Spring has finally sprung friends and for some of us, a long weekend is here...The Greek custom calls for a variety of seafood on Monday, so I decided to try a new (and relevant) recipe today. I had a very hard time to abstain from the finished product, I must admit...I found them highly addictive and even tastier at room temperature. I was actually on the phone with Maria while I was cooking, eating and taking pictures, so now I know that Maria can't wait for the recipe..By the way, the recipe is from a cookbook with 700 recipes, a collection of unknown cooks, unfortunately I can't give anyone the credit..
We'll need:
12 oz (360 gr) canned crabmeat
1 red jalapeno chile pepper , seeded (I used 1 tsp dried)
2 garlic cloves, minced
Handful of fresh cilantro
Finely grated zest and juice of 1 lemon
2 eggs, lightly beaten
1 cup bread crumbs(I used Italian seasoned)
Salt and pepper to taste
Soy sauce and sweet chili sauce, to serve
Vegetable oil for frying
Combine all ingredients well and shape into 1 in(2,5 cm balls). Fry in hot oil, turning several times for even cooking, drain on paper towels and serve with sauce(s). Exceptionally easy and tasty, they will be devoured in no time. Enjoy and have a great weekend everyone! XOXO
Τελικά έρχεται η Άνοιξη και για μερικούς από εμάς ένα ολόκληρο τριήμερο επίσης! Το ελληνικό έθιμο επιβάλει διάφορα θαλασσινά για τη Δευτέρα και έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω μια καινούρια συνταγή για σήμερα. Είχα μεγάλη δυσκολία να σταματήσω να δοκιμάζω όταν τα έφτιαξα, τα βρήκα πολύ νόστιμα και ακόμη νοστιμότερα αφού είχαν κρυώσει λίγο. Μιλούσα στο τηλέφωνο με τη Μαρία όταν τα δοκίμαζα και έβγαζα φωτογραφίες, οπότε είμαι σίγουρη ότι η Μαρία περιμένει με ανυπομονησία τη συνταγή. Η συνταγή είναι από ένα βιβλίο με 700 συνταγές από άγνωστους μάγειρες οπότε δεν ξέρω ποιόν να ευχαριστήσω γι αυτή τη νοστιμιά.
χρειαζόμαστε
360 γρ καβούρι σε κονσέρβα
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (εγώ έβαλα 1 κουταλάκι ξερή)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
αλατοπίπερο
Σάλτσα σόγιας ή γλυκειά σάλτσα τσίλι για το σερβίρισμα
λάδι για το τηγάνισμα
Ενώνουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε σε κεφτεδάκια 2,5 εκ περίπου. Τηγανίζουμε γυρίζοντας αρκετές φορές για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές στραγγίζουμε σε χαρτοπετσέτες και σερβίρουμε με τις σάλτσες. Όπως είδατε είναι πολύ νόστιμα και εύκολα και νομίζω πως θα αρέσουν! Καλό τριήμερο σε όλους!
Θα ...φάμε τις δαγκάνες μας: καβουρομακαρονάδα εγώ, καβουροκεφτέδες εσείς! Μόνο που το πιάτο το δικό σας αποτελεί ...εικαστική δημιουργία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια και για το τηγάνισμα αλλά και για την παρουσίαση!
Καλά κούλουμα!
ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟΙ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ!!
Ομορφος μεζες, μυριζει καλοκαιρι.Καλα να περασεις, καλη σαρακοστη.
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you for the birthday wishes! These crab balls look splendid! Blessings, Catherine
ΑπάντησηΔιαγραφήότι πρέπει, στο κλίμα των ημερών, καλά κούλουμα και καλή σαρακοστη
ΑπάντησηΔιαγραφήnavarino-s, s'efharistoume gia ta kala sou sholia. Nomizw pws tha kokkinisoume pio poly apo to kavouraki..haha.. Ta keftedakia itan orektika. Twra tha synehisoume me ti makaronada sou..Kalo triimero, filakia
ΑπάντησηΔιαγραφήgeorgiaxara, s'efharistoume! XOXO
ΑπάντησηΔιαγραφήDimiourgia,prepei na pw oti me to pou teleiwsan oi photografies, ta exafanisame!!Einai pragmati poly nostima! Kala na peraseis, filakia
ΑπάντησηΔιαγραφήCatherine, thank you! Have a great Sunday! XO
ΑπάντησηΔιαγραφήGASTEROPLIX, s'efharistoume! Polles efhoules kai polla filakia kai se sena!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι παθαίνω πρωί, πρωί!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!
Νόστιμο φαγάκι, αν και αποφεύγω την καυτερη πιπεριά! Ομως το καβουράκι..ειναι δελεαστικό υλικό και θα την δοκιμάσω την συντγή οποσδήποτε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!!!!
δεν έχω φάει ποτέ μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σαρακοστή!
Mia Xara τα έφτιαξες τόσο όμορφα, που βλέπω τις φωτογραφίες και θέλω να πάω στο σούπερ μάρκετ, να αγοράσω τα υλικά και τα λοιπά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ η καβουρόψιχα και αυτά τα τηγανητά μπαλάκια είναι μεγάλος πειρασμός. Καλή Σαρακοστή και στις δύο φιλενάδες! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιαμιιι! Καλή Καθαρή Δευτέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήLila, se katalavainw apolyta..Kali Sarakosti kai se sena!
ΑπάντησηΔιαγραφήRIRI, eimai sigouri oti kai i Maria tha symfwnisei mazi sou sto thema twn kafterwn.
ΑπάντησηΔιαγραφήEgw ehw klisi sta pio pikantika edesmata.Kali Kathari Deftera!
Kai loipon; E allora?, kername photografiko mezedaki! XO
ΑπάντησηΔιαγραφήAggeliki N., to idio pathainw ki egw me tis perisoteres photografies fagitwn..Alloimono!haha
ΑπάντησηΔιαγραφήKaterina, efharistoume kai antapodidoume tis efhes! XO
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, kala na peraseis! XO
ΑπάντησηΔιαγραφήThese look amazing!
ΑπάντησηΔιαγραφήThese babies, with some creamy horseradish sauce, sounds TO DIE FORRRR!
yummmmmmmmmmmm !!
Χαρά μου, τέλεια τα καβουροκεφτεδάκια σου. τώρα που δοκίμασα τα μπιφτέκια σολωμού και ξετρελάθηκα, θέλω να δοκιμάσω κάθε κεφτεδάκι - μπιφτεκάκι με θαλασσινό - ψαρικό. Καλή Σαρακοστή και στις δυο.
ΑπάντησηΔιαγραφήkabourokeftedakia, mpiftekia solomou... mmmm!!!! Niotho san na eimai diakopes se nisi!!!! teleia teleia!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία και μου αρέσουν τα καβούρια, θα τα δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σαρακοστή
Edible Art, the spicier the better! XO
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina,ki egw eimai twn dokimwn kai idiws otan prokeitai gia thalassina..Antapodidoume tis efhes..XO
ΑπάντησηΔιαγραφήdonkey and the carrot,egw vriskomai ontws se nisi(Montreal) mono pou einai ola koukoulwmena apo hioni..BooHoo..Kali Sarakosti!
ΑπάντησηΔιαγραφήMARIA PIOUKA, s'efharistoume! Efhoules!
ΑπάντησηΔιαγραφήWhat a beautiful plate of food. I know that I would enjoy this. Have a wonderful day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω θέλω θέλωωωωωωωωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήAmiga,
ΑπάντησηΔιαγραφήEssa receita é maravilhosa.
Um lindo dia!
Beijos.
Brasil
°º♫ ღ°º
♥°
Τέλειοι και νόστιμοι!
ΑπάντησηΔιαγραφήMia Xara τα έφτιαξα! Το μόνο που άλλαξα ήταν ο φρέσκος κόλιανδρος, που δεν τον προτιμώ... Έβαλα μαϊντανό στην θέση του! Ήταν υπέροχα! Είναι εξαιρετικό μεζεδάκι! Ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια από Ν Αφρική
ΑπάντησηΔιαγραφήMary, thank you! Have a great day !
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri, lypamai poly, teleiwsan grigora..Ki egw gyrizw stis photografies kai anapolw..hahaha
ΑπάντησηΔιαγραφήMagia da Ines , thank you ! XO
ΑπάντησηΔιαγραφήTaste Advisor, s'efharistoume! Kalo sou vrady!
ΑπάντησηΔιαγραφήAggeliki N.,hairomai pou s'aresan!Simera pira ki egw kainourgies konserves kavouriwn gia epanalipsi! Polla filakia apo to voreio polo(peripou) haha
ΑπάντησηΔιαγραφή