Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

κους κους με γαρίδες / Shrimp couscous



Να ζητήσω συγνώμη που έχω χαθεί λίγο αυτές τις μέρες. Πολλές και διάφορες δουλειές και μια  αδιαθεσία (που το μόνο καλό που έκανε είναι ότι άφησε mia maria 2 κιλά πιο αδύνατη:)) ήταν ο λόγος που σας έχω εγκαταλείψει φίλοι μου!
Επανέρχομαι λοιπόν με ένα νόστιμο φαγάκι ότι πρέπει γι αυτές τις ημέρες!

χρειαζόμαστε
2 κουταλιές λάδι
1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε μισά φετάκια
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
160 γρ κους κους
450 γρ γαρίδες καθαρισμένες
1/4 φλ. άσπρο κρασί
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
αλάτι-πιπέρι

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μια κουταλιά λάδι, προσθέτουμε το κολοκύθι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε και το σκόρδο. Ρίχνουμε 1 1/2 φλιτζάνι νερό και μόλις ξεκινήσει να βράζει το βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το κους κους και τα ντοματίνια, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί.
Εν τω μεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα καρύδια και τα αφήνουμε να ψηθούν για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε τα καρύδια, ρίχνουμε το λάδι, τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 4-5 λεπτά, ρίχνουμε το κρασί το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να απορροφηθεί το κρασί. Ρίχνουμε τα καρύδια στο κους κους. Σερβίρουμε το κους κους σε πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε το μίγμα με τις γαρίδες. Ανακατεύουμε!

Allow me to apologize for my absence during the past couple of days.Well, dear friends, blame it on my having been under the weather(which left me 4 lbs lighter) as well as lots of other miscellaneous things.. I'm back however, with a tasty dish, suitable for these days!

We need
2 Tbsps olive oil, divided
1 large zucchini, sliced in 1/2 rondelles
15 cherry tomatoes, cut in half
1 1/2 cups of water
1/2 cup shelled walnuts, coarsely cut
3 garlic cloves, minced
6 oz couscous
15 oz shelled shrimps
1/4 cup white wine
1 Tbsp lemon rind
salt and pepper to taste

Heat 1 Tbsp oil in a saucepan, add zucchini and cook , stirring often, for 2-3 min till it softens. Add garlic and water and, as soon as it starts boiling, remove from heat. Add couscous and tomatoes, stir, cover and let stand.
In the meantime, heat walnuts in a non-stick skillet and let roast for 2-3 min. Remove walnuts and add remaining oil, shrimps, salt and pepper. Cook 4-5 min, stirring frequently, add wine, lemon rind and keep cooking for another 1-2 min, till wine is absorbed. Add walnuts to couscous. Serve in platter, top with shrimp mixture and stir!

29 σχόλια:

  1. Περαστικούλια σου!Λατρεύω τις γαρίδες και ποτέ δεν τις έχω φάει με κους κους!Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περαστικά! Το φαγητό μου αρέσει. Γαρίδες και να μη μ αρέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περαστικά σου!!!!!
    Το φαγητό σλουρπ!!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο φαγητό, χορταστικό μα και ελαφρύ! Ενδιαφέρουσα προσθήκη και τα καρύδια! Γενικά, είναι ό,τι πρέπει για την αποκατάσταση της υγείας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περαστικά!!το φαγητό σου πολύ ωραίο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περαστικά Μαράκι μου!!
    Τί όμορφο πιάτο αυτό με τις γαριδούλες!!!
    Κι έχεις βάλει ένα σωρό νόστιμα υλικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα θαλασσινά είναι η αδυναμία μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. περαστικάαααααα!!
    το φαγάκι σου μούρλια, αγαπημένο σε παραλλαγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λένια, σε ευχαριστώ! Ελπίζω αν το δοκιμάσεις να σου αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kiki, έλα ντε, σιγά μη δεν αρέσουν οι γαριδούλες:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. The Dark Chef, χαχα, αν ήτανε να φάω αυτό το φαγητό έτσι που είμαι τώρα χάθηκα! Ευτυχώς έγινε πριν και το ευχαριστήθηκα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξανθή μου σε ευχαριστώ! Ακόμα δεν έχω αξιωθεί να φτιάξω τη μαρμελάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΛΕΝΑ ευχαριστώ πολύ! Είναι πράγματι νοστιμούλι και ότι πρέπει για τις ημέρες αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λίλα και εμένα το ίδιο και στην οικογένεια ευτυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, ευχαριστώ! Ότι έχει γαρίδες το τρώμε με πολύ ευχαρίστηση:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εύχομαι σε όλους μας μια ευτυχισμενη και τυχερη εβδομάδα με τα λιγότερα προβλήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ ωραίο και υγιεινό φαγάκι.
    Μ'αρέσει που είδες την θετική πλευρά και η αδιαθεσία δεν σε πήρε από κάτω. 2 κιλά μια χαρά είναι χωρίς προσπάθεια ε; :) Περαστικά σου!
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όλα τα συστατικά, εκτός του κουσκούς, αγαπημένα.
    Σκέφτομαι να το αντικαταστήσω με τραχανά και μάλιστα πικάντικο.

    Περαστικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καταπληκτικό φαγητό μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Περαστικά και σιδερένια. Δεν θα με χάλαγαν δύο κιλά λιγότερα. Δεν τα χάνω με τίποτα. Οι γαριδούλες super και πάνε με όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. πεντανοστιμο και πρωτοτυπο φαγητο!! να εισαι καλα μαρια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαράκι μου περαστικά, το δικό μου κρύωμα δυστυχώς υποχώρησε χωρίς να πάρει και κανά κιλό μαζί του.... κρίμα !!!!
    Τι ωραίος συνδυασμός. Το ΣΚ που θα έρθει η Λένια θα το φτιάξουμε. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλό μήνα Απρίλη απο αυριο.
    Να έχουμε έναν υπέροχο ανοιξιάτικο μήνα
    γεμάτο υγεια χρώματα κι αρώματα λουλουδιών!
    Ενα μήνα με διάθεση χαρούμενη και σκέψεις αισιόδοξες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Περαστικά σου Μαρία μου!! Το φαγάκι σου υπέροχο και σαν χρώμα και σίγουρα σαν γεύση!!! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. I do hope you are feeling better. Your fagaki look wonderful and I'm sure is delicious. Have a great day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. το κους κους το φτιάχνω συχνά στο σπίτι γιατί είναι εύκολο και διαφορετικό.Η αγαπημένη σάλτσα ειναι με γαρίδες και φιλέτο μπακαλιάρο :)))

    καλημερούδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή