Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα, από ότι φαίνεται είναι πολλοί! Γιορτάζει και ο γιόκας μου και σας κερνάω ένα κεκάκι. Μετά τα φαγοπότια των ημερών και αυτό που έφτιαξα πολύ μας είναι αλλά κάτι έπρεπε να κάνω για το καλό της ημέρας!
Τη συνταγή πάλι από ξένο περιοδικό την έχω πάρει και η βάση του είναι κέικ από αυτά τα έτοιμα του κουτιού. Εγώ επειδή τέτοια δεν χρησιμοποιώ έχω αλλάξει λίγο τη συνταγή, κάνω σαν βάση ένα κέικ γιαουρτιού και το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο.
χρειαζόμαστε
για τη βάση
200 γρ βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
1 γιαούρτι
1 κουταλάκι κανέλα
1 μήλο κομμένο σε κομματάκια
1 αχλάδι κομμένο σε κομματάκια
για την επικάλυψη
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη καφέ
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι βούτυρο σε κομματάκια
2 κουταλάκια κανέλα
Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί 23Χ33 περίπου και το βουτυρώνουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι ανακατεμένο με την μπέικιν πάουντερ και το γιαούρτι για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Ανακατεύουμε τα φρούτα με την κανέλα και τα ρίχνουμε επάνω στο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε το αλεύρι μετο βούτυρο, την καφέ ζάχαρη, την άσπρη ζάχαρη και την κανέλα. Το μείγμα πρέπει να είναι σαν τρίμματα.
Αφού λοιπόν ψηθεί το κέικ για μισή ώρα ρίχνουμε τα τρίμματα από πάνω και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ακόμη ή μέχρι να βάλουμε ένα ξυλάκι και να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά. Σηκώνουμε το αλουμινόχαρτο και βγάζουμε το κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να το κόψουμε. Αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τριμμένο καρύδι.
Τη συνταγή πάλι από ξένο περιοδικό την έχω πάρει και η βάση του είναι κέικ από αυτά τα έτοιμα του κουτιού. Εγώ επειδή τέτοια δεν χρησιμοποιώ έχω αλλάξει λίγο τη συνταγή, κάνω σαν βάση ένα κέικ γιαουρτιού και το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο.
χρειαζόμαστε
για τη βάση
200 γρ βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
1 γιαούρτι
1 κουταλάκι κανέλα
1 μήλο κομμένο σε κομματάκια
1 αχλάδι κομμένο σε κομματάκια
για την επικάλυψη
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη καφέ
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι βούτυρο σε κομματάκια
2 κουταλάκια κανέλα
Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί 23Χ33 περίπου και το βουτυρώνουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι ανακατεμένο με την μπέικιν πάουντερ και το γιαούρτι για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Ανακατεύουμε τα φρούτα με την κανέλα και τα ρίχνουμε επάνω στο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε το αλεύρι μετο βούτυρο, την καφέ ζάχαρη, την άσπρη ζάχαρη και την κανέλα. Το μείγμα πρέπει να είναι σαν τρίμματα.
Αφού λοιπόν ψηθεί το κέικ για μισή ώρα ρίχνουμε τα τρίμματα από πάνω και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ακόμη ή μέχρι να βάλουμε ένα ξυλάκι και να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά. Σηκώνουμε το αλουμινόχαρτο και βγάζουμε το κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να το κόψουμε. Αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τριμμένο καρύδι.
Χρόνια Πολλά να το χαίρεστε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά! Να τον χαίρεστε και να τον καμαρώνετε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε τέτοια κεκάκια δεν λέμε ποτέ όχι... ένα κομματάκι παρακαλώ; :)
Μαρία μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά για το λεβέντη σου!
Χαρούμενος και ευτυχισμένος!
Αυτή η συνταγή με το γιαούρτι και τα φρούτα είναι αξεπέραστη!
Μου άρεσε η ιδέα με το αλουμινόχαρτο, σε ευχαριστώ πολύ.
Καλά να περάσετε!
Να χαίρεσαι το πλληκάρι σου!!!!!Το γλυκό φαίνεται υπέροχο, αλλά... δεν αγγίζω!!!!!Απο μακρυά θα το απολαύσω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει...οπότε το δικό σας μια χαρά είναι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τον χαίρεστε.
Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση για το συγκεκριμένο κεκάκι. Θα δοκιμαστεί άμεσα.
Πολλά φιλιά..
Xρόνια του πολλά!!!!! Να τον χαίρεστε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαίρνω και ένα κομμάτι από το τέλειο κέικ!
Φιλιά
kalispera sas!
ΑπάντησηΔιαγραφήperno apo to oreo kerasma!kai euxome xronia pola na ton xereste!!!
Να χαίρεσαι το γιο σου!!!Να τον δεις όπως επιθυμείς!!!Το κέικ φαίνεται νοστιμότατο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά να τον χαίρεσαι το γιό σου . Να είναι γερός κι ευτυχισμένος
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα κομματάκι κεικ θα το πάρω για το καφεδάκι μου
Φιλιά
Χρόνια Πολλά για το γιο σου Μαρία μου και ευχαριστούμε για το κέρασμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα εφτιαξα ενα παρόμοιο μα αυτο φανταζει καταπληκτικο!!!!Χρονια πολλα και καλη χρονια!Επισης να χαιρεστε τον εορταζομενο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου σε ευχαριστώ, να χαίρεσαι τα παιδάκια σου:)
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty ευχαριστώ, να χαίρεσαι την οικογένεια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήkitchenStories ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλά σου λόγια. Μουτς!
ΑπάντησηΔιαγραφήRIRI ευχαριστώ πολύ! Μετά από τόσα γλυκά, ακόμα και εδώ τα παμφάγα μου έχουν αρχίσει και φουσκώνουν:))
ΑπάντησηΔιαγραφήmaria mas.ευχαριστώ πολύ! Αν το φτιάξεις ελπίζω να σας αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri ευχαριστώ πολύ, πάρε κομματάκι! Μουτς:)
ΑπάντησηΔιαγραφήVasiliki μου σε ευχαριστώ πολύ! Φιλιά πολλά από μακρυά:)
ΑπάντησηΔιαγραφήMiss Poppy καλώς ήλθες και σε ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜarion,ευχαριστώ πολύ, να χαίρεσαι την οικογένεια σου! Πάρε κομματάκι;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήKaterina ευχαριστώ πολύ! Και εσύ να χαίρεσαι την οικογένεια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου mia maria!!! Καλή χρονιά και χρόνια πολλά με υγεία αγάπη και νόστιμα φαγητά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή:-)
Να χαίρεστε και το γιόκα!!!!
Το κεκάκι μου φάνηκε εξαίσιο, έτσι?
Φυσικά δεν θα έχει μείνει τίποτα σήμερα, φαντάζομαι!!!
:-))
mara αλήθεια; Το έβαλες να πάω να το δω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τις ευχές, επίσης!
kikop80 ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω:) Από το κεκάκι έχει μείνει ακόμα, γιατί ακόμα και εμείς έχουμε μπουκώσει από τόσα γλυκά τις γιορτές,χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήχρόνια πολλά και καλά για το γιόκ σου :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία συνταγή φαίνεται, πρέπει να είναι πολύ νόστιμο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα από ΝΖ, καλή χρονιά να έχουμε...
Mαρία μου χρόνια πολλά να τον χαίρεσαι το γιόκα σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο το κεκάκι, θα πάρω ένα κομματάκι.
Πολλά φιλιά
Χρόνια Πολλά Μαρία, να τον χαίρεσαι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα το πήρα είδηση, "Καλλιο αργά παρά ποτέ" όμως, σωστά???
Πολλά φιλιά, καλή εβδομάδα
ΑΡΓΗΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ.ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΣΟΥ.ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά κυρίως με υγεία αλλά και πολλές νοστιμιές και συναρπαστικές γεύσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές ευχές και για τη γιορτή του γιου σας!
Χρονια πολλα και καλα, να χαιρεσαι το αγορακι σου και να το καμαρωνεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρονια πολλά! Να τον χαίρεστε! Πολύ μου αρέσουν τα φρουτένια γλυκά, αλλά εδώ δεν...Φύλλαξέ μου ένα κομμάτι ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά Μαρία!!Νόστιμη και δημιουργική!Και έστω και λίγο αργά να χαίρεσαι τον γιο σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τον χαιρόσαστε το γιόκα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κεκάκι ότι πρέπει για το καφεδάκι μου!!
Ο συνδυασμός μήλου - αχλαδιού, καθώς και η επικάλυψη της επιφάνειας, θα κάνουν το κέικ ξεχωριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆργησα να έρθω, αλλά έστω και καθυστερημένα, ευχές και από μένα για ό,τι καλύτερο, να είσαι καλά και καλή εβδομάδα!
Να τον χαίρεστε και να τον καμαρώσετε όπως επιθυμείτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κεκάκι σούπερ!
Έστω και καθυστερημένα, Χρόνια Πολλά! Να τον χαίρεστε.Γλυκάκι περίσσεψε;
ΑπάντησηΔιαγραφήxronia polla eteroxronismena kai apo mena!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου να χαίρεσαι το παλικάρι σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈμεινε καθόλου γλυκάκι και για μένα???
Φιλάκια πολλά
Να τον χαίρεστε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκό θα αποπειραθώ να το κάνω. Μια χαρά μου ακούγεται.
Καλημέρα...χρόνια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ! Αυτά τα γλυκά σου...όταν έχουν και φρούτα , είναι μεγάλος πειρασμός.
Φιλιά
Μαρία μου να τον χαίρεσαι τον γιόκα σου, πολύχρονος...
ΑπάντησηΔιαγραφήείπαμε...σπίτι χωρίς Γιάννη,προκοπή δεν κάνει...
κεικάκι με φρούτα,αβλεπί στα υπόψιν...-:))
Να το χαίρεσαι το αγοράκι σου Μαρία μου,να είναι πολύχρονος!! Ευχαριστώ για το κέρασμα,πολύ καλό το κέικ σου με τα φρούτα,ότι πρέπει για να συνοδέψει τον απογευματινό καφέ μας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία έλα στο σπιτάκι μου σου έχω ένα βραβείο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΟΥ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ!!!
Σου στελνω πολλές ευχές καθυστερημένα! Να τον χαίρεσαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο το κεκάκι!
Στην Ν Αφρική χρησιμοποιούν πολύ τα έτοιμα μείγματα κέικ και μου είπαν ότι όταν ψήνονται φουσκώνουν ομοιόμορφα! Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ για να σου πω προσωπική άποψη! Χίλιες φορές το σπιτικό κεκάκι σου, παρά το αλφαδιασμένο!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις ευχές! Χάθηκα λίγο από το μπλογκ και από τα δικά σας σπιτάκια και ζητώ συγνώμη γι αυτό, όπως και το ότι δεν απαντάω σε καθέναν χωριστά. Υπόσχομαι να μην επαναληφθεί αυτό, η τουλάχιστον το ελπίζω:))
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπερα σε βρηκα σε μια προσπαθεια να κανω κατι με τα πολλα φρουτα που εχω. λυσε μου μια απορια. για την επικαλυψη δεν αναφερεις δευτερη δοσολογια για το αλευρι. σε ευχαριστω πολυ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνώμη που δεν μπόρεσα να απαντήσω νωρίτερα. Έκανα πάλι τη συνταγή για να το θυμηθώ. Το αλεύρι στο crumble είναι 2 φλιτζάνια. Σε ευχαριστώ που με ρώτησες για να το διορθώσω και στην ανάρτηση. Ελπίζω να το φτιάξεις και να σας αρέσει :)
Διαγραφή