Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

κοτόπουλο με ρύζι, κάστανα και κρεμμυδάκια/Chicken with rice, chestnuts and pearl onions

Απλό και νόστιμο το φαγάκι μας σήμερα. Ήθελα να χρησιμοποιήσω τα κάστανα και τα κρεμμυδάκια στιφάδου που είχαν περισσέψει από τα γιορτινά ψώνια.

1 κοτόπουλο σε κομμάτια
2 κουταλιές βούτυρο
20 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
20 κρεμμυδάκια στιφάδου κατεψυγμένα
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ρύζι
1 ποτηράκι κρασιού γλυκό κρασί
κύμινο, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι
νερό

Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με 1 κουταλιά βούτυρο, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κύμινο και τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε αρκετό νερό (περίπου 2 φλιτζάνια) και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Όταν έχει σχεδόν γίνει βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και κρατάμε το ζουμί με τα κρεμμύδια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την άλλη κουταλιά βούτυρο, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 5 λεπτάκια. Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κάστανα, και το ζουμί από το κοτόπουλο. Προσθέτουμε και νερό όσο χρειάζεται για να βράσει το ρύζι. Θα πρέπει να είναι ζωμός και νερό περίπου 4-4,5 φλιτζάνια. Βάζουμε και τα κομμάτια του κοτόπουλου, σκεπάζουμε και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για κανένα τεταρτάκι.
Today our meal will be simple , yet tasty. I just wanted to use my leftover holiday supplies of chestnuts and pearl onions .

1 chicken , cut up
2 Tbsps butter
20 chestnuts , boiled and peeled
20 frozen pearl onions
2 Tbsps dill , finely chopped
2 cups rice
3/4 cup sweet wine
cumin , allspice , salt and pepper to taste
water

In fryingpan , brown chicken using 1 Tbsp butter , then add wine , condiments and onions . Add water ( 2 cups approximately ) and let simmer over low heat .
When almost done , remove chicken pieces and reserve broth and onions .
In saucepan , melt the remaining Tbsp of butter , then add rice and stir for about 5 min.
Add dill , chestnuts , chicken broth with onions and enough water for the rice to cook . (Combined liquids should be 4-4 1/2 cups )
Incorporate chicken pieces , cover and cook over very low heat for 10 min.
Turn heat off and let stand covered for 15 min.

36 σχόλια:

  1. Μάλιστα ... μάλισταααα, πολύ ωραίο φαγάκι έφτιαξες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι η ώρα δύσκολη, είναι και το φαγητό λαχταριστό, μου γνέφουν και τα λατρεμένα μου καστανάκια... δράμα η κατάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα δηλαδή θέλεις να με στείλεις πάλι στη λαική να βρω κάστανα;;κι αν δεν έχει;;
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιότατο φαγητό, τα κάστανα κάνουν πολύ καλή παρέα στο κοτόπουλο! Και επιπλέον, είναι και εύκολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα κάστανα στο φαγητό μου αρέσουν πάρα πολύ!!
    Όχι τίποτε άλλο αλλά είμαι και σε δίαιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραιότατο φαγάκι! Κι εμένα μου αρέσουν τα κάστανα και μάλιστα έχω λίγα ακόμα... λες να το τολμήσω???

    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απίθανη πρόταση!!!Κάστανα εχω , και θα τα αξιοποιήσω με αυτή την συνταγ'η!!Ασε, που μου θυμίζει την γέμιση της γαλοπούλας,και μου αρέσει πολύ!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aντιγράφω την συνταγή.
    Μου χουν μείνει κάστανα (μα κι εγώ αγόρασα κάστανα λες και θα τάιζα κανέναν λόχο), έλεγα να κάνω κάποιο γλυκό, αλλά μάλλον θα πάνε για το φαγάκι σου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα κάστανα τα λατρεύω, είμαι σίγουρη ότι έδωσαν όμορφη γεύση και στο ρύζι και στο κοτόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και είχε κάστανα στην λαική και δεν αγόρασα...
    ΤΕΛΕΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι ωραίο πιάτο Μαρία! Και για οικογενειακό και για επίσημο τραπέζι μου κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Amelie και εσένα σου αρέσουν τα κάστανα; Μου αρέσουν πολύ και θέλω πάντα να έχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξανθή μου, μεταξύ μας αυτά που έβαλα εγώ ήταν από το Σ/Μ βρασμένα και καθαρισμένα! Μεταξύ μας, μην το ακούσει κανείς:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. The Dark Chef εύκολο και γρήγορο. Κανονικό φαγάκι για να ξεμπερδέψουμε μια μέρα με το μαγείρεμα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λίλα και εμένα μου αρέσουν πολύ! Όλες οι αδύνατες κάνετε δίαιτα, ενώ εγώ η big? Θα μου πεις γι αυτό είστε αδύνατες, χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. painter μακάρι να το κάνεις και να σας αρέσει όπως εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. RIRI ελπίζω να σου αρέσει. Και δεν χρειάζεται μικρά κρεμμυδάκια και με κρεμμύδι ψιλοκομμένο μια χαρά είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΛΕΝΑ ελπίζω να τη φτιάξεις και να σου αρέσει. Αν δεν έχεις μικρά κρεμμυδάκια, τσιγάρισε ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι με το ρύζι. Το ίδιο είναι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Katerina, σε ευχαριστώ. Ήταν πράγματι καλό και τα δικά μου τα παμφάγα το τίμησαν δεόντως:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγγελικη Ν ευχαριστώ πολύ! Άρεσε και στην οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Vita ευχαριστώ. Έχεις δίκιο μπορεί να είναι και σε γιορτινό τραπέζι. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όλοι κοτοπουλάκι μαγειρέψαμε αυτή την βδομάδα!!
    Όχι ότι παραπονιέμαι, εμένα μου αρέσει το κοτόπουλο και το τιμώ δεόντως και το δικό σου θα το τιμήσω!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μαρία ωραία ιδέα!Γιατί μου έχουν ξεμείνει σε φακελάκι έτοιμα κάστανα προβρασμένα και ήθελα να έχω υπόψιν συνταγή φαγητού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μαρία, όλες οι καστανολάτρεις λάτρεψαν το πιάτο σου!
    "Ψηφίζω" ναι και εγώ σε αυτό το μοσχομυρισμένο πιάτο με πολλά συγχαρητήρια.

    Να έχεις ένα όμορφο Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το φτιάχνω το κοτόπουλο με το ρύζι και κρεμμύδι ξερό,ψιλοκομένο ,αλλά κάστανα δεν ΄σκέφτηκα να βάλω ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ,ευτυχώς σε όλους αρέσει το κοτοπουλάκι και έτσι του δίνουμε και καταλαβαίνει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Athina σε ευχαριστώ! και εγώ με τέτοια κάστανα το έκανα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. kitchenStories σε ευχαριστώ πολύ! Καλό Σ/Κ και σε σένα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. dhmhtra, δοκίμασε το πιστεύω θα σας αρέσει, αν τρώτε κάστανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κι εμένα μου έχουν περισσέψει κάστανα! Τώρα ξέρω τι θα τα κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. this is delicious - i am making a red version of something today; chestnuts are a good substitute for chicken too, becos they soften very well

    ΑπάντησηΔιαγραφή