Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Vegetarian Paella/παέλια λαχανικών



Good morning friends! Today we're offering a vegetarian dish, bursting with color as well as flavor. I somehow consider this a combined effort, since yours truly discovered the recipe and Maria prepared everything else (I somehow like this arrangement..) Without any further delay,

We'll need
1/4 tsp saffron threads
3 Tbsp hot water
6 Tbsp olive oil
1 Spanish onion, sliced
3 garlic cloves, finely chopped
1 red bell pepper, seeded and sliced
1 orange bell pepper, seeded and sliced
1 large eggplant, cut into cubes
1 1/4 cups risotto rice
2 1/2 cups vegetable stock
1 lb/450 gr tomatoes, peeled and chopped
4 oz/115 gr mushrooms, sliced
4 oz/115 gr green beans, halved
1 1/2 cups canned pinto beans or chickpeas
salt and pepper to taste

Put saffron and hot water in a small bowl and let stand. Heat oil in a large, heavy frying pan. Add onion and cook, stirring occasionally, for 5 min, until soft. Add garlic, bell peppers and eggplant and cook for another 5 min. Add rice and stir for about 1 min, until the grains are coated in oil. Add stock, tomatoes, saffron and soaking water to the pan and season with salt and pepper. Bring to a boil, reduce the heat and simmer, shaking the pan frequently and stirring the mixture occasionally, for 15 min. Stir in the mushrooms, green beans and pinto beans with their can juices. Cook for another 10 min, then serve.
P.S. Maria used zucchini instead of an eggplant and cooked the pinto beans instead of using canned ones.
Have a great week, everyone!

Καλημέρα φίλοι μου! Σήμερα σας κερνάμε ένα φαγητό με λαχανικά που ξεχειλίζει από χρώμα και άρωμα επίσης. Θεωρώ αυτή την ανάρτηση συνδυασμένη προσπάθεια αφού η υποφαινόμενη βρήκε τη συνταγή και η Μαρία τη μαγείρεψε. (Πως μου αρέσει αυτός ο διακανονισμός;-)

χρειαζόμαστε
1/4 κουταλάκι σαφράν
3 κουταλιές ζεστό νερό
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένο
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
1 πορτοκαλί πιπεριά σε κυβάκια
1 μεγάλη μελιτζάνια σε κυβάκια
1 1/4 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο
2 1/2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
450 γρ ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
115 γρ μανιτάρια σε φέτες
115 γρ φασολάκια πράσινα σε κομματάκια
1 1/2 φλιτζάνι φασόλια κόκκινα σε κονσέρβα ή ρεβύθια
αλάτι-πιπέρι

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το σαφράν και το ζεστό νερό και το αφήνουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές, τη μελιτζάνα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτουμε το ζωμό, τις ντομάτες, το σαφράν με το νερό και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά, κουνώντας το τηγάνι και ανακατεύοντας που και που. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα φασολάκια και τα κόκκινα φασόλια με το ζουμί τους. Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά και σερβίρουμε.

P.S.Το έφτιαξα με κρόκο Κοζάνης φυσικά, με κολοκύθι αντί για μελιτζάνα και με βρασμένα φασόλια αντί για κονσέρβα και ήταν πραγματικά πεντανόστιμο!
Καλή εβδομάδα σε όλους!

42 σχόλια:

  1. Πραγματική ζωγραφιά, χρώματα και αρώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η Taste Advisor

    ΦΙΛΑΚΙΑ!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπέροχη πρόταση...και μέσα στο πνεύμα της νόστιμης Σαρακοστής...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Buenas tardes senioras!!!
    La paella es extraordinarmente perfecta!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της παέλιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρωτότυπο....και χρωματιστό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολο χρώμα η εναλλακτική παέγια!!!
    Υπέροχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. georgiaxara, ki emena mou arese pragmati i syntagi, alla emeina "me ti glyka" giati to mageirepse i Maria...haha..Oi dikoi mou hreiazontai psisimo prin tous to parousiasw..XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. SpIrToKoUtO, etsi einai..yperoha koritsia, yperohes protaseis..hahaha..Filakia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kiki, para tin prwtotypia exakolouthw na vlepw garidoules kai loipa thalassina sti photografia.. Adiorthwti oneiropola i me exartisi sta thalassina? hahaha Filakia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eva Z., Efi , Sas efharistoume, peraste gia kerasma!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απο τα φαγάκια, που δεν θα ήθελα με τίποτε να μου ξεφύγουν, αν τα είχα μπροστά μου :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πεντανόστιμο. Όταν ακουω για παέλια, κάτι νοιώθω... έρχεται στο μυαλό μου μια παέλια που έφαγα στην Βαλένθια πριν 2 χρόνια..... άστα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΠΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΗΣΥΧΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΑΝ ΚΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, δεν έχω φτιάξει ποτέ παέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όμορφος και νόστιμος συνδυασμός χρωμάτων και υλικών!
    Εύγε! μια Χαρά μας.:)

    Φιλιά από μακριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Penelope, ki egw to idio! I aponi Maria to efage olo moni tis ...hahaha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. manousina, i teleftaia fora pou efaga paella itan kapou stin Athina prin 26 peripou hronia, me parea ti Maria..Itan grafto mas na epanalifthi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. JK O SKPOYTZAKOS, efharistoume gia ta kala sholia kai tis efhes kai antapodidoume !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Xanthi, kitchenStories, efharistoume poly! Kala mageiremata kai polla filakia (hionismena) !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μου αρεσει που εχει μεσα πολλα λαχανικα.Σαν πινακας ζωγραφικης ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτές είναι συνταγές!
    Πρωτότυπη.. γεμάτη λαχανικά!
    Τί καλά που είστε 2!
    Φιλάκια κορίτσιαα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Dimiourgia, vriskw oti ta polyhrwma gevmata einai panta pio orektika..XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. eva, symphonw mazi sou! Makari na eihan tin idia gnwmi kai t'arsenika mou!!!haha..I Maria ki egw thewroume oti,an kai tooooso makria, eimaste panta mazi! As einai kala to Internet kai to ftino tilephwno...XOXO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Beautiful vegetarian Paella. Love the colors, and flavors of this dish.
    Thank you, for sharing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. This is loaded with vitamins! I love the colors in it!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Elisabeth, thank you for visiting and for your nice comments!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Edible Art, Katerina, Thank you ladies! You're more than welcome to join us for a bite! XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σίγουρα αυτή η νόστιμη συνταγή θα χρησιμοποιηθεί στη περίοδο της νηστείας.
    Καλό τριήμερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Απολαυστικό πιάτο και ταυτόχρονα πολύ ελκυστικό...μα τί χρώματα...!!!!
    Πολύ καλό!!!
    Καλό 3ήμερο!!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. MARIA PIOUKA, eirini katsa, sas efharistoume gia tin episkepsi, ta kala sas sholia kai sas efhomaste na perasete kala to 3imero!!! XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. This looks really wonderful. it has great color and it sounds like a perfect blend of flavors as well. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γεύσεις , χρώματα , αρώματα .... μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Mary, thank you! Hope you had a great weekend as well!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Afroditi, s'efharistoume! Prospathoume n'antagwnistoume tin anoixi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εύχομαι σε όλους μια ευτυχισμενη και τυχερη εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. mia maria μου, υπέροχο φαγάκι που τα συνδυάζει όλα, υγιεινό, νόστιμο και γεμάτο χρώματα!!!! Μια μερίδα παρακαλώ! Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή