Επανέρχομαι λοιπόν με ένα νόστιμο φαγάκι ότι πρέπει γι αυτές τις ημέρες!
χρειαζόμαστε
2 κουταλιές λάδι
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
160 γρ κους κους
450 γρ γαρίδες καθαρισμένες
1/4 φλ. άσπρο κρασί
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
αλάτι-πιπέρι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μια κουταλιά λάδι, προσθέτουμε το κολοκύθι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε και το σκόρδο. Ρίχνουμε 1 1/2 φλιτζάνι νερό και μόλις ξεκινήσει να βράζει το βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το κους κους και τα ντοματίνια, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί.
Εν τω μεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα καρύδια και τα αφήνουμε να ψηθούν για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε τα καρύδια, ρίχνουμε το λάδι, τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 4-5 λεπτά, ρίχνουμε το κρασί το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να απορροφηθεί το κρασί. Ρίχνουμε τα καρύδια στο κους κους. Σερβίρουμε το κους κους σε πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε το μίγμα με τις γαρίδες. Ανακατεύουμε!
Allow me to apologize for my absence during the past couple of days.Well, dear friends, blame it on my having been under the weather(which left me 4 lbs lighter) as well as lots of other miscellaneous things.. I'm back however, with a tasty dish, suitable for these days!
We need
2 Tbsps olive oil, divided
1 large zucchini, sliced in 1/2 rondelles
15 cherry tomatoes, cut in half
1 1/2 cups of water
1/2 cup shelled walnuts, coarsely cut
3 garlic cloves, minced
6 oz couscous
15 oz shelled shrimps
1/4 cup white wine
1 Tbsp lemon rind
salt and pepper to taste
Heat 1 Tbsp oil in a saucepan, add zucchini and cook , stirring often, for 2-3 min till it softens. Add garlic and water and, as soon as it starts boiling, remove from heat. Add couscous and tomatoes, stir, cover and let stand.
In the meantime, heat walnuts in a non-stick skillet and let roast for 2-3 min. Remove walnuts and add remaining oil, shrimps, salt and pepper. Cook 4-5 min, stirring frequently, add wine, lemon rind and keep cooking for another 1-2 min, till wine is absorbed. Add walnuts to couscous. Serve in platter, top with shrimp mixture and stir!
Περαστικούλια σου!Λατρεύω τις γαρίδες και ποτέ δεν τις έχω φάει με κους κους!Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά! Το φαγητό μου αρέσει. Γαρίδες και να μη μ αρέσει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά σου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαγητό σλουρπ!!!!
Φιλιά
Ωραίο φαγητό, χορταστικό μα και ελαφρύ! Ενδιαφέρουσα προσθήκη και τα καρύδια! Γενικά, είναι ό,τι πρέπει για την αποκατάσταση της υγείας! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά!!το φαγητό σου πολύ ωραίο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά Μαράκι μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί όμορφο πιάτο αυτό με τις γαριδούλες!!!
Κι έχεις βάλει ένα σωρό νόστιμα υλικά!!
Τα θαλασσινά είναι η αδυναμία μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπεραστικάαααααα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο φαγάκι σου μούρλια, αγαπημένο σε παραλλαγή!
Λένια, σε ευχαριστώ! Ελπίζω αν το δοκιμάσεις να σου αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, έλα ντε, σιγά μη δεν αρέσουν οι γαριδούλες:)
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri, ευχαριστώ! φιλάκια:)
ΑπάντησηΔιαγραφήThe Dark Chef, χαχα, αν ήτανε να φάω αυτό το φαγητό έτσι που είμαι τώρα χάθηκα! Ευτυχώς έγινε πριν και το ευχαριστήθηκα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου σε ευχαριστώ! Ακόμα δεν έχω αξιωθεί να φτιάξω τη μαρμελάδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ ευχαριστώ πολύ! Είναι πράγματι νοστιμούλι και ότι πρέπει για τις ημέρες αυτές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα και εμένα το ίδιο και στην οικογένεια ευτυχώς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, ευχαριστώ! Ότι έχει γαρίδες το τρώμε με πολύ ευχαρίστηση:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι σε όλους μας μια ευτυχισμενη και τυχερη εβδομάδα με τα λιγότερα προβλήματα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο και υγιεινό φαγάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ'αρέσει που είδες την θετική πλευρά και η αδιαθεσία δεν σε πήρε από κάτω. 2 κιλά μια χαρά είναι χωρίς προσπάθεια ε; :) Περαστικά σου!
Μάγδα
Όλα τα συστατικά, εκτός του κουσκούς, αγαπημένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέφτομαι να το αντικαταστήσω με τραχανά και μάλιστα πικάντικο.
Περαστικά!!
oh myyy ! this looks so greatt !!
ΑπάντησηΔιαγραφήshrimpy-galore ! :D
poly wraia kai freska ta ulika soy, ta zhlepsa!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικό φαγητό μπράβο
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά και σιδερένια. Δεν θα με χάλαγαν δύο κιλά λιγότερα. Δεν τα χάνω με τίποτα. Οι γαριδούλες super και πάνε με όλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήπεντανοστιμο και πρωτοτυπο φαγητο!! να εισαι καλα μαρια μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι μου περαστικά, το δικό μου κρύωμα δυστυχώς υποχώρησε χωρίς να πάρει και κανά κιλό μαζί του.... κρίμα !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίος συνδυασμός. Το ΣΚ που θα έρθει η Λένια θα το φτιάξουμε. Φιλάκια
Καλό μήνα Απρίλη απο αυριο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα έχουμε έναν υπέροχο ανοιξιάτικο μήνα
γεμάτο υγεια χρώματα κι αρώματα λουλουδιών!
Ενα μήνα με διάθεση χαρούμενη και σκέψεις αισιόδοξες!!!
Περαστικά σου Μαρία μου!! Το φαγάκι σου υπέροχο και σαν χρώμα και σίγουρα σαν γεύση!!! Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήI do hope you are feeling better. Your fagaki look wonderful and I'm sure is delicious. Have a great day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήτο κους κους το φτιάχνω συχνά στο σπίτι γιατί είναι εύκολο και διαφορετικό.Η αγαπημένη σάλτσα ειναι με γαρίδες και φιλέτο μπακαλιάρο :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια