Χάθηκα λίγο από εδώ και από τις κουζίνες σας λόγω δουλειάς αλλά να' μαι πάλι ζωηρή, με καινούριες ιδέες, καινούριο βραβείο και καινούργια μαγείρισσα!!
Είπα λοιπόν, αφού τόσο καιρό δεν έχω καταφέρει τη φίλη μου τη Χαρά να κάνει δικό της μπλογκ, ας κάνουμε αυτό εδώ λίγο διαφορετικό για να ταιριάξει. Εκτός λοιπόν από το ότι θα γράφει καμιά συνταγούλα που και που η φιλενάδα, θα μου κάνει τη χάρη να γράφει και τις δικές μου στα Αγγλικά! Πάντα ήθελα να το κάνω ώστε να μπορούν να διαβάζουν το μπλογκ μου αγαπημένοι ξένοι φίλοι (μου έχουν πει ότι έχουν ρίξει πολύ γέλιο με το μεταφραστή του Γούγλη:) αλλά δεν τολμούσα να γράψω τη συνταγή αγγλικά.
Αν και χάθηκα, καλοί μου φίλοι δε με ξεχνάνε και πήρα και εγώ το βραβειάκι μου. Ο Γιάννης από τους Μάγειρες, η Μαρία από το MARI PLATEAU, η Έλενα από το Elena is cooking, και η Γεωργία από το ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ μου χάρισαν αυτό το βραβείο
Τους ευχαριστώ πολύ αλλά μια και άργησα τόσο πολύ και από ότι είδα το έχουν πάρει όλοι, το χαρίζω και πάλι σε όλους όσους διαβάζουν το μπλογκ μου!
Και αφού τελειώσαμε με τα διαδικαστικά και χαρούμενα πάμε και στη συνταγούλα. Την έχω αντιγράψει από τις συνταγές της Χαράς όταν ήμουνα εκεί, θα την έλεγα κουλουράκια με μαρμελάδα αλλά προς τιμήν της φιλενάδας μου θα τη γράψω αγγλιστί:)
Delights
χρειαζόμαστε
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη η βούτυρο μαλακό
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι μαρμελάδα κόκκινη (φράουλα, rasberry ή ότι άλλο)
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα αυγά, ένα ένα . Ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ζυμώνουμε και κάνουμε τη ζύμη σε 40 περίπου μικρά μπαλάκια. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι για μίνι μαφινάκια ή μικρές θηκούλες. Πιέζουμε στη μέση να γίνει μια λακουβίτσα στη μέση. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με τα καρύδια και γεμίζουμε τις λακουβίτσες. Ψήνουμε στους 180β για 10-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες.
Ellinides , Ellines !!! Patriwtes kai Patriwtisses !!!
Xara edw (to xenitemenos ellinopoulos) anaskoubwmeni kai etoimi yia ti kouzina mias marias kai mias xaras!
Ante kai kales mases:)
Greetings Anglophone Friends !
Starting today , you'll be enjoying the same yummy recipes in Greek as well as in English , from " mia maria and mia xara " 's kitchen , since Xara (yours truly ) was finally convinced to participate in the blog ... YEEEAAAHHH !
delights
1/2 cup butter or margarine softened
3/4 granulated sugar
2 eggs
2 cups all purpose flour
2 tsp baking powder
1 cup rasberry jam
1/2 cup chopped nuts
Cream butter and sugar together. Beat in eggs, one at a time. Stir in flour and baking powder. Form into round balls about 35-40. Place in small greased muffin tins. press around the edges of each cup. Mix jam and nuts together, fill centers with mixture. Bake in 180C (350F) oven for 10-15 minutes, until edges begine to brown.
Είπα λοιπόν, αφού τόσο καιρό δεν έχω καταφέρει τη φίλη μου τη Χαρά να κάνει δικό της μπλογκ, ας κάνουμε αυτό εδώ λίγο διαφορετικό για να ταιριάξει. Εκτός λοιπόν από το ότι θα γράφει καμιά συνταγούλα που και που η φιλενάδα, θα μου κάνει τη χάρη να γράφει και τις δικές μου στα Αγγλικά! Πάντα ήθελα να το κάνω ώστε να μπορούν να διαβάζουν το μπλογκ μου αγαπημένοι ξένοι φίλοι (μου έχουν πει ότι έχουν ρίξει πολύ γέλιο με το μεταφραστή του Γούγλη:) αλλά δεν τολμούσα να γράψω τη συνταγή αγγλικά.
Αν και χάθηκα, καλοί μου φίλοι δε με ξεχνάνε και πήρα και εγώ το βραβειάκι μου. Ο Γιάννης από τους Μάγειρες, η Μαρία από το MARI PLATEAU, η Έλενα από το Elena is cooking, και η Γεωργία από το ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ μου χάρισαν αυτό το βραβείο
Τους ευχαριστώ πολύ αλλά μια και άργησα τόσο πολύ και από ότι είδα το έχουν πάρει όλοι, το χαρίζω και πάλι σε όλους όσους διαβάζουν το μπλογκ μου!
Και αφού τελειώσαμε με τα διαδικαστικά και χαρούμενα πάμε και στη συνταγούλα. Την έχω αντιγράψει από τις συνταγές της Χαράς όταν ήμουνα εκεί, θα την έλεγα κουλουράκια με μαρμελάδα αλλά προς τιμήν της φιλενάδας μου θα τη γράψω αγγλιστί:)
Delights
χρειαζόμαστε
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη η βούτυρο μαλακό
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι μαρμελάδα κόκκινη (φράουλα, rasberry ή ότι άλλο)
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα αυγά, ένα ένα . Ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ζυμώνουμε και κάνουμε τη ζύμη σε 40 περίπου μικρά μπαλάκια. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι για μίνι μαφινάκια ή μικρές θηκούλες. Πιέζουμε στη μέση να γίνει μια λακουβίτσα στη μέση. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με τα καρύδια και γεμίζουμε τις λακουβίτσες. Ψήνουμε στους 180β για 10-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες.
Ellinides , Ellines !!! Patriwtes kai Patriwtisses !!!
Xara edw (to xenitemenos ellinopoulos) anaskoubwmeni kai etoimi yia ti kouzina mias marias kai mias xaras!
Ante kai kales mases:)
Greetings Anglophone Friends !
Starting today , you'll be enjoying the same yummy recipes in Greek as well as in English , from " mia maria and mia xara " 's kitchen , since Xara (yours truly ) was finally convinced to participate in the blog ... YEEEAAAHHH !
delights
1/2 cup butter or margarine softened
3/4 granulated sugar
2 eggs
2 cups all purpose flour
2 tsp baking powder
1 cup rasberry jam
1/2 cup chopped nuts
Cream butter and sugar together. Beat in eggs, one at a time. Stir in flour and baking powder. Form into round balls about 35-40. Place in small greased muffin tins. press around the edges of each cup. Mix jam and nuts together, fill centers with mixture. Bake in 180C (350F) oven for 10-15 minutes, until edges begine to brown.
Συγχαρητήρια για το μοδάτο βραβείο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα τέτοια!!!
Σούπερ το γλυκάκι! Για να καταλάβω η ζύμη έχει την υφή κέηκ ή ταρτίτσας???
Μπράβο για το Βραβείο και ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίες οι ταρτούλες! Μοιάζουν σε εμφάνιση με τις tartelettes με φραμπουάζ κλπ!
Συγχαρητήρια Μαρία μου, το γλυκάκι υπέροχο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΙΆ
Συγχαρητήρια για το βραβείο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατι έχει αλλάξει και με την φωτογραφηση; Οι φωτογραφιες είναι καταπληκτικες!!!!πολλα φιλια.
Συγχαρητήρια για το βραβείο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκάκι υπέροχο, θα το φτιάξω μιας και η Ξανθή με προμήθευσε με ωραίες μαρμελάδες.
Καλό βράδυ!!
συγχαρητήρια για το trendy βραβείο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα delightς της Χαράς, φαίνονται πανέμορφα!!!!
Εχω και stock απο μαρμελάδες....και θα τα φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!!!!
Καλό βράδυ!!!
Συγχαρητήρια και για το βραβείο, αλλά και για τα γλυκάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ
Mαρίααααα Χαράααααα το γλυκάκι πάει γιά δοκιμή, συγχαρητήρια γιά το βραβείο και γιά την αγγλόφωνη προσπάθεια. Την τσεκάρισα και είναι τέλεια μπράβο σας. Καλή Κυριακή να έχουμε όλοι
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να συμμετέχω και εγώ στο νέο αυτό εγχείρημα these cookies look excellent just like your idea to translate your recipes in english so more people can enjoy what you make in your kitchen. Congrats to both of you.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη ευχαριστώ πολύ. Δεν είναι μαλακό σαν κέικ, μάλλον σαν κουλουράκι θα το έλεγα εγώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελικη Ν, ευχαριστώ! Τι να σου πω, φαντάζομαι, πάντως έχουν ωραία γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ, ευχαριστώ πολύ! φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήBenikos place, ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που οι φωτογραφίες μου σου αρέσουν, δεν έχω αλλάξει τίποτα απλώς τις προσέχω περισσότερο από πριν και πιστεύω βελτιώνομαι:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίνα μου σε ευχαριστώ! Αφού έχεις τις μαρμελάδες της Ξανθής είναι σίγουρο πως θα κάνεις τέλεια γλυκάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήRIRI ευχαριστώ πολύ επίσης;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να σου αρέσουν τα γλυκάκια!
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα από αύριο!
ΑπάντησηΔιαγραφήGinger ευχαριστούμεεεεε! Γι αυτό ήθελα η Χαρά που ζει στον Καναδά να κάνει τις μεταφράσεις. Κακά τα ψέματα, όσο καλά και αν ξέρει κάποιος αγγλικά, αν δεν τα μιλάει καθημερινά δε μπορεί, κάποιο λάθος θα κάνει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα σου εύχομαι!
Katerina thank you very much. You are so sweet :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ!! ΜΠΡΑΒΟ Κ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά σούπερ τα γλυκάκια. Εύγε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ευχάριστα νέα κι ωραίο νέο λουκ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά μαγειρέματα και στις δυο σας!!!
με γειά το look,το βραβείο και τη διεθνοποίηση...
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ βουτάω το γλυκάκι και χειροκροτώ...
mia xara σε βλέπω και σε καλοσορίζω...-:))
Να καλοσωρίσω την mia xara, να συγχαρώ για το βραβείο σου και φυσικά να πάρω φεύγοντας γλυκάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Oh Maria, it looks delicious. You are right, Google Translator makes me laugh! I have already learned a few good things from your recipe blog!
ΑπάντησηΔιαγραφήσυγχαρητήρια για όλα !για την ωραία συνταγή, για το βραβείο και για το κουράγιο της Χαράς (χιχιχιχι)!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα και καλή βδομάδα
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΑΙΡΝΩ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ:)))
Τέλειο το γλυκάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο και για το βραβείο
Φιλάκια
Καλή εβδομάδα
Άντε βρε Χαρά, που χαρά ακούμε τόσον καιρό και χαρά δεν βλέπαμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το δεξί λοιπον στο αναμορφωμένο blog λοιπόν της μεγαλομαμάς (με συγχωρείτε να θυμηθώ και λίγο τα παλιά έτσι...) και συγχαρητήρια για το βραβειάκι.
καλώς ήρθες χαρά στην μεγάλη μας γειτονιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήLENA σε ευχαριστώ πολύ! καλή εβδομάδα και σε σένα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήKANTHAR0S σε ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου, ευχαριστούμε πολύ πολύ:) Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήSpIrToKoYto, ευχαριστούμε πολύ! Μου άρεσε πολύ το "διεθνοποίηση", χιχιχι:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ ευχαριστούμε πολύ! Πάρε γλυκάκια! Καλή εβδομάδα και σε σένα:)
ΑπάντησηΔιαγραφή~Tammy~, thank you! I am so glad to see you here!
ΑπάντησηΔιαγραφήMaria B. μη μου το απογοητεύεις το κορίτσι μου, αμάν έκανα για να την πείσω, χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήJK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα και σε σένα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri μου γλυκό, σε ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια και καλή εβδομάδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope, είδες που ήρθε η ώρα να εμφανιστεί; Σε ευχαριστούμε πολύ και εκείνη και εγώ για τα καλά σου λόγια:)
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina εκ μέρους της Χαράς σε ευχαριστώ εγώ προς το παρόν! Καλή εβδομάδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜia Maria ένα βραβειο,ενα υπέροχο γλυκό πολλά μπράβο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιααα!!
Μαρία και Χαρά,
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για το βραβείο την προσπάθεια και την εξαιρετική συνταγή!
Ααααα! Καλώς τη Χαρά! Έχω ακούσει πολλάαααα για σένα! Χαίρομαι που θα γράφεις κι εσύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήEfharistw poly gia ta kalwsorismata ! To kalo pragma argei na ginei , leei mia paroimia ..Hehehe .. Xekiname me poly enthousiasmo kai efhomaste na perasoume oloi kala mageirevontas tis agapimenes mas syntages ..Filia !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή