Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Μπισκότα με φιστίκι Αιγίνης/Pistachio Biscuits

Αυτές τις μέρες έχω πολλά και διάφορα τρεχάματα! Και βοήθεια σε συγγενείς και φίλους με τα φορολογικά και προετοιμασία για τη βάφτιση του μικρανιψιού μας που μας έχει ξετρελάνει. Με την ευκαιρία της βάφτισης που θα γίνει σε νησί, θα κάνουμε και το μικρό μας ταξιδάκι. Τα τρεχάματα τώρα πολλά αλλά το τριήμερο που έρχεται θα το ευχαριστηθούμε.

Η συνταγή που βάζω είναι από αυτά που έχω φτιάξει αλλά για διάφορους λόγους έχω αποφύγει να τα βάλω, τα "παραπεταμένα" μου που λένε! Πρέπει να είναι του Παρλιάρου, δεν είμαι σίγουρη γιατί έχω μόνο το χαρτάκι κομμένο. Και δε λέει φιστίκια Αιγίνης αλλά εγώ έτσι τα κάνω! Είναι πεντανόστιμα, μόνο που δε θυμάμαι πόσα περίπου βγαίνουν να σας πω!

χρειαζόμαστε
35 γρ βούτυρο
3 αυγά
2 κρόκοι αυγών
300 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
430 γρ αλεύρι
260 γρ φιστίκια Αιγίνης
ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι

Λειώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρά τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα φιστίκια και το μίγμα του βουτύρου. Κάνουμε ζυμάρι και το χωρίζουμε σε τρία μακρόστενα μπαστούνια. Τα τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150β για 40 περίπου λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ζεσταίνουμε ξανά το φούρνο, τα κόβουμε σε φετούλες και τα ψήνουμε για 3-5 λεπτά ακόμα.
I've made this recipe several times, it just seems that I neglected posting it! I added pistachios to it and the biscuits really are delicious!

we need
1 1/6 oz butter
3 eggs
2 egg yolks
10 oz sugar
1 tsp baking powder
14 1/3 oz flour
8 2/3 oz pistachios
juice and rind of 1 lemon

Melt butter and combine with lemon juice and rind. In a bowl, lightly whisk eggs with sugar, blend in flour and baking powder and stir well. Add pistachios and butter blend. Knead dough and divide into three logs. Place on a parchment paper covered cookie sheet and bake in a preheated oven, at 300F, for about 40 min. Remove from oven and allow to cool. Reheat oven, slice logs and bake again, for 3-5 min.

20 σχόλια:

  1. Σκετη λιχουδια φενονται!! καλο βραδυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ γιατί είνα παραπεταμένα αυτά τα πεντανόστιμα???
    Καλό κουράγιο με τα τρεχάματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ μου αρέσουνε αυτού του τύπου τα μπισκότα... και πόσο θα ταίριαζαν με τον καφέ μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλέ ποιος δεν τρέχει;;τέτοια εποχή;;
    Μ΄αρέσει που έχεις και την περιποίηση στα ζωάκια σου κι άλλα!!!!
    Καλά να περάσετε στο νησί!!!
    Τώρα εγώ ξέρεις μπισκότα γιοκ...χαχαχα
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα αυτά είναι ωραία μπισκοτάκια :) άκου εκεί τα είχες παραπεταμένα χεχεχεχε τα καημενούλα :P
    Φιλιά
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. λοιπόν φιλενάδα, θυμάμαι πέρσυ τον Ιούλιο, στην Αιγινα όπως παντα τέτοια εποχή (και Αυγουστο στην Αθήνα οπως παντα τέτοια εποχή :) τον Παρλιάρο με την πιτσιρικαρία-ομάδα του, να εχει έρθει στο νησί για αφιέρωμα στα Αιγινήτικα γλυκά και να τον παρακολουθώ τηλεορασικώς το απομεσήμερο του Σαββατου.
    έξοχα τα μπισκοτάκια, έξοχα
    (κι ο Παρλιάρος έξοχος επίσης :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανέμορφα και πεντανόστιμα!
    Για στα χέρια σας!¨:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία φαίνονται!

    Αυτός ο παρλιάρος ρε παιδί μου, να μας κολάζει είναι ο άνθρωπος!

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ νόστιμα δείχνουν, για καφεδάκι και κους κους ότι πρέπει!!!
    Καλά να περάσετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ φαίνονται ωραία! Είναι από αυτά που γίνονται σαν παξιμαδάκια γλυκά? Ή είμαι τελείως λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πεντανόστιμα, ότι πρέπει για καφεδάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. με τον καφε ειναι το τελειο συνοδευτικο...να ειχα 5-6!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πεντανόστιμα φαίνονται!!!
    Μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σίγουρα θα είναι πεντανόστιμα! Παξιμαδάκια είναι περισσότερο, και στη φωτογραφία φαίνονται τέλεια!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. σε ποιο νησάκι πας big mama να σκάσω απ'τη ζήλεια μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φαίνονται υπέροχα!!! Πάντα μου ανοίγεις την όρεξη!

    Την καλημέρα μου ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α, ωραία φαίνονται...Θα κανονίσω να τα φτιάξω...
    Καλημέρα από ΝΖ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πας ταξιδακι;;; Τι καλά!!! Και τι ωραία τα μπισκοτάκια!!! Θα τα φτιαξω (και θα τα φαω γκρρρρ)! Χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Επειδή το πρωί φεύγουμε και ο χρόνος μου είναι περιορισμένος απαντώ σε όλους μαζί! Ο Παρλιάρος είναι ο καλύτερος, πιστεύω ότι είναι δική του συνταγή γιατί είναι πολύ καλά γραμμένη. Δεν είναι ακριβώς σαν παξιμαδάκια, παρόλο που μοιάζουν στην εμφάνιση. Το νησί που γίνεται η βάφτιση του μπέμπη μας είναι η Άνδρος!
    Νατάσα και frabala καλώς ορίσατε!
    Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. παραπεταμένα...?????????
    για φέρτα από δω...θα τα τιμήσουμε εμείς,μην ανησυχείς..
    Και να σας ζήσει κορίτσι μου ο παίδαρος..-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή