Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους! Ελπίζω όλοι να περάσατε καλά και του χρόνου, εύχομαι, ακόμα καλύτερα!
για το λίγο διαφορετικό,στρούντελ χρειαζόμαστε:
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ τυρί κρέμα
1 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
1 μήλο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
1 αχλάδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
1/4 φλιτζάνι σταφίδες ή ξερά cranberries
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1/2 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 αβγό χτυπημένο ελαφρά
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φρούτα, το κορνφλάουρ, το χυμό και άλλο 1/3 άχνη ζάχαρη. Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας. Απλώνουμε το μίγμα του τυριού στη μέση αφήνοντας τις άκρες του φύλλου κενές. Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα των φρούτων.
Διπλώνουμε τις δύο μικρές πλευρές προς τις άκρες του μίγματος και κόβουμε σε λωρίδες τις άλλες δυο πλευρές. Διπλώνουμε τις λωρίδες χιαστί ή όπως αλλιώς θέλουμε. Για πιο εύκολα διπλώνουμε το φύλλο σε ρολό και μετά κάνουμε από πάνω χαρακιές.
Αλείφουμε με αβγό και ψήνουμε στους 180β για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει για κανένα τεταρτάκι.
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη με 1 κουταλιά νερό και ρίχνουμε επάνω από το φύλλο.
για το λίγο διαφορετικό,στρούντελ χρειαζόμαστε:
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ τυρί κρέμα
1 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
1 μήλο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
1 αχλάδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
1/4 φλιτζάνι σταφίδες ή ξερά cranberries
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1/2 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 αβγό χτυπημένο ελαφρά
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φρούτα, το κορνφλάουρ, το χυμό και άλλο 1/3 άχνη ζάχαρη. Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας. Απλώνουμε το μίγμα του τυριού στη μέση αφήνοντας τις άκρες του φύλλου κενές. Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα των φρούτων.
Διπλώνουμε τις δύο μικρές πλευρές προς τις άκρες του μίγματος και κόβουμε σε λωρίδες τις άλλες δυο πλευρές. Διπλώνουμε τις λωρίδες χιαστί ή όπως αλλιώς θέλουμε. Για πιο εύκολα διπλώνουμε το φύλλο σε ρολό και μετά κάνουμε από πάνω χαρακιές.
Αλείφουμε με αβγό και ψήνουμε στους 180β για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει για κανένα τεταρτάκι.
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη με 1 κουταλιά νερό και ρίχνουμε επάνω από το φύλλο.
Αληθώς Ανέστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλενάδα, το ερωτεύτηκα με το που το ειδα!
μπαινει στις ζαχαροπλαστικές επιλογές, μεχρι το Σαββατοκύριακο, το πολύ!
:))
Ένα κομματάκι για τον καφέ μου παρακαλώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη!!
Χρόνια Πολλά! Πολύ ωραία ιδέα για γλυκό στρούντελ με το τυρί κρέμα!Μέχρι τώρα ήξερα να φτιάχνω ζαμπονοτυρόπιτα με αυτόν τον τρόπο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Αθηνά
Στρούντελ...δεν έφτιαξα ποτέ! Θα δοκιμάσω και θα σου γράψω!
ΑπάντησηΔιαγραφήmmmmmmmmmmm ax kai na xa ena kommati!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ ωραιο γλυκακι και νομιζω πως το τυρι κρεμα θα το κανει πιο λαχταριστο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔείχνει φανταστικό με το τυρί κρέμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είχα ένα κομματάκι τώρα!!!
παίρνω μεγάλο κομμάτι απο το στρουντελ σου για συνοδεία του απογευματινού μου καφέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτό με το γλάσο δεν το εχω ξαναδεί, πολύ ωραία ιδέα. ευχαριστουμε !!!
χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη
καλό απόγευμα
Βουτάω ένα κομματάκι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλό απόγευμα
τσιμπαω ΚΑΤΙ ....ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα μικρό κομματάκι θα το πάρω.Από αύριο δίαιτα.Χρόνια πολλά. Χριστός Ανέστη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι έγινε??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαμία δεν κάνει δίαιτα να πάρω και το κομμάτι της??
Λαχταριστό το γλυκάκι σου!!!!
Μούρλια φαίνεται, λαχταριστό!!! Τσιμπάω λιγάκι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμααααααααα
Περασα να αφησω τις ευχες μου για υγεια και αγαπη
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ καλες οι συνταγες σας Μπραβο
Πολύ ωραίος θα είναι ο συνδυαμός του τυριού κρέμα με τα φρούτα! Το βάζω σίγουρα στα υπ' όψιν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά και να είσαι καλά!
Aααααααxxx, πολύ ωραίο φαίνεται...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τί όμορφη εμφάνηση....
Mα γιατί?? Γιατί να μην μπορώ να έρθω εκεί να πάρω ένα κομμάτι???????
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά φανταστικό!!
:):)
φανταστικο γλυκο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩωωωω Τι πειρασμός! Να έγλυφα λίγη κρεμούλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένοι φίλοι! Για άλλη μια φορά το ίντερνετ με έχει προδώσει! Με δυσκολία συνδέομαι και μετά από λίγο γίνεται αποσύνδεση!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή μου αρέσει να περνάω από τα δικά σας blogs, θα χρησιμοποιήσω το χρόνο που είμαι συνδεδεμένη γι αυτό και έτσι απαντώ σε όλους σας από εδώ αυτή τη φορά!
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Προτείνω να το δοκιμάσετε,είναι πολύ εύκολο και πεντανόστιμο!
Ωραία ιδέα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα προσπαθήσω να το φτιάξω, για το καφεδάκι
είναι οτι πεις!!!
Και πάλι Χριστός Ανέστη
Loulou
ΓΙΑ ΠΕΡΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΛΕΕΕΕΕ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωτότυπη ιδέα με το τυρί κρέμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήBig mama να ρωτήσω;
Το φύλλο σφολιάτας φαίνεται εξαιρετικό, χωρίς πολλά λιπαρά!
Ποιάς μάρκας είναι;
Φλκ
loulou αν το φτιάξεις πες μου εντυπώσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήπουαντερί, έρχομαι καλέ!
Ζ ευχαριστώ!Είναι το κατεψυγμένο Χρυσή Ζύμη!
fainetai pentanostimo - kai einai ena apo ta agapimena mou glika
ΑπάντησηΔιαγραφήit's also a nice alternative to the usual easter tsoureki
Μεγαλομαμά μου, Χριστός Ανέστη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω όλα τα υλικά, και μηλαράκια και αχλαδάκια και θα παρασκευαστεί άμεσα....
Πολύ ξεχωριστό με την τυρένια κρέμα μέσα!!
Φιλάκια :))
Μεγαλομαμά μου, καταπληκτικό!!! Το έφτιαξα και το πήγα σε φίλη για τον καφέ μας. Όταν το έτρωγαν, δεν καταλάβαινα τι έλεγαν απο τα μμμμμμ.... δεν ξέρω τι να πω, μάλλον καλό τους φάνηκε...χιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σαι καλά, για την συνταγή, θα το ξαναφτιάξω άμεσα!!