Πήραμε φράουλες το Σάββατο αλλά δεν μπορώ να πω πως ήταν και οι καλύτερες. Βέβαια οι φράουλες είναι πάντα αγαπημένες και αφού φάγαμε αρκετές βουτηγμένες στη ζαχαρίτσα που είναι και το καλύτερο μας, όπως έλεγε και η Μάγδα ,τις υπόλοιπες τις έκανα μια εύκολη σχετικά τάρτα. Η συνταγή είναι της φίλης μου της Χαράς και η βάση της είναι με μπισκότα σοκολάτας. Η μόνη αλλαγή που έκανα εγώ, είναι ότι δεν έβαλα τα δύο αβγά που έλεγε, γιατί θα ήταν ωμά.
Στη συνταγή γράφει ότι βάζεις τα αβγά να ζεσταθούν σε ένα μπολάκι πάνω από νερό που βράζει με απόσταση 2,5 εκατοστά. Τα ανακατεύεις συνέχεια μέχρι να φτάσουν στη θερμοκρασία των 60 βαθμών και είναι μετά έτοιμα να καταναλωθούν ωμά.
Στη συγκεκριμένη συνταγή τα αβγά τα θεώρησα περιττά οπότε τα παρέλειψα.
5 κουταλιές βούτυρο λειωμένο
3 κουταλάκια ζάχαρη (προαιρετικά)
για την κρέμα χρειαζόμαστε
1/4 φλιτζάνι κρύο νερό
1 1/2 κουταλάκι ζελατίνη σε σκόνη
2/3 φλιτζανιού φρέσκες φράουλες λειωμένες στο μπλέντερ
1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
φράουλες και σαντιγύ για το στόλισμα
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Εγώ ζάχαρη δεν έβαλα, τα μπισκότα ήταν από μόνα τους αρκετά γλυκά. Τα στρώνουμε στο ταψί της τάρτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 8-10 λεπτά.
Σε κρύο νερό βάζουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Μετά τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί 3-4 λεπτά, τη ρίχνουμε στα αλεσμένα φρούτα και ανακατεύουμε. Εγώ από φόβο μήπως δεν πήξει αρκετά, επειδή δεν έβαλα τα αβγά, έβαλα μια σταλίτσα παραπάνω ζελατίνη αλλά νομίζω δε χρειαζότανε.
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα, με την άχνη και το αλάτι μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε και τις φράουλες και χτυπάμε λίγο για να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μίγμα στην τάρτα και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες. Στολίζουμε με σαντιγύ, ή φράουλες ή και τα δύο. Εγώ ανακάτεψα τις φράουλες κομμένες στα δύο, με λίγο μέλι που είχα ζεστάνει για να αραιώσει. Μπορούμε, αφού τη στολίσουμε με τις φράουλες, να τη σκεπάσουμε με ζελέ.
Στη συνταγή γράφει ότι βάζεις τα αβγά να ζεσταθούν σε ένα μπολάκι πάνω από νερό που βράζει με απόσταση 2,5 εκατοστά. Τα ανακατεύεις συνέχεια μέχρι να φτάσουν στη θερμοκρασία των 60 βαθμών και είναι μετά έτοιμα να καταναλωθούν ωμά.
Στη συγκεκριμένη συνταγή τα αβγά τα θεώρησα περιττά οπότε τα παρέλειψα.
για τη βάση χρειαζόμαστε
1 1/4 τριμμένα μπισκότα σοκολάτας5 κουταλιές βούτυρο λειωμένο
3 κουταλάκια ζάχαρη (προαιρετικά)
για την κρέμα χρειαζόμαστε
1/4 φλιτζάνι κρύο νερό
1 1/2 κουταλάκι ζελατίνη σε σκόνη
2/3 φλιτζανιού φρέσκες φράουλες λειωμένες στο μπλέντερ
1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
φράουλες και σαντιγύ για το στόλισμα
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Εγώ ζάχαρη δεν έβαλα, τα μπισκότα ήταν από μόνα τους αρκετά γλυκά. Τα στρώνουμε στο ταψί της τάρτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 8-10 λεπτά.
Σε κρύο νερό βάζουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Μετά τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί 3-4 λεπτά, τη ρίχνουμε στα αλεσμένα φρούτα και ανακατεύουμε. Εγώ από φόβο μήπως δεν πήξει αρκετά, επειδή δεν έβαλα τα αβγά, έβαλα μια σταλίτσα παραπάνω ζελατίνη αλλά νομίζω δε χρειαζότανε.
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα, με την άχνη και το αλάτι μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε και τις φράουλες και χτυπάμε λίγο για να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μίγμα στην τάρτα και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες. Στολίζουμε με σαντιγύ, ή φράουλες ή και τα δύο. Εγώ ανακάτεψα τις φράουλες κομμένες στα δύο, με λίγο μέλι που είχα ζεστάνει για να αραιώσει. Μπορούμε, αφού τη στολίσουμε με τις φράουλες, να τη σκεπάσουμε με ζελέ.
λατρευωωωωω ταρτες και με φραουλα ειναι οι αγαπημενες μου. ελαφρυ και δροσερο γλυκακι
ΑπάντησηΔιαγραφήκρατα ενα κομματι για σενα και δωσ μου την υπολοιπη lol,lol,lol,lol,lol,lol!!!!!!!
Οκ! κι εγώ τέτοια ώρα τι να κάνω??? οέο??? να κάνω επιδρομη στις σοκολάτες? χιχιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια
Καλό βράδυ
Μανούλα μας βασανίζεις και αποφάσισα να κάνω λίγο δίαιτα άτιμο πλάσμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μυρωδιά εφτασε μεχρι εδω... φαντάσου με ξύπνησε και ηρθα!!!! φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε μου αρέσουν οι φράουλες, αλλά θα δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφή:)))
Φιλιά πολλα
Υπέροχη κι ελαφριά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο για τις φράουλες σπάνια βρίσκεις κάποιες να αξίζουν.
Καλημέρα!
Πολύ ωραία τάρτα. Και οι φράουλες είναι οι αγαπημένες όλων μας πιστεύω. Ακόμα και αν δεν είναι και πολύ νόστιμες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τα αυγά στην κρέμα, δεν θα τα έβαζα ούτε εγώ!!!!
Καλή σου μέρα.
Οι φράουλες εδώ και χρόνια έχουν χάσει γεύση και άρωμα. Πραγματικά δύσκολα μπορείς να βρεις ακόμη και εντός εποχής κάποιες που να αξίζουν, έτσι η ιδέα της αξιοποίησης τους σε τάρτα με βρίσκει απολύτως σύμφωνη (εγώ πρόσφατα τις άγευστες που πήρα τις έκανα μαρμελάδα) και τούτη η δική σου είναι πολύ ωραία εκδοχή καλή μου Big Mama. Καλημέρα εύχομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήφανταζει υπέροχη και πολύ ελαφριά !! παίρνω κομμάτι για τον καφέ μου !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια και καλη μέρα
Ωραίο θα το φτιάξω όπως λες χωρίς αυγά τα οποία βρίσκω περιττά
ΑπάντησηΔιαγραφή]Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
φαινεται super δροσερη και μυρωδατη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλευθερία και εμένα μου αρέσουν πολύ οι τάρτες! Που είσαι, σου στέλνω αμέσως! χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri, άσχημα είναι; Μακάρι να είχα σοκολάτα τώρα;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki συγνώμη που σε βασανίζω, που να είσαι εδώ που προσπαθώ και εγώ, λέμε τώρα:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκη, ευχαριστώ πολύ, τι να πω τώρα εγώ για σένα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήCoula, έτσι που έχουν γίνει οι φράουλες, δε σε αδικώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, ελπίζω λίγο αργότερα να είναι καλύτερες γιατί μου αρέσουν πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίνα σε ευχαριστώ! Τα αβγά ήταν απολύτως περιττά όπως φάνηκε!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope και εγώ τις υπόλοιπες μαρμελάδα θα τις κάνω! Καλή σου μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήMaria B. ευχαριστώ! Πάρε το κομματάκι σου! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ άμα το φτιάξεις πες μου εντυπώσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήPansofix, είναι πράγματι! Αχ, καλοκαιριάζει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω τέλεια είναι!! Θέλω και γωωωω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω τις τάρτες, λατρεύω τις φράουλες... μου τρέχουν τα σάλια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπαίνει στα υπόψην για το Σαββατοκύριακο!!!
Συμφωνώ για τα ωμά αυγά, και εγώ τα αποφεύγω.
Φιλάκιααααα
Άψογη!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ δροσιστικό γλυκάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαληνύχτα!
Αθηνά
Οι φραουλοσυνταγές και οι φραουλολιχουδιές θα έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη η τάρτα σου!!
Καλημέρα...όλα τα γλυκά που έχουν φράουλες είναι λαχταριστά. Η τάρτα σου με μάγεψε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠ0λύ ωραία συνταγή bigmama. και η κρέμα φράουλας φαίνεται νοστιμότατη. Γεια στα χέρια σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήNα ρωτήσω...μπορουμε να βάλουμε την κρεμα φραουλας σε τούρτα? Η ειναι πολύ μαλακή?
Αχ φράουλες, αγαπημένες... πω πω ομορφιά η τάρτα σου! Σκέτη αμαρτία! Υπέροχη! Να'χα λιγάκι τώρα... :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάγδα
δεν φαντάζεσαι πόσο μου αρέσουν οι φράουλες....θα αρχίσουν και στα παγωτατζίδικα το παγωτό με φρέσκιες πωπωπωπωπωπ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτην καλησπέρα μου
χχχ
Magda^_^ καλώς όρισες. Πάρε όσο θέλεις:)
ΑπάντησηΔιαγραφήpainter εσύ εκεί που είσαι, μπορείς να βρεις και φρέσκα αβγά, εμείς εδώ, άστα να πάνε!
ΑπάντησηΔιαγραφήZαμπία, ευχαριστώ! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑθηνά, είναι πράγματι! Καλή σου νύχτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ είναι τόσος λίγος ο καιρός που μπορούμε να απολαύσουμε φράουλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήdhmhtra ευχαριστώ! Καληνύχτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήMarion καλώς ήλθες! Όταν την φτιάχνω είναι μια όχι πολύ πηχτή σαντιγύ. Πρέπει να μείνει στο ψυγείο για να πήξει. Αν την κάνεις την τούρτα σε φόρμα με έλασμα δε θα έχεις κανένα πρόβλημα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάγδα, σε ευχαριστώ, οι φράουλες είναι πολύ αγαπημένες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora? αχ και τα ιταλικά παγωτά είναι το κάτι άλλο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικό! Θα θελα ένα κομματάκι..μικρο..περίπου 10τ.μ.... χιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ***
Και επειδή με έβαλες στα "αίματα" έκατσα χθες κα την σκάρωσα καλή μου Big Mama.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά την πήγα κι' ενα "θερμιδογώνο κλικ πιο πέρα"! Της έβαλα μια καλή στρώση γκανάζ με σοκολάτα γάλακτος (αξιοποιώντας ένα μεγάλο πασχαλινό σοκολατένιο αυγό) κάτω από την οποία είχα κρύψει μια ακόμη στρώση με κομμάτια φράουλας...
Μια στρώση φράουλες μέσα στην κρέμα μαζί με μισό πακετάκι σταγόνες σοκολάτας...
Απλώς την άφησα να παγώσει σε 2 φάσεις για να κάτσουν καλά οι στρώσεις της.
Τέλεια έγινε.
Καταπληκτική η τάρτα σου!!!Μύρισε άνοιξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήdrosostalitsa, ακριβώς τόσο μου έχει μείνει! χαχαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope πρεπει να ήταν τέλειο! Η κόρη μου μου έλεγε να βάλω και σοκολάτα, θα τρελλαθεί αν το φτιάξω έτσι!
ΑπάντησηΔιαγραφήeva ευχαριστώ, αχ έρχεται και το καλόκαίρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔίκιο έχει η κοπέλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω τσακίσει 3 κομμάτια και δεν θέλω να το σκέφτομαι. Ελεγα ότι θα έρθει κανένας άνθρωπος στο σπίτι δυό μέρες τώρα, να τον κεράσω για να μην την έχω κατά δικιά μου, αλλά μόνον ο σύζηγος έφαγε ένα...
Πες της να έρθει σε μένα, προλαβαίνει!
Mamma mia, τι τέλειο φραουλογλυκό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧωρίς αυγά & ζάχαρη, super!:)
Penelope χαίρομαι που σας άρεσε. Και με σοκολάτα, ακόμα καλύτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήcibus♥I σε ευχαριστώ! Βγήκαν οι φράουλες και το εκμεταλλευόμαστε όσο μπορούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφή