Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Ρεβιθοσαλάτα/Chickpea Salad

Καλή Σαρακοστή φίλοι μας! Από τα χτεσινά μας φαγητά είναι η σημερινή συνταγή. 
Μια σαλάτα εύκολη και πολύ νόστιμη. Μπορεί να γίνει από την προηγούμενη ώστε να έχουμε ένα λιγότερο να κάνουμε για το τραπέζι. Δεν έχει πολλά υλικά, γίνεται γρήγορα και είναι για όλες τις ώρες. Για μένα βέβαια που λατρεύω τα όσπρια είναι και ένα πολύ καλό γεύμα. 
 
χρειαζόμαστε
500 γρ ρεβίθια
2 κ.γ. σόδα
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 γρ ελιές σε ροδέλες
200 γρ πιπεριές Φλωρίνης ψητές, σε φετάκια
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
1/3 φλιτζάνι λάδι
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι-πιπέρι

Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε νερό. Το πρωί τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλάκια σόδα. Αφήνουμε για ένα τεταρτάκι και μετά τα ξεπλένουμε καλά. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, τις ελιές, τον άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το λεμόνι και το ρίχνουμε στα ρεβίθια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
This is an extremely easy and tasty salad that we enjoyed yesterday. It can be assembled a day ahead of time so that we can have one less thing to worry about, when we have a gathering. Made with just a handful of ingredients, it can be made in no time and can accompany either our lunch or supper.
I, on the other hand, call this a meal, because I just love legumes.

we need
1 lb 2 oz chickpeas
2 tsps baking soda
3-4 green onions, finely chopped
3 1/3 oz black olives, pitted and sliced in thin coins
6 2/3 oz long red peppers, baked and sliced
1 Tbsp dill, finely chopped
1 Tbsp Dijon mustard
1/3 cup olive oil
juice of half a lemon
salt and pepper, to taste

Soak chickpeas in water for one night. In the morning, strain them and blend in 2 tsps of baking soda.
Let stand for 15 min, then rinse well. Boil them in a large pot of boiling water until soft. Strain and transfer to a large bowl. Add onions, peppers, olives, dill and some salt and pepper. Whisk olive oil with mustard and lemon juice and pour over chickpeas. Stir well and serve.

12 σχόλια:

  1. Μου αρέσουν τα πολύχρωμα πιάτα κι επίσης από όσπρια τρώω αδιαμαρτυρητα ρεβίθια!!!!! Καλή συνέχεια στη μέρα σου . Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε συνηθίσει να τρώμε τα ρεβύθια σούπα ενώ είναι εξαιρετικά και σε σαλάτα. Πολύ νόστιμη και χαρούμενη! Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία σαλάτα Μαρία
    Αν και νομίζω πως τρώγονται μια χαρά και για κυρίως γεύμα.
    Πεντανόστιμη.

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπάμε πολύ τα ρεβίθια οποτε θα δοκιμάσουμε τη όμορφη σαλάτα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τις καλύτερες σαλάτες που υπάρχουν.Φτιάχνω πολύ συχνά τα ρεβύθια έτσι!!Τέλεια σου λέω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ρεβίθια τα είχα φάει σαλάτα αλλά λιωμένα έτσι όπως τα κάνουν στην Πάρο. Ωραία όμως η ιδέα ειδικά για το καλοκαίρι που δε μπορείς εύκολα να φας σούπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κι εγώ λατρεύω τα όσπρια! υπέροχη σαλάτα!
    καλό σ/κ! φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ωραία πρόταση! Και πόσο ωραία φαίνεται η πρώτη φωτό!
    Ευχές για ένα πολύ όμορφο σκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eta es mi comida favorita en guisos y ensaladas me encantaaaa,abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή