Η συνταγή και στα Ελληνικά, πιο κάτω
The recipe we have for today is timely, due to the Greek tradition of "cod-consumption" on the 25th of March, one of our country's two National Holidays.
The original recipe is from Newfoundland, one of the Atlantic Provinces of Canada and is taken from here The cakes are traditionally served with scrunchions, cubes of cured pork fried to a crispy texture. I believe you will forgive me for choosing the next best way to serve them, this sauce Hollandaise, which greatly complements these amazingly fluffy and tasty fish cakes :)
we need (for 16-18 cakes)
12 oz cod filets
1/8 cup butter
1 small onion, chopped
3 cups mashed potatoes
1 egg, beaten
1/2 tsp black pepper
1 1/2 tsps. salt
3/4 Tbsps dried savory (optional)
flour for breading
oil for frying
for the Sauce Hollandaise
3 egg yolks
1 tsp Dijon mustard
2 Tbsps lemon juice
1/2 cup melted butter (hot)
1 tsp chopped dill
Peel and chop potatoes, place in a pot with enough water to cover and boil until tender. Drain water and mash, set aside.
In the meantime, in another pot, boil cod filets for 3 min, drain and let cool. Flake with a fork and add to mashed potatoes, along with salt, pepper, savory and beaten egg.
In a skillet melt butter and sauté chopped onion until soft, add to fish mixture.
Stir everything well to combine. Shape mixture into 3/4-1 in. balls, roll in flour, slightly flatten and fry in hot oil, until both sides are golden brown, turning once.
For the sauce, beat egg yolks, mustard and lemon juice in a bowl with hand mixer for 1 min, add hot butter in a thin stream until sauce starts to thicken, then add dill. Place bowl in a larger bowl with hot water, to keep warm until ready to serve.
Η σημερινή μας συνταγή είναι επίκαιρη λόγω της κλασσικής "μπακαλιαροφαγίας" της 25ης του Μάρτη. Προέλευσή της είναι ο Ατλαντικός Καναδάς και πιο συγκεκριμένα η επαρχία του Newfoundland. Η αρχική συνταγή είναι από εδώ και ο παραδοσιακός τρόπος σερβιρίσματος είναι με scrunchions, ξεροτηγανισμένα κυβάκια χοιρινού λίπους. Πιστεύω να με συγχωρήσετε που διάλεξα τον αμέσως επόμενο τρόπο σερβιρίσματος, τη σάλτσα Hollandaise...
Συμπληρώνει υπέροχα τα αφράτα και γευστικά αυτά κεφτεδάκια.
χρειαζόμαστε (για 16-18 κεφτέδες)
360 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
1/8 φλ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 φλ. πατάτες, βρασμένες και λιωμένες
1 αυγό, χτυπημένο
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 1/2 κ.γ. αλάτι
3/4 κ.σ. θρούμπι (προαιρετικά)
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
για τη σάλτσα Hollandaise
3 κρόκοι αυγών
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο (καυτό)
1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, βράζουμε τον μπακαλιάρο για 3 λεπτά σε μια άλλη κατσαρόλα, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Τον μαδάμε με ένα πιρούνι και τον προσθέτουμε στις πατάτες, μαζί με το αλατοπίπερο, το θρούμπι και το χτυπημένο αυγό.
Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε στο μείγμα του μπακαλιάρου και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Σχηματίζουμε μπαλάκια διαμέτρου 2-3 εκ., τα αλευρώνουμε, τα πιέζουμε με τις παλάμες των χεριών μας να γίνουν επίπεδα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, γυρίζοντας μια φορά.
Για τη σάλτσα, χτυπάμε με μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη μουστάρδα και το λεμόνι σε ένα μπολ, για 1 λεπτό. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το καυτό βούτυρο με σταθερή ροή, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το άνηθο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μπολ με τη σάλτσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με καυτό νερό και διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή μέχρι να σερβίρουμε.
Χρόνια Πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν!
The recipe we have for today is timely, due to the Greek tradition of "cod-consumption" on the 25th of March, one of our country's two National Holidays.
The original recipe is from Newfoundland, one of the Atlantic Provinces of Canada and is taken from here The cakes are traditionally served with scrunchions, cubes of cured pork fried to a crispy texture. I believe you will forgive me for choosing the next best way to serve them, this sauce Hollandaise, which greatly complements these amazingly fluffy and tasty fish cakes :)
we need (for 16-18 cakes)
12 oz cod filets
1/8 cup butter
1 small onion, chopped
3 cups mashed potatoes
1 egg, beaten
1/2 tsp black pepper
1 1/2 tsps. salt
3/4 Tbsps dried savory (optional)
flour for breading
oil for frying
for the Sauce Hollandaise
3 egg yolks
1 tsp Dijon mustard
2 Tbsps lemon juice
1/2 cup melted butter (hot)
1 tsp chopped dill
Peel and chop potatoes, place in a pot with enough water to cover and boil until tender. Drain water and mash, set aside.
In the meantime, in another pot, boil cod filets for 3 min, drain and let cool. Flake with a fork and add to mashed potatoes, along with salt, pepper, savory and beaten egg.
In a skillet melt butter and sauté chopped onion until soft, add to fish mixture.
Stir everything well to combine. Shape mixture into 3/4-1 in. balls, roll in flour, slightly flatten and fry in hot oil, until both sides are golden brown, turning once.
For the sauce, beat egg yolks, mustard and lemon juice in a bowl with hand mixer for 1 min, add hot butter in a thin stream until sauce starts to thicken, then add dill. Place bowl in a larger bowl with hot water, to keep warm until ready to serve.
Η σημερινή μας συνταγή είναι επίκαιρη λόγω της κλασσικής "μπακαλιαροφαγίας" της 25ης του Μάρτη. Προέλευσή της είναι ο Ατλαντικός Καναδάς και πιο συγκεκριμένα η επαρχία του Newfoundland. Η αρχική συνταγή είναι από εδώ και ο παραδοσιακός τρόπος σερβιρίσματος είναι με scrunchions, ξεροτηγανισμένα κυβάκια χοιρινού λίπους. Πιστεύω να με συγχωρήσετε που διάλεξα τον αμέσως επόμενο τρόπο σερβιρίσματος, τη σάλτσα Hollandaise...
Συμπληρώνει υπέροχα τα αφράτα και γευστικά αυτά κεφτεδάκια.
χρειαζόμαστε (για 16-18 κεφτέδες)
360 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
1/8 φλ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 φλ. πατάτες, βρασμένες και λιωμένες
1 αυγό, χτυπημένο
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 1/2 κ.γ. αλάτι
3/4 κ.σ. θρούμπι (προαιρετικά)
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
για τη σάλτσα Hollandaise
3 κρόκοι αυγών
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο (καυτό)
1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, βράζουμε τον μπακαλιάρο για 3 λεπτά σε μια άλλη κατσαρόλα, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Τον μαδάμε με ένα πιρούνι και τον προσθέτουμε στις πατάτες, μαζί με το αλατοπίπερο, το θρούμπι και το χτυπημένο αυγό.
Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε στο μείγμα του μπακαλιάρου και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Σχηματίζουμε μπαλάκια διαμέτρου 2-3 εκ., τα αλευρώνουμε, τα πιέζουμε με τις παλάμες των χεριών μας να γίνουν επίπεδα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, γυρίζοντας μια φορά.
Για τη σάλτσα, χτυπάμε με μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη μουστάρδα και το λεμόνι σε ένα μπολ, για 1 λεπτό. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το καυτό βούτυρο με σταθερή ροή, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το άνηθο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μπολ με τη σάλτσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με καυτό νερό και διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή μέχρι να σερβίρουμε.
Χρόνια Πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν!
Χρόνια Πολλά!! Το μπακαλιάρο τον αγαπάω πολύ και αυτή η πρόταση είναι πολύ καλή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία εικόνα οι κεφτέδες μπακαλιάρου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνδυάζεται με την σάλτσα μουστάρδας!
Σε ευχαριστούμε, πολλά φιλιά!!
Αχχχχχ αυτή η hollandaisse!! Τέλειος συνδυασμός με τους κεφτέδες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!
Παρα πολύ ωραιο!!!! Τετοιο περιπου εφαγα προχτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Νόστιμοι πολύ οι μπακαλιαροκεφτέδες και συνταγή για όλο το χρόνο.
ΑπάντησηΔιαγραφή