Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Beef Stew With Green Olives/Κοκκινιστό Μοσχάρι Με Πράσινες Ελιές

Η συνταγή και στα Ελληνικά, πιο κάτω
We start off another week with a dish I have wanted to try for the longest time. I searched quite a bit for a recipe and ended up with one combining only the ingredients I knew my family would like.
Everyone loved it, even my mom, who is a VERY TOUGH client when my meals don't originate from her standard cookbook...
Today's dish is flavorful and easy to make, with a good amount of sauce and a light orange flavor, very good with the addition of olives!

we need
1 lb beef cubes
1/2 cup flour
6 Tbsps olive oil, divided
2 medium onions, coarsely chopped
2 large carrots, sliced in coins
2 garlic cloves, minced
1/2 cup dry red wine
1 14 oz can crushed tomatoes
3 cups (or more) warm water
orange peel from 1/2 a small orange,cut into slivers
1 lb potatoes, peeled and cubed
salt and pepper, to taste
1/2 tsp sugar
1 cup brine cured green olives

In a plastic Ziploc bag, shake beef with flour, salt and pepper, to coat beef well. Sauté beef with 3 Tbsps olive oil in a skillet, until brown, then transfer to platter.
Add remaining 3 Tbsps olive oil to skillet and sauté onions and carrots for about 8 min, then add garlic and continue for 1 more min. Transfer to meat platter.
Add wine to skillet, and bring to a boil. Add tomatoes and water, allow to boil and return meat and veggies to skillet. Turn in potatoes and orange peel, salt and pepper, sugar, cover skillet and allow to cook until tender. Add olives and cook for 10 more min. Enjoy!
Ξεκινάμε μια ακόμα εβδομάδα με ένα φαγητό που ήθελα να δοκιμάσω εδώ και πολύ καιρό. Έψαξα αρκετά για τη συνταγή που θα μου άρεσε και κατέληξα σε ένα συνδυασμό όσων βρήκα, σύμφωνο με τις αγαπημένες γεύσεις της οικογένειας. Πρέπει να ομολογήσω ότι άρεσε σε όλους μας, συμπεριλαμβανομένης και της μαμάς, η οποία είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ πελάτισσα, ιδίως με γεύματα που δεν προέρχονται από τον οδηγό μαγειρικής της Σκούρα...
Νόστιμο και εύκολο το φαγητό μας λοιπόν σήμερα, με αρκετή σαλτσούλα και μια πολύ απαλή γεύση πορτοκαλιού, δένει υπέροχα με τις ξυδάτες ελιές!

χρειαζόμαστε
454 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε κύβους
1/2 φλ. αλεύρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα
2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε στρογγυλές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες (412 ml περίπου)
3 φλ. (ή περισσότερα) χλιαρό νερό
φλούδα από μισό μικρό πορτοκάλι, κομμένο σε μπαστουνάκια
454 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
αλάτι και πιπέρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 φλ. πράσινες ελιές ξυδάτες

Βάζουμε το αλεύρι, το κρέας, αλάτι και πιπέρι σε μια σακκούλα και ανακινούμε καλά, να καλυφθεί το κρέας με αλεύρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι  ροδίζουμε το κρέας σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και βγάζουμε σε πιατέλα.
Προσθέτουμε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε τα  κρεμμύδια και τα καρότα για 8 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1 ακόμη λεπτό. Μεταφέρουμε τα λαχανικά στην πιατέλα με το κρέας.
Ρίχνουμε το κρασί στο τηγάνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό, αφήνουμε να βράσει και επιστρέφουμε τα λαχανικά και το κρέας στο τηγάνι. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις πορτοκαλόφλουδες, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη, καλύπτουμε το τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί. Όταν είναι μαλακό το κρέας, ρίχνουμε και τις ελιές και συνεχίζουμε για 10 λεπτά. Καλή όρεξη!

10 σχόλια:

  1. Θα το δοκίμαζα ανετα! Μου αρεσουν οι πρασινες μεγαλες ελιες και το μοσχαρακι!
    Καλή εβδομάδα,
    καλή συνέχεια στη μέρα σου!
    Φιλια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός Χαρά, πολύ θα ήθελα να τον δοκιμάσω!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα κλασσικό οικογενειακό φαγητό που ομόρφυνε περισσότερο με τις αλλαγές που κάνατε! Τέλειο για κυριακάτικο τραπέζι! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τις ελιές θα είναι πολύ ωραίο.
    Και το πορτοκάλι που εβαλες τέλειο.
    Αυτό το φαϊ θέλει πολύυυ ψωμί.

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. I've never thought to add green olives to beef stew - GREAT IDEA! It looks comforting and delicious.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ωραίες που είναι οι πράσινες ελιές! Δεν το είχα ποτέ σκεφτεί για μαγειρευτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα που το είδα κατάλαβα πως καιρό έχω να φτιάξω ένα τέτοιο φαγητό!Μπράβο κοριτσάκι. Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή