The person responsible for this guacamole is my son, who loves sharing his recipes when I can't really decide what to cook (no complaints here) :) We happened to have a bunch of ripe avocados that had to be used and he seized the opportunity! I was just a spectator and the first one to try it out (lucky me, I absolutely love guacamole)! It is delicious, very easy and quick to make.
Unfortunately, I had to do the dishes :(
we need
6 ripe avocados
1 medium white onion, chopped
1 small red onion,chopped
3 tomatoes, peeled and chopped
1/4 cup finely chopped cilantro
1 Tbsp finely chopped red hot pepper
juice of 1 large lime
salt, to taste
Cut avocados in half, discard seed. Score each half around the peel using a blunt knife and scoop out flesh with a spoon. Turn into a large bowl and mash with a fork, adding lime juice, to prevent avocados from turning brown. Blend in remaining ingredients, stirring well after each addition. Serve with your favorite tortilla chips or crackers. My son usually makes fried plantain on the side, we all love it :)
*Tip: When ready to refrigerate, cover with clear plastic wrap that touches the surface of the guacamole, this way it will not turn brown.
Η σημερινή μας συνταγή είναι από τα χεράκια του γιού μου που του αρέσει να παίρνει τα πρωτεία στην κουζίνα όταν δεν ξέρω τί να μαγειρέψω (δεν κάνω παράπονα...) :) Είχαμε λοιπόν μερικά ώριμα αβοκάντο που έπρεπε να φαγωθούν και ο νεαρός βρήκε ευκαιρία! Εγώ απλά παρευρέθηκα στη διαδικασία και ήμουν η πρώτη τυχερή που το δοκίμασε (τρελαίνομαι για το guacamole). Είναι πεντανόστιμο, πολύ εύκολο και γρήγορο. Το άσχημο είναι ότι εγώ έπρεπε να πλύνω τα πιάτα... :(
χρειαζόμαστε
6 ώριμα αβοκάντο
1 μέτριο άσπρο κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
3 ντομάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κυβάκια
1/4 φλ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
1 κ.σ. ψιλοκομμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά
χυμό από ένα μεγάλο μοσχολέμονο
αλάτι
Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και πετάμε το κουκούτσι. Με μυτερό μαχαίρι χαράζουμε γύρω από το φλούδι και βγάζουμε την ψίχα με κουτάλι. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ και λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτοντας ταυτόχρονα λίγο-λίγο το χυμό από το μοσχολέμονο για να μη μαυρίσουν τα αβοκάντο. Προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε με τα αγαπημένα μας τορτίγια τσιπς ή κράκερς. Ο γιος μου συνοδεύει το guacamole με τηγανιτά plantains.
*Tip: Πριν βάλουμε το guacamole στο ψυγείο, το καλύπτουμε με μεμβράνη που ακουμπά στην επιφάνειά του.
Μη ξεχνάτε το δώρο μας.Μπορείτε ακόμα να πάρετε μέρος. Δείτε εδώ...
Το λατρεύω το γκουακαμόλε! Θα μπορούσα να φάω κιλά! Μου ανοίξατε την όρεξη κορίτσια, πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά τα καταφέρνει ο γιος ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελλαίνομαι για γκουακαμόλε...ιδίως με νάτσος. Δεν θέλω τίποτα άλλο
Καλό μήνα Χαρούλα :)
Τρελλαίνομαι για γκουακαμόλε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραία τροφή! Πόσο δυνατή γεύση! Και πόσο απλή διαδικασία! Ευχαριστούμε πολύ που μας το θύμισες γιατί αξίζει :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρούλα μου... το λατρεύω το γουακαμόλε! Από τα αγαπημένα μου αν και με plantains δεν το έχω δοκιμάσει γιατί εδώ δεν μπορώ να βρω! Το κόλιανδρο που του πρόσθεσες πρέπει να το απογείωσε ...εγώ το κάνω με μαϊντανό αλλά την επόμενη θα ψάξω για κόλιανδρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές ευχές για καλό μήνα και καλή εβδομάδα κορίτσια!!!
Φιλιά!
Δεν εχω δοκιμάσει ακομη αυτη τη σος, ουτε αβοκάντο. Ελπίζω να το κανω συντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη συνέχεια στη μέρα μας!
Φιλιά!
Απο τα αγαπημένα ντιπ! Οταν το πετυχω σε πάρτυ το τσακίζω χιχι ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/