά δεν είμαστε και πολύ των κρεατικών. Οπότε πάντα φροντίζω στο τραπέζι να υπάρχει κάποιο φαγητό για τους μη κρεατοφάγους. Μόλις λοιπόν βρήκα αυτή τη συνταγή δεν υπήρχε περίπτωση να μην τη δοκιμάσω. Είναι νοστιμότατη, εύκολη και πολύ διαφορετική από ότι έχετε φάει μέχρι τώρα. Τουλάχιστον αυτά τα σχόλια άκουσα από την οικογένεια και πολύ το χάρηκα φυσικά. 
 
 
Ήθελα πολύ να σας την δείξω πριν τις γιορτές, σκέφτηκα ότι ίσως ήταν καλύτερα να την είχα κάνει σε πιο μικρή φόρμα για να είναι πιο ψηλός ο κορμός αλλά νομίζω ότι η ποσότητα της μερίδας είναι ιδανική για ένα ορεκτικό ή συνοδευτικό του φαγητού μας. Άλλωστε τα Βραζιλιάνικα φιστίκια όσο κι αν είναι πλούσια σε σελήνιο και έχουν μεγάλη διατροφική αξία, μπορούν να έχουν τοξική επίδραση στον οργανισμό, αν καταναλωθούν σε μεγάλη ποσότητα.


Κορμός Με Λαχανικά


Print Friendly and PDF
Ένας νόστιμος, πολύ διαφορετικός κορμός με λαχανικά και Βραζιλιάνικα φιστίκια.

Συστατικά:

  • 200 γρ Βραζιλιάνικα φιστίκια *
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κομμάτι σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 60 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαιντανός
  • 1/2 κ. γλ. ρίγανη ξερή
  • 1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
  • ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι
 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Χοντροκόβουμε τα φιστίκια, κρατάμε δυο κουταλιές και απλώνουμε τα υπόλοιπα σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170β για 8 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  2. Σε ένα τηγάνι με το λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει και μετά προσθέτουμε τα καρότα, το σέλερυ, την πιπεριά και συνεχίζουμε για 5 με 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  3. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε 2 κουταλιές από το τυρί και ρίχνουμε το υπόλοιπο στο μπολ μαζί με τα αυγά, τα Βραζιλιάνικα φιστίκια, τη φρυγανιά , την πάπρικα,  τα μυρωδικά, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε μια μικρή μακρόστενη φόρμα που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια και το τυρί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170β στον αέρα για 40 λεπτά περίπου.
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
* Εγώ είχα Βραζιλιάνικα φιστίκια και τα έβαλα αλλά μπορεί να γίνει το ίδιο νόστιμο με φουντούκια ή και με αμύγδαλα.

Η συνταγή με κάποιες μικρές παραλλαγές είνα από εδώ

 
Since our family is not very fond of meat in general, I always make sure there will be a meatless dish on the table.
When I found this recipe, I definitely wanted to give it a try and post it just in time for the holidays.
I was very happy to hear the very favourable comments my family made for this easy, flavourful and so very different vegetable loaf.
 
When I make it again, I will use a smaller loaf pan, I think it would look better, portion-wise though it would be enough to serve as an appetizer or a side dish.
Brazil nuts are really good to consume because they are rich in selenium, they can however be toxic in larger amounts.


Vegetable Loaf

Print Friendly and PDF
A very different, flavourful vegetable loaf with Brazil nuts.

INGREDIENTS:

  • 7 oz Brazil nuts
  • 3 tsp olive oil
  • 1 onion, finely chopped
  • 1 stick celery, finely chopped
  • 1 green pepper, chopped
  • 4 oz gruyere, grated
  • 2 eggs
  • 2 1/2 oz breadcrumbs
  • 2 tpsp chopped parsley
  • 1/2 tsp dried oregano
  • 1//2 tsp smoked paprika
  • zest of 1 small lemon 
  • salt-pepper
INSTRUCTIONS:
  1. Chop Brazil nuts, reserve about 2 Tbsp, spread the rest on a baking sheet and roast in oven, at 160 C for 8 min or until they start to turn golden.
  2. In a frying pan, add oil and the onion. Cook for about 5 minutes over  medium heat, until it starts to soften.
  3. Add carrots, celery and pepper. Cook for 5-7 minutes until they soften. Turn them into a bowl.
  4. Reserve 2 Tbsp cheese. Add the rest to vegetables, then add  nuts, eggs, breadcrumbs, herbs, lemon zest, salt and pepper to taste.
  5. Spoon  mixture into a small loaf pan, lined with parchment paper, then sprinkle with reserved nuts and cheese.
  6. Bake in preheated oven, at 170 C fan setting, for 35-40 minutes, or until golden brown.
  7. Remove loaf from oven and let it cool for 5 minutes.

NOTES
I made this loaf with Brazil nuts since I already had some at home, they may however be substituted by hazelnuts or almonds, for an equally tasty result.
 
The original recipe is from here



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου