Και θαλασσινό και ζυμαρικό! Τα αγαπημένα της οικογένειας! Τώρα, όποιος κάνει δίαιτα ας το προσπεράσει:)
χρειαζόμαστε
20 περίπου πλάκες λαζάνια
400 γρ κρέμα γάλακτος
400 γρ cottage cheese
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
400 γρ γαριδούλες μικρές, προβρασμένες
2 1/2 φλιτζάνια τριμμένα μαλακά τυριά
2 1/2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 κουταλιά βούτυρο
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αφήνουμε τον αρακά και τις γαρίδες να ξεπαγώσουν. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει το βούτυρο. Ανακατεύουμε το cottage με τον αρακά. Ρίχνουμε σε ένα μακρόστενο πυρέξ (το δικό μου είναι περίπου 26Χ38 εκ), 3/4 περίπου του φλιτζανιού από το ζωμό με την κρέμα. Από πάνω στρώνουμε 4-5 λαζάνια. Ρίχνουμε το 1/4 του μίγματος αρακά-cottage και 1/3 από τις γαρίδες. Ρίχνουμε πάλι 3/4 φλιτζανιού ζωμό και μισό φλιτζάνι από τα τριμμένα τυριά. Συνεχίζουμε άλλες δύο φορές τις ίδιες στρώσεις και σκεπάζουμε με λαζάνια. Ρίχνουμε το τελευταίο μέρος από τον αρακά με το cottage και ότι έχει μείνει από το ζωμό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 για μια ώρα περίπου, ίσως και λίγο παραπάνω αν δούμε ότι δεν φαίνονται ψημένα τα λαζάνια. Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά και ψήνουμε μέχρι να λειώσουν τα τυριά και να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για τα το κόψουμε.
Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!
χρειαζόμαστε
20 περίπου πλάκες λαζάνια
400 γρ κρέμα γάλακτος
400 γρ cottage cheese
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
400 γρ γαριδούλες μικρές, προβρασμένες
2 1/2 φλιτζάνια τριμμένα μαλακά τυριά
2 1/2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 κουταλιά βούτυρο
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αφήνουμε τον αρακά και τις γαρίδες να ξεπαγώσουν. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει το βούτυρο. Ανακατεύουμε το cottage με τον αρακά. Ρίχνουμε σε ένα μακρόστενο πυρέξ (το δικό μου είναι περίπου 26Χ38 εκ), 3/4 περίπου του φλιτζανιού από το ζωμό με την κρέμα. Από πάνω στρώνουμε 4-5 λαζάνια. Ρίχνουμε το 1/4 του μίγματος αρακά-cottage και 1/3 από τις γαρίδες. Ρίχνουμε πάλι 3/4 φλιτζανιού ζωμό και μισό φλιτζάνι από τα τριμμένα τυριά. Συνεχίζουμε άλλες δύο φορές τις ίδιες στρώσεις και σκεπάζουμε με λαζάνια. Ρίχνουμε το τελευταίο μέρος από τον αρακά με το cottage και ότι έχει μείνει από το ζωμό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 για μια ώρα περίπου, ίσως και λίγο παραπάνω αν δούμε ότι δεν φαίνονται ψημένα τα λαζάνια. Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά και ψήνουμε μέχρι να λειώσουν τα τυριά και να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για τα το κόψουμε.
Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!
Για μένα, πολύ πρωτότυπη εκτέλεση, αλλά τις γαρίδες, παρ'όλο που μου αρέσουν, τις έριξα για λίγο στο χρονοντούλαπο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΊσως σε λίγο καιρό να δείξει.
Καλό μεσημέρι
Εγώ στρώθηκα και περιμένω πιάτο. Α! Βάλε μου και του Δύσπιστου. Να μην πάει χαμένο ε;
ΑπάντησηΔιαγραφή:-)))
Πάρα πολύ ωραίο πιάτο & πολύ καλή ιδέα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμαστεί.
Μέχρι τότε στείλε μια μεριδούλα :)))
Φιλιά
<> αυτό για μένα τα λέει όλα!!! Μεγάλο κομμάτι παρακαλώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΣΙΜΠΑΩ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ ΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!!! ΚΑΛΟ Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήδελεαστικό το φαγάκι σου, ε και να 'χα μια μερίίιιιιιιιιιιιιιδα!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ νοστιμο και ιδιαιτερο μου φαινεται!!! το κομματι της φωτογραφιας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά απο τόσα κρεατικά, πάλι ξαναρχίσαμε και εμείς τα θαλασσινά....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πιάτο σου είναι καταπληκτικό και θα δοκιμαστεί!!
Φιλάκια :))
Ααααααχ, μέχρι εδώ έφτασε η μυρωδιά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαίνεται, φαντάζομαι τη γεύση...
θα το δοκίμαζα ευχαρίστως αλλά ρισκάρω....φοβάμαι μήπως που χτυπήσει την πόρτα η αλλεργία :(...πολλά γαλακτοκομικά,αυγά,γαρίδες....είναι όμως κόλαση :)))))
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια
Olá, amiga!
ΑπάντησηΔιαγραφήVoltei...
Hummmmmmmm! Receita deliciosa!
Um ótimo fim de semana!
Beijinhos.
Itabira - Brasil
I like it, I like it!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαι ζυμαρικό και γαριδούλες, σούπερ το πιάτο σου!!!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!
Έμεινε λίγο και για μένα που άργησα???
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πρωτότυπος συνδιασμός, Μπράβο!!!
Καλό μεσημέρι!!!
Μηπως, λεω μηπως, εμεινε κανενα κομματακι να δοκιμασω κι εγω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαίτα; Προσπεράσει; Μα τι λέξεςι είναι αυτές τώρα; Πα-πα-πα... αυτές τις έννοιες κοντεύουμε να τις διαγράψουμε από το λεξιλόγιο μας καλή μου :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμα διαβάονται τούτα τα ζυμαρικά σου πάντως.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα εύχομαι.
Μου φαίνεται πεντανόστιμο, και επειδή κανείς δεν κάνει δίαιτα δε το προσπερνώ καθόλου,
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά πολλά!!
:))
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, δυστυχώς οι γαρίδες μας αρέσουν πολύ και τα ψάρια όχι τόσο! Δεν τις πολυτρώμε όμως γιατί κυκλοφορούν και χοληστερίνες:)
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, πάρε όσο θέλεις είναι νοστιμούλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri, ελπίζω να αρέσει! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, ένα μεγάλο κομμάτι, έρχεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήELENI, ελπίζω να πέρασες καλά! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ καλώς ήλθες και πάλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήPansofix, άλλο ένα κομμάτι έρχεται και σε σένα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήEYH αν το δοκιμάσετε περιμένω εντυπώσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora? είναι πράγματι φαγητό πολύ γεμάτο, είναι όμως νόστιμο το άτιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήMagia da Inês Obrigado!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήpainter είναι πραγματικά πού νόστιμο! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήthumbelina, άστα που να κάνεις δίαιτα με τόσα μπλόγκ μαγειρικής:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι yummy combo είναι αυτό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο, φοβερή ιδέα!
Μέχρι στιγμής μόνο με κιμά έχω φάει,
καιρός γι'ανατροπή!=P
cibus♥I είναι θερμιδική βόμβα, είναι αλήθεια αλλά είναι πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήwww.radiopoint.gr
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://radiopoint.blogspot.com/