For English, scroll down
Εύκολη, πολύ εύκολη. Μόνο φρούτα, τίποτα άλλο. Καμία κρέμα ή άλλου είδους γέμιση. Το απόλυτο καλοκαιρινο γλυκό.
Κάθε φορά που έχουμε φρούτα που έχουν ξεμείνει είναι η ευκαιρία να κάνουμε αυτή τη νόστιμη τάρτα. Αυτό το λέω γιατί ενώ τα φρέσκα σφικτά ροδάκινα είναι πολύ ωραία, θεωρώ ότι η τάρτα έχει άλλη γλύκα αν τα ροδάκινα είναι λίγο γινωμένα. Προτιμήσεις βέβαια είναι αυτές, έτσι ή αλλιώς η τάρτα είναι νοστιμότατη.
Εγώ την προτιμώ με ροδάκινα και κεράσια αλλά μπορείτε να βάλετε και άλλο φρούτο, βερύκοκα ας πούμε. Προσθέστε αν θέλετε και μια μπάλα παγωτό για να το κάνετε πιο εντυπωσιακό αλλά και πιο δροσιστικό.
Τάρτα με κεράσια και ροδάκινα
Εύκολη και πολύ νόστιμη τάρτα μόνο με φρούτα που μας αρέσουν.
Μερίδες:10-12
Συστατικά:
- 250 γρ κεράσια
- 750 γρ ροδάκινα
- 220 γρ βούτυρο
- 180 γρ ζάχαρη
- 1 κ.γλ. υγρό άρωμα βανίλιας
- 1/2 κ.γλ. τριμμένη κανέλα
- 120 γρ. αμύγδαλο τριμμμένο
- 280-300 γρ αλεύρι γοχ
- 1 πρέζα αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και καθαρίζουμε τα ροδάκινα. Τα κόβουμε σε 6-8 φέτες.
- Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι , με την κανέλα, το αλάτι και το αμύγδαλο και τα ρίχνουμε στο βούτυρο.
- Ζυμώνουμε ελαφρά να γίνει η ζύμη μας όσο γίνεται σαν τρίμματα.
- Απλώνουμε τα 3/4 της ζύμης σε μια βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα, την πιέζουμε στην ταρτιέρα να γίνει μια ομοιόμορφη βάση.
- Στρώνουμε επάνω τα φρούτα και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη σε τρίμματα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 β ή 180 β με αέρα, 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το γλυκό μας.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Μπορούμε να φτιάξουμε και μικρές ατομικές τάρτες. Γίνονται περίπου 8.
Για να καθαρίσουμε πιο εύκολα τα ροδάκινα τα βουτάμε σε βραστό νερό για να ξεφλουδίσουν εύκολα.
Τώρα το καλοκαίρι μπορεί να μας δυσκολέψει το τρίμμα που θα πρέπει να ρίξουμε από πάνω γιατί λιώνει εύκολα το βούτυρο. Το βάζουμε για ένα μισάωρο στο ψυγείο να κρυώσει και μετά να κάνουμε με τα χέρια μας τα τρίμματα. Μπορούμε ακόμα έτσι όπως είναι παγωμένο να το τρίψουμε στον τρίφτη για να κάνουμε τα τριφτάρια. Το έχω κάνει και είναι πανεύκολο.
Για να καθαρίσουμε πιο εύκολα τα ροδάκινα τα βουτάμε σε βραστό νερό για να ξεφλουδίσουν εύκολα.
Τώρα το καλοκαίρι μπορεί να μας δυσκολέψει το τρίμμα που θα πρέπει να ρίξουμε από πάνω γιατί λιώνει εύκολα το βούτυρο. Το βάζουμε για ένα μισάωρο στο ψυγείο να κρυώσει και μετά να κάνουμε με τα χέρια μας τα τρίμματα. Μπορούμε ακόμα έτσι όπως είναι παγωμένο να το τρίψουμε στον τρίφτη για να κάνουμε τα τριφτάρια. Το έχω κάνει και είναι πανεύκολο.
This is easy, really easy. Just fruit; nothing more. No custard or any other filling. The absolute summer dessert.
We can make this delicious tart every single time we have many ripe fruit. I'm saying this because fresh, firm peaches are very good, yet I believe that ripe peaches give this tart a special sweetness.
It's a matter of preference, the tart is just delicious anyway!
I prefer making it with peaches and cherries, but other fruit, like apricots, can be used as well.
You can also serve it with a nice scoop of ice cream, to make it fancier and more refreshing.
Cherry And Peach Tart
A very easy and delicious tart with fruit we all love.
Yield:10-12 servings
INGREDIENTS:
- 8 oz cherries
- 25 oz peaches
- 7 1/3 oz butter
- 6 oz sugar
- 1 tsp vanilla essence
- 1/2 tsp cinnamon powder
- 4 oz ground almonds
- 9-10 oz all purpose flour
- pinch of salt
INSTRUCTIONS:
- Remove seeds from cherries and peel peaches. Slice in 6-8 slices each.
- Beat butter with sugar and vanilla.
- Stir flour with cinnamon, salt and almonds and add to butter mixture.
- Knead lightly, until dough is crumbly.
- Spread 3/4 of the dough over bottom of tart form and press down to make an even crust.
- Layer fruit over crust and top with remaining crumbly dough.
- Bake in a preheated oven at 400F, or convection at 350F, for 40-45 min, until golden.
NOTES
We can also make 8 small individual tartlets instead of a large one.
In order to peel peaches easier and faster, dip them in hot water.
In hot temperatures, it may be harder to work with the crumble we will top the tart , because butter melts faster. We can refrigerate it for 30 min, then crumble it with our fingers. We could also grate it with a grater. I have tried it, it is really easy.
In order to peel peaches easier and faster, dip them in hot water.
In hot temperatures, it may be harder to work with the crumble we will top the tart , because butter melts faster. We can refrigerate it for 30 min, then crumble it with our fingers. We could also grate it with a grater. I have tried it, it is really easy.
Τέλεια!!! Αυτές οι τάρτες με τα φρούτα τι ωραίες που ειναι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τώρα ιδίως με τα καλοκαιρινά φρούτα. Τα ώριμα ροδάκινα γίνονται ωραία.
Εγώ θέλω και παγωτό από πάνω ε? χιχι
Τα καλοκαιρινά φρούτα κάνουν τόσο νόστιμες πίτες και τάρτες Μαρία μου.
ΔιαγραφήΚαι με παγωτό από πάνω είναι ότι καλύτερο :)
Από τα ωραιότερα καλοκαιρινά γλυκά και πανεύκολο! Η τριφτή ζύμη από πάνω κάνει υπέροχη κρούστα. Συνήθως κάνω την μηλόπιτα έτσι, εδώ με τον συνδυασμό των 2 πιο αρωματικών φρούτων της εποχής, φαντάζομαι τι μοναδική πίτα που θα γίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μήλα είναι επίσης υπέροχη. Μου αρέσει που έχει μόνο φρούτο και τίποτα άλλο.
Διαγραφή