Before you even start , be prepared to handle a very soft and sticky texture . I promise you though , when it comes out of the oven , it will cut nicely and will be very moist .
With no further delay , let's roll up our sleeves and get started !
2 Tbsps olive oil
2 onions ,peeled and sliced
4 garlic cloves , minced
8 oz (225 gr) mushrooms , chopped
2 lbs (900 gr)ground turkey
1/2 cup milk
1 cup Quaker oats
2 eggs
1 can tomato paste (156 ml)
A few dashes Worcestershire sauce
1 Tbsp oregano
Salt and pepper to taste
In skillet , lightly brown onions in olive oil . Add mushrooms and keep stirring , then add garlic.
In the meantime , mix all other ingredients together , add skillet contents and mix well.
Press down in a 9x13 pan and bake in pre-heated oven at 350F (180 C) for 1 hour .. I prefer baking it in an oblong pan , but you may use the traditional loaf pan.
Garnish with ketchup and serve with mashed potatoes , potato salad or rice.
Maria experimented with ground chicken and it turned out equally good ..
Γεια σας φίλοι! Σήμερα έχω την τιμή να προετοιμάσω κάτι για εσάς, που η Μαρία και η οικογένεια της έχουν ήδη δοκιμάσει και εγκρίνει. Πριν καν ξεκινήσετε, να είστε προετοιμασμένοι ότι το μίγμα που θα φτιάξετε θα είναι πολύ μαλακό και θα κολλάει στα χέρια. Σας υπόσχομαι παρ' όλα αυτά ότι όταν βγει από το φούρνο κόβεται σε ωραία κομμάτια και είναι πολύ τρυφερό. Ας ανασκουμπωθούμε λοιπόν και ας ξεκινήσουμε...
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
225 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
900 γρ. κιμά γαλοπούλας
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (Quaker)
2 αυγα
156 ml πάστα ντομάτας
λίγες σταγόνες Worcestershire sauce
1 κουταλιά ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5 περίπου λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το σκόρδο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε το μίγμα από το τηγάνι. Τα πλάθουμε όλα μαζί και στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί 23Χ33εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για μια ώρα περίπου. Εγώ προτιμώ να το βάζω σε μακρόστενο ταψί αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακρόστενη φόρμα του κέικ ή ψωμιού. Συνήθως εδώ το σερβίρουν με ketchup και συνοδεύεται με πατάτες πουρέ, πατατοσαλάτα ή ρύζι.
Η Μαρία το δοκίμασε και με κιμά κοτόπουλου και είναι το ίδιο νόστιμο!
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
225 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
900 γρ. κιμά γαλοπούλας
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (Quaker)
2 αυγα
156 ml πάστα ντομάτας
λίγες σταγόνες Worcestershire sauce
1 κουταλιά ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5 περίπου λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το σκόρδο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε το μίγμα από το τηγάνι. Τα πλάθουμε όλα μαζί και στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί 23Χ33εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για μια ώρα περίπου. Εγώ προτιμώ να το βάζω σε μακρόστενο ταψί αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακρόστενη φόρμα του κέικ ή ψωμιού. Συνήθως εδώ το σερβίρουν με ketchup και συνοδεύεται με πατάτες πουρέ, πατατοσαλάτα ή ρύζι.
Η Μαρία το δοκίμασε και με κιμά κοτόπουλου και είναι το ίδιο νόστιμο!
Ι love it!!! We're expecting more from you!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρα από την εκτέλεση, μου άρεσε αρκετά και η παρουσίαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρά δείχνει εξαιρετικό, μπράβο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένουμε κι άλλες νόστιμες συνταγές σου!
I love it! It looks like granola bars. I am sure it tasted great!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην γαλοπούλα δεν συμπαθώ ιδιαίτερα, αλλά με αυτό τον τρόπο άκουγεται πολύ νόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέχρι στιγμής δεν είχα αποφασίσει τι θα φάμε σήμερα, τώρα όμως ξέρω πάω για ψώνια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο Μαράκι! Θα το πω και στις κόρες μου που ψάχνουν εύκολα, υγιεινά και εύγευστα φαγητά!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλόοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩ!! Μπράβο, φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου σήμερα και εύκολη στο να φτιαχτεί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή θα γίνεται κάτι σαν μπιφτεκόπιτα/μπιφτεκοκέικ αλλά αρκετά πικάντικο. Θα του ταιριάζει η κέτσαπ ή κάποια άλλη παρόμοια γλυκοκαυτερή ή spicy περίεργη σαλτσούλα...
Μμμμ... το σημειώνω οπωσδήποτε για τα προσεχώς!
ΑΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ.
amazing!!and i'm feeling so hungry !!
ΑπάντησηΔιαγραφήi'm following!keep cooking and posting!!
filakia***
www.ffffashionmixxxx.blogspot.com
Διαφορετικό και πεντανόστιμο φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟμορφο styling!
Πολύ ωραίο και νόστιμο φαγητό, θα το δοκιμάσουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
Πολύ πρωτότυπο και ευπαρουσίαστο!!! Μπράβο...
ΑπάντησηΔιαγραφήεξαιρετική η συνταγή σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήμπαίνει στο φακελάκι των προς εκτέλεση...
καλό μεσημέρι...-:))
Hello friends ! Sorry , I was unable to answer earlier due to an internet failure !
ΑπάντησηΔιαγραφήLila ,Elena , Nells thank you , I will certainly keep posting more recipes ..
Kitsos Mitsos , Katerina , manousina einai pragmati emfanisimo(gia kima galopoulas)alla kai nostimo , giati ki'emena den mou polyaresei to en logw ptino ..hihi
The Dark Chef egrapsa ketchup giati edw ketchup kai meatloaf einai allilendeta .Sigoura tou pigainoun ta glykoxina kai kaftera..
ΑπάντησηΔιαγραφήXanthi ,Gasteroplix ,JK O SKROUTZAKOS , Efi , Maria Piouka , painter , SpIrToKoYto sas efharistw ! Kalo vrady !!!
Aggeliki , simera to fagito einai tis synergatidas apo ton Kanada ..Fantazomai oti tha einai to idio kalo para ti diafora thermokrasias ..BRRR
ΑπάντησηΔιαγραφήΟμορφη παραλλαγη του ρολου που φτιαχνω εγω, θα το δοκιμασω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο Χαρα! Εδώ θα δυσκολευτώ να βρω κιμά γαλοπούλας, αλλά θα βάλω τη Μαρία να μου το φτιάξει! ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρά μου, συγνώμη! Μπερδεύτηκα! Σε κάθε περίπτωση το φαγητό είναι τέλειο! Το έφτιαξα και είναι ελαφρύ και γευστικότατο! Σε ευχαριστώ πολύ! Καλό μήνα
ΑπάντησηΔιαγραφήφανταστικό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή