Σοκολατένιος Κορμός /Chocolate Log

 

 
For English, scroll down
 
Καλά, κορμό με την ουσιαστική έννοια της λέξης δεν το λες, είναι ας πούμε μια πιο εύκολη εκδοχή του. 
Δεν χρειάζεται να το τυλίξουμε, κόβεται ωραιότατα σε 4 κομμάτια και το μόνο που χρειάζεται είναι να το γεμίσουμε με τις νοστιμιές που θα δείτε παρακάτω. Λίγο ρουστίκ στην εμφάνιση αλλά υπερπολυτελές στη γεύση. Θυμίζει πολύ Black Forest, βοηθάνε ίσως και τα βύσσινα.

Με αυτό το εξαιρετικό γλυκάκι θα θέλαμε να σας ευχηθούμε να περάσετε Καλά Χριστούγεννα με την οικογένεια, τους φίλους και τ' αγαπημένα σας πρόσωπα, ξεκούραση και χαρά :)))

 


 

Σοκολατένιος Κορμός

Print Friendly and PDF
Μια ευκολότερη εκδοχή σοκολατένιου κορμού που θυμίζει Black Forest.
Μερίδες:12
Συστατικά:

  • 6 μεγάλα αυγά
  • 175 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 175 γρ ζάχαρη
  • 500 γρ τυρί mascarpone
  • 75 γρ άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 225 γρ γλυκό κουταλιού βύσσινο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να γίνουν μια κρέμα. Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε μέσα τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με προσοχή να ενσωματωθεί η μαρέγκα στο μείγμα.
  5. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 23 χ33 εκ περίπου, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 β στον αέρα για 20-22 λεπτά.
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το αναποδογυρίζουμε σε μια επιφάνεια που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίσει με λίγη ζάχαρη.
  7. Σκεπάζουμε το παντεσπάνι με ένα αντικολλητικό χαρτί και με μια υγρή πετσέτα μέχρι να κρυώσει τελείως.
  8.  Χτυπάμε το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη. Βάζουμε τα 2/3 από το μείγμα μας σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  9. Κόβουμε το παντεσπάνι σε τέσσερα ίσα κομμάτια. Βάζουμε στην πιατέλα το ένα κομμάτι , απλώνουμε το μισό από το σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτουμε το δεύτερο κομμάτι και απλώνουμε το άσπρο μείγμα. 
  10. Προσθέτουμε το τρίτο κομμάτι και απλώνουμε το περισσότερο από το γλυκό βύσσινο. Κρατάμε λίγο για τη διακόσμηση. Βάζουμε και το τέταρτο κομμάτι, απλώνουμε το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα και διακοσμούμε με το υπόλοιπο γλυκό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Εγώ έβαλα γλυκό κουταλιού γιατί είχα αλλά μπορείτε να βάλετε και κονσέρβα βύσσινο αφού το έχετε σουρώσει.

Η συνταγή με μικρές παραλλαγές είναι από ένα παλιό Χριστουγεννιάτικο περιοδικό Woman & Home
 
 

 
This is actually an easier version of a chocolate log.
We don't need to fold it, it can be easily sliced in four layers and it only needs a tasty filling as you will see in the recipe. It has a rustic look, yet a super taste. Very similar to a black forest, maybe because of the wild cherries.
 
With this special dessert, we would like to wish you and your loved ones, family and friends, a very Merry Christmas, joy and a good rest :)))




Chocolate Log

Print Friendly and PDF
An easier version of a chocolate log, similar to a black forest cake.
Yield:12
INGREDIENTS:

  • 6 large eggs
  • 6 oz dark chocolate, chopped
  • 6 oz sugar
  • 1 lb 2 oz mascarpone cheese
  • 2 1/2 oz icing sugar
  • 2 tbsp cocoa powder
  • 8 oz sour cherries in syrup
INSTRUCTIONS:
  1. Separate egg yolks from egg whites. Beat egg whites to a meringue.
  2. Place the chocolate in a heatproof bowl, over a pan of simmering water until just melted.
  3. In another bowl, beat egg yolks with sugar until creamy, then add the chocolate and mix well.
  4. Fold meringue in, carefully stirring, until well blended.
  5. Turn mixture onto a 9X13 inch greased, parchment paper layered baking sheet.
  6. Bake for 20-22 minutes, at 350 F . Allow to cool slightly, then turn onto a surface layered with parchment paper, sprinkled with icing sugar.
  7. Cover with a clean sheet of parchment paper and top with a damp towel. Leave to cool. 
  8. Mix together the mascarpone and icing sugar. Put 2/3 in a separate bowl, add the cocoa powder and mix to combine.
  9. Slice the cake lengthways into 4 equal pieces. Put a piece of cake on a serving dish. Top with half the chocolate mixture. Place another cake piece on top and spread with the white mixture.
  10. Top with the third cake piece and spoon over most of the sour cherries in syrup. Add the final cake piece and spread over the rest of the chocolate mixture. Decorate with the remaining cherries.

NOTES
The original recipe is from an old Christmas magazine, "Woman and Home".





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου