Βασιλοπιτα Με Κρέμα Κάστανου / New Year's Cake With Chestnut Cream

 
For English, scroll down

Έλεγα που λέτε φέτος να μη βάλω συνταγή για Βασιλόπιτα. Έχω φτιάξει κατά καιρούς και σε κέικ και σε τσουρέκι οπότε τί να φτιάξω πιά; Σκέφτηκα όμως ότι δεν έχω φτιάξει με κάστανο. Η κρέμα κάστανου είναι ένα υλικό που αγοράζω πάντα τα Χριστούγεννα. 'Ολο και κάποιο γλυκό με κρέμα κάστανου φτιάχνω, δεν ξέρω γιατί αλλά το έχω συνδυάσει με τις γιορτές. 
 
 
 
 
Εφέτος δεν έτυχε να κάνω γλυκό με κάστανο, ας κάνω λοιπόν βασιλόπιτα. Κέικ βασικά απλώς με λίγη γέμιση.
Πολύ εύκολη, πολύ νόστιμη βασιλόπιτα με κρέμα κάστανου λοιπόν που ελπίζω να σας αρέσει.
Και του χρόνου βρε 😍 Καλή Χρονιά σε όλους!
 



Βασιλόπιτα Με Κρέμα Κάστανου

Print Friendly and PDF
Μια πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη Βασιλόπιτα με κρέμα κάστανου.
Μερίδες:12
Συστατικά:

  • 1/2 φλ βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 2 κ. γλ. baking powder
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. ξινόγαλο
  • 2/3 φλ. κρέμα κάστανου
  • 3 κ. σ. τριμμένα φουντούκια

για την επικάλυψη (προαιρετικά)

  • 180 γρ λευκή σοκολάτα
  • 90 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σ. τριμένα φουντούκια
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τους κρόκους και τη βανίλια.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε στο μπολ λίγο λίγο εναλλάξ με το ξινόγαλο.
  4. Ρίχνουμε και τα ασπράδια και ανακατεύουμε με προσοχή να ενσωματωθεί η μαρέγκα στο μείγμα.
  5.  Σε ένα μπολ ρίχνουμε 5 κουταλιές από το μείγμα, προσθέτουμε την κρέμα κάστανου και το φουντούκι και ανακατεύουμε.
  6. Σε μια φόρμα (με έλασμα κατα προτίμηση) που έχουμε βουτυρώσει και στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε το μισό από το μείγμα του κέικ. 
  7. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα με το κάστανο και τελειώνουμε με το υπόλοιπo μείγμα του κέικ.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180β, για 45-55 λεπτά περίπου.
  9. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος με τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει . Απλώνουμε με πιτσιλιές το γλάσο στη βασιλόπιτα και πασπαλίζουμε με τρίμμα φουντουκιού.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Η επικάλυψη είναι προαιρετική . Μπορούμε απλώς να την πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη, είναι το ίδιο νόστιμη.

Μπορούμε να βάλουμε λίγη περισσότερη κρέμα κάστανου αν θέλουμε, εγώ το απέφυγα γιατί οι πάράξενοι της οικογένειας θα είχαν πρόβλημα.

 
 
 
I always buy chestnut cream for Christmas baking. For some reason I have connected it with the season and I always use it in a dessert I make for the holidays. 
This year however, I didn't make any such dessert so I decided to  use it in my New Year's Cake.
So here it is, a very easy, as well as tasty New Year's cake, with chestnut cream.
I hope you'll like it!
Happy New Year to all :)
 

New Year's Cake With Chestnut Cream

Print Friendly and PDF
A very easy, as well as very tasty New Year's Cake, with chestnut cream.
Yield:12
INGREDIENTS:

  • 1/2 cup butter
  • 1 cup sugar
  • 4 eggs
  • 2 cups A.P. flour
  • 2 tsps baking powder
  • 1 tsp vanilla extract
  • 1/2 cup sour milk
  • 2/3 cup chestnut cream
  • 3 Tbsps ground hazelnuts

for the glaze (optional)

        6 oz white chocolate
        3 oz whipping cream
        1 Tbsp ground hazelnuts
   
INSTRUCTIONS:
  1. Separate egg yolks from egg whites. Beat egg whites with mixer to a meringue.
  2. Beat butter and sugar until lighter in colour, turn in yolks and vanilla while continuing beating.
  3. Blend flour and baking powder and add to butter mixture alternately with sour milk.
  4. Fold in meringue and blend carefully.
  5. Add 5 Tbsps of the batter in a bowl, mix in the chestnut cream and hazelnuts and stir well.
  6. Turn half of the cake batter in a greased and parchment paper layered spring form pan.
  7. Spread chestnut mixture over batter and finish with remaining cake batter.
  8. Bake in a preheated oven, at 350F for about 45-55 min.
  9. Heat whipping cream and white chocolate at low temperature and stir, until smooth. Drizzle glaze over cake and sprinkle with hazelnuts.

NOTES
Glaze is optional. We can sprinkle with icing sugar, it is equally tasty.
More chestnut cream can be used, if desired.  I didn't add more because the fussy ones from our group would have an issue.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου