Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Parmesan Haddock With Oven-Fried Potatoes/Μπακαλιάρος Με Παρμεζάνα Και Πατάτες Φούρνου Σαν Τηγανητές

I was in the mood for fish today, but I really wasn't in a frying mood. Although we all love fish at home, we agree that we'd rather not have the lingering "aroma" every time I cook..Boiling cloves and cinnamon sticks will usually neutralize the scent, but I wasn't ready for a Christmas scent either..
I found this recipe on  Canadian Living and decided it would be great for a quick supper. And it was, indeed!! From beginning to end it took 40 min and I even had time to do dishes while it was baking :)
Very easy and lots of flavor!!! Both my hubby and I loved it and it will be repeated as a family dinner with our boys!

we need
1 lb potatoes (I used half regular and half sweet potatoes), peeled and cut in wedges
2 Tbsps olive oil
1 Tbsp fresh parsley, chopped
salt and pepper, to taste

4 haddock filets (1 1/2 lbs)
1 Tbsp Dijon mustard
1/3 cup breadcrumbs (I used Italian seasoned)
1/4 cup grated parmesan
2 Tbsps fresh parsley, finely chopped
1 Tbsp olive oil
1/4 tsp salt
1/4 tsp pepper

In a bowl, toss peeled and wedged potatoes with olive oil, parsley, salt and pepper and spread over half bottom of large, parchment paper covered pan. Place in 425F preheated oven and bake for 15 min.
In the meantime, brush haddock filets with Dijon mustard. Mix all other ingredients together and press firmly on both sides of the fish filets.
When potatoes have baked for 15 min, remove pan from the oven, place the prepared filets on the empty half, return to oven and bake for 15 more min. That's it! Fast and easy! Enjoy :)

Σήμερα είχα διάθεση για ψάρι, όχι όμως τη διάθεση να τηγανίσω. Παρ' όλο που το ψάρι αρέσει σ' όλους μας στο σπίτι, συμφωνούμε όλοι στο ότι δε θέλουμε το μοναδικό του "άρωμα" να πλανάται στην ατμόσφαιρα, κάθε φορά που μαγειρεύω...Η μυρωδιά φυσικά εξουδετερώνεται όταν βράζω ξυλάκια κανέλας και μοσχοκάρφια, δεν ήθελα όμως ούτε να μυρίζει το σπίτι..... Χριστούγεννα!!
Τη συνταγή αυτή τη βρήκα στο CanadianLiving και αποφάσισα πως ήταν ότι έπρεπε για ένα γρήγορο δείπνο. Και πράγματι ήταν!! Η όλη διαδικασία ήταν 40 λεπτά και είχα χρόνο να πλύνω και τα πιάτα όσο ψηνόταν το φαγητό :)
Πολύ εύκολο και γευστικότατο!!! Άρεσε τόσο σε μένα όσο και στο σύζυγο και θα το επαναλάβω για τα παιδιά σε προσεχές οικογενειακό γεύμα!

χρειαζόμαστε
1/2 κιλό πατάτες (χρησιμοποίησα κανονικές και γλυκοπατάτες), καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλικομμένο
αλάτι και πιπέρι

4 φιλέτα μπακαλιάρου (περίπου 650 γρ.)
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1/3 φλ.φρυγανιά (χρησιμοποίησα αυτή που λέει "Ιταλική")
1/4 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι

Βάζουμε τις πατάτες σ' ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το λάδι, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και τοποθετούμε στη μισή επιφάνεια ενός μεγάλου ταψιού, καλυμμένου με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220C για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ απλώνουμε τη μουστάρδα και στις δυο πλευρές της κάθε φέτας ψαριού. Αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και πιέζουμε πάνω στα φιλέτα, να καλύψουμε τη μουστάρδα.
Όταν οι πατάτες συμπληρώσουν 15 λεπτά ψησίματος, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε το ψάρι και επιστρέφουμε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη.
Αυτό ήταν όλο! Γρήγορο και εύκολο! Καλή όρεξη!

14 σχόλια:

  1. Καλημερα και καλη εβδομαδα!!!!!
    ο μπακαλιαρος σου υπεροχος και "ευκολος"...τι αλλο να ζητησω!!!
    φιλια πολλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπακαλιαράκι!! Έχω καιρό να φάω και τον λιμπίστηκα! Ωραίο φαγητό και εύκολο!Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είδες τι ωραία κρούστα κάνει η παρμεζάνα στα ψαρικά??
    Σούπερ φαγάκι μας ετοίμασες!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαφορετικό και πολύ νόστιμο ψαράκι Χαρά!
    Και μου αρέσει που έχει ς και γλυκοπατατα στο ταψι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα Χαρά μου!! Πολύ ωραίο το πιάτο σου και διαφορετικό. Λατρεύω τις γλυκοπατάτες και του πηγαίνουν τέλεια!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύκολο φαγάκι και ιδανικό για όλη την οικογένεια.
    Η παρμεζάνα το κάνει πολύ ξεχωριστό νομίζω!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πω πω! Ψάρι και παρμεζάνα!
    Σούπερ. Θα ήθελα σαν τρελή να το δοκιμάσω μαζί με τις πατάτες για συνοδευτικό.
    Πολύ καλή επιλογή γεύματος! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο μπακαλιάρος έτσι θα φαγωθει πιο ευκολα!
    Καλό μας ξημέρωμα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ιδανικός τρόπος για να φάνε το ψάρι τους και οι δύσκολοι της οικογένειας!
    Πολύ ωραίος ο συνδυασμός των υλικών σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μας αρέσουν τέτοιες συνταγές, Χαρά!!! Και νόστιμες και γρήγορες!! Σούπερ ο μπακαλιάρος!!!
    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρμεζάνα με μπακαλιάρο; Πολύ πρωτότυπο! Έτσι που τον είδα, θα ήθελα σίγουρα ένα κομματάκι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχο το φαγάκι σου, λατρεύουμε τα ψάρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ψάρι με κρούστα είναι πολύ ωραία συνταγή και το κάνει ελκυστικό ακόμη και για τα παιδάκια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την επίσκεψη και τα όμορφα λογάκια σας!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή