χρειαζόμαστε
2 κονσέρβες τόνου σουρωμένες
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
4 κλαράκια σέλερυ ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
50 γρ καβουρδισμένο κουκουνάρι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Σε ένα σέικερ βάζουμε το λεμόνι, τη μουστάρδα, το λάδι και αλατοπίπερο. Χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, τα μισά ντοματίνια και το σέλερυ. Ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Στρώνουμε σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού, τα υπόλοιπα ντοματίνια, τα κουκουνάρια και το μαϊντανό. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους :)
Deserted once more by my internet connection for the past couple of days and honored by its return today, I decided to post this salad I read in a book by E. Mamalakis. It's tasty, easy and only slightly changed from the original.
We need
2 cans of tuna, drained
15 grape tomatoes, cut in half
4 celery stalks, chopped
1 medium onion, sliced
50 gr toasted pine nuts
2 Tbsps parsley, finely chopped
juice of 1/2 a lemon
1 tsp mustard
1/2 cup of olive oil
salt and pepper to taste
In shaker, mix lemon, mustard, salt and pepper. Shake till all ingredients are well blended.
In bowl, add tuna, half the tomatoes and celery. Mix in half of the sauce. Transfer into salad bowl, add onions, remaining tomatoes, pine nuts and parsley. Top with leftover sauce.
Have a great weekend :)
Πανεύκολη κ πεντανόστιμη η σαλατίτσα σου!Καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο σελερυ και το κουκουναρι κανουν την διαφορα!πολυ ωραια και δροσιστικη!
ΑπάντησηΔιαγραφήνόστιμη! καλό ΣΚ.
ΑπάντησηΔιαγραφήi am not a fan of pine nuts.. i wonder if i can switch this out with another nut.. maybe cashew?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι πρέπει η σαλατούλα για γεύμα με χαμηλές θερμίδες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
Πολύ γευστική "μου ακούγεται", χωρίς να είναι τίγκα στις μαγιονέζες κ.λπ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλημέρα μου, γλυκιά Μαρία.
Και ένα φιλί στη Χαρά σου.
Δροσερή πολύ πρέπει να είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα να έχουμε!
Μου αρέσει πάααααρα πολύ!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚουλαριστη σαλάτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρεσει!!!
Παρολο που δε τρωω ψαρια, μου αρεσει ο τονος κονσερβας!
φιλια πολλα
Ωραία συνταγή mia maria! Θα μπορούσε να είναι από μόνη της γεύμα διαίτης αν περιορίσουμε λίγο το λάδι έτσι δεν είναι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολη, νόστιμη, δροσερή, μου αρέσει που έχει και κουκουνάρι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό απόγευμα!
Λένια σε ευχαριστώ! Είναι πράγματι πολύ εύκολη:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρήνη, τώρα τελευταία έχω μάθει να χρησιμοποιώ το ωμό σέλερυ και μου αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα από αύριο:)
ΑπάντησηΔιαγραφήEdible Art, thank you for your visit! You can switch pine nuts with cashews. I think peanuts will be ok too:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ, και ελαφρύ γεύμα μπορείς να το πεις! Καλή εβδομάδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήkitchenStories, ευχαριστώ πολύ και μακάρι να ήταν κοντά η φιλενάδα μου η Χαρά να της έδινα το φιλί σου:(
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη μου πράγματι είναι! Καλή εβδομάδα και σε σενα εύχομαι:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα ευχαριστώ!!! Μουτς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήCoula, σε ευχαριστώ! Και εμείς δεν είμαστε πολύ του ψαριού γενικά:)
ΑπάντησηΔιαγραφήVita φυσικά και είναι. Το λάδι ο Μαμαλάκης το είχε 1 φλιτζάνι και εγώ το έκανα μισό. Και με λιγότερο μια χαρά θα ήτανε. Σε ευχαριστώ και καλή εβδομάδα από αύριο:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, το κουκουνάρι και το σέλερυ κάνουν τη διαφορά! Φιλιά σε όλα τα κορίτσια:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμη φαίνεται η σαλάτα, αλλά και εμένα δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το κουκουνάρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆριστα στην σαλατίτσα σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Δροσερη σαλατα και ελαφρια.Καλη εβδομαδα να εχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφή