Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Σούπα καρότου/Carrot Soup

Στο σπίτι των γονιών μου, σούπες τρώγαμε μόνο όταν ήμασταν άρρωστοι. Κοτόσουπα, άντε και καμιά ψαρόσουπα που και που. Ο καλός μου πάλι, είναι σουπάς. Όταν ρωτάω καμιά φορά να μου πούνε τι να φτιάξω το βράδυ, πολλές φορές η απάντηση είναι σούπα. (Οι υπόλοιπες είναι μακαρόνια αλλά ας μην το θίξω αυτό το θέμα..... :)) Τρώμε λοιπόν πολύ συχνά σούπες στο σπίτι. Βελουτέ σούπες όμως δεν είχα φτιάξει ποτέ. Ήμουνα σίγουρη ότι δε θα μου αρέσουν και δε θα αρέσουν γενικώς.
Πέρυσι έκανα για πρώτη φορά τη σούπα κουνουπίδι βελουτέ της Κικής και ενθουσιάστηκαν όλοι......και εγώ!!!! (Σε αυτό το σημείο ακούω τη Χαρά να γελάει χαιρέκακα, γιατί πολύ καιρό μου έλεγε να δοκιμάσω βελουτέ και εγώ έκανα μπλιαχ!)
Τώρα λοιπόν που δροσίζει σιγά σιγά, είναι ευκαιρία να φτιάξουμε αυτή την πολύ νόστιμη σούπα. Με υλικά που πάντα έχουμε, γρήγορη και εύκολη!

χρειαζόμαστε
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
500 γρ καρότα
300 γρ πατάτες
2-3 κλωνάρια σέλερυ
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/2 κουταλάκι πάπρικα
φύλλα μέντας (προαιρετικά)

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλερυ, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να αρχίσουν μα μαλακώνουν. Προσθέτουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα λαχανικά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και μετά πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ. Αν έχουμε ραβδομπλέντερ ακόμα καλύτερα. Βάζουμε τη σούπα στη φωτιά να πάρει μια βράση και σερβίρουμε. Αν θέλουμε σερβίρουμε τη σούπα με ψιλοκομμένα φύλλα μέντας.

When I was a child, we would only have soup at home when were sick. Chicken soup that is, and fish soup upon occasion. My hubby, he's a soup man. When I ask what to make for supper, many times the answer is soup. (All other times it's pasta, but I'd better not touch the subject... :)). That means we eat soup very frequently. I had never however made a creamy soup. I was convinced I wouldn't like it and neither would anybody else.
Last year I made Kiki's creamy cauliflower soup and everybody( myself included) loved it!!!
So now that the weather is gradually getting cooler, it's a good chance to make this very tasty soup. Made with ingredients we always have in stock, it's quick and easy!

we need
1/4 cup olive oil
1 lb 1 oz carrots
10 oz potatoes
2-3 celery stalks
1 onion
1 garlic clove
1 quart chicken broth
1 tsp salt
1/2 tsp pepper
1/2 tsp paprika
mint leaves (optional)

In a pot, heat oil. Add carrots, potatoes, celery, onion, garlic and saute for 5-7 min, or until soft.
Add broth, lower heat and simmer for 30-40 min approximately, until vegetables are fully cooked.
Let slightly cool down and then puree soup in blender. It is even better if we have a smart stick. Return soup to pot and bring to a boil, then serve immediately. Serve with finely chopped mint leaves, if desired.

11 σχόλια:

  1. Μα τι χρώμα!!!Το τέλειο πρώτο πιάτο στο τραπέζι που μπορώ να σκεφτώ αυτή την εποχή!!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ είμαι δηλωμένη ... σουπού και στις βελουτέ έχω μεγάλη αδυναμία!!
    Τέλεια δείχνει η καροτόσουπά σου, γεια στα χεράκια σου Μαράκι και φυσικά να συνεχίσεις να ετοιμάζεις νόστιμες σουπίτσες!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άρχισε το κρύο και ξεκινήσαμε τις σούπες! Ωραία!!!!
    Μου αρέσουν οι σούπες βελουτέ και επίσης και το καρότο.
    Εκανες ωραία παρουσίαση και αναδείχθηκε και το υπέροχο χρώμα της στις φωτογραφίες!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λαχταριστή και θρεπτική η καροτοσουπα, μου αρέσει τόσο πολύ!
    Και αυτή φαίνεται υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παίρνω το κουταλακι μου και έρχομαι, εχω και γω μια παρομοια συνταγη χιχιχιχ
    Καλό μήνα, καληνύχτα :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγώ είμαι σουπού Μαρία : )

    ΟΙ βελουτέ μεγάλη αδυναμία. Μα με απλά υλικά κάνεις μια καταπληκτική σούπα και κάνοντάς την βελουτέ της δίνεις άλλη διάσταση από ένα απλό νερουλό πράγμα.

    Πολύ ωραία!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα που άρχισε να δροσίζει ο καιρός χρειαζόμαστε και τις σουπίτσες για τα βραδάκια. Η καροτοσουπα που έφτιαξες έχει υπέροχο χρώμα και υφή, πιστεύω οτι και η νοστιμιά της είναι αντίστοιχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λατρεύω τις βελουτε σουπιτσες,ειδικα για βραδυ....μμμμμ τελεια!!!!
    καροτοσουπα...δεν εχωδοκιμασει ποτε,ηρθε η ωρα λοιπον!!!
    φιλακια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή