Η συνταγή στα ελληνικά, πιο κάτω.
This is my son's favorite dish. Hard to pronounce for our non-Greek friends, yet very tasty and very easy to make. These actually freeze very well. Since Maria has an issue with my "excessive use of spices" I suggest you chew on something minty after having tried them...lol...
we need
20 oz ground beef
6-7 garlic cloves, finely chopped
2 eggs
2/3 cup breadcrumbs
2 Tbsps olive oil
1/3 cup milk
2 tsps ground cumin
1 3/4 tsps salt
1/4 tsp pepper
vegetable oil for frying
for the tomato sauce
1/4 cup oil (reserved from frying)
1 1/2 cups strained tomatoes (passato)
1 1/2 cups water
1/2 tsp salt
1/2 tsp sugar
1/2 tsp cinnamon
In a large bowl, place all ingredients and knead until well combined. Mixture should be soft and pliable. If not, add a bit of water or milk. Shape into cylindrical patties, it should yield about 30 pieces.
In a large frying pan, heat oil and fry soutzoukakia until they're light brown. Remove from pan and drain on paper towels.
In the mean time, clean frying pan, reserving 1/4 of the oil, return to stove and add strained tomatoes, water, salt, sugar and cinnamon. Bring to a boil and return soutzoukakia to the pan. Cover, lower heat and let simmer for about 15 min. Serve with french fries, rice or mashed potatoes.
Αυτό είναι το αγαπημένο φαγητό του γιού μου. Δύσκολο να το προφέρουν οι αλλοδαποί φίλοι, κι όμως πεντανόστιμο κι εύκολο. Βρίσκω ότι διατηρούνται καλά στην κατάψυξη. Μια και η Μαρία έχει θέμα με την "κατάχρηση μπαχαρικών" στα φαγητά μου, συνιστώ να έχετε πρόχειρο δυόσμο μετά το γεύμα...χιχιχι...
χρειαζόμαστε
600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
6-7 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 αυγά
2/3 φλ. φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. γάλα
2 κ.γ. κύμινο
1 3/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
για τη σάλτσα
1/4 φλ. λάδι (από αυτό που χρησιμοποιήσαμε στο τηγάνισμα)
1 1/2 φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 1/2 φλ. νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σ' ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά να ενσωματωθούν. Το μείγμα θα πρέπει να είναι αφράτο και εύπλαστο. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο νερό ή γάλα.
Πλάθουμε σε κυλινδρικά κομμάτια, βγαίνουν περίπου 30.
Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το τηγάνι και απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Στο μεταξύ, κρατάμε 1/4 από το λάδι και καθαρίζουμε το τηγάνι. Το επιστρέφουμε στη φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες και το λάδι, νερό, αλάτι, ζάχαρη και κανέλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και βάζουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, ρύζι ή πατάτες πουρέ.
This is my son's favorite dish. Hard to pronounce for our non-Greek friends, yet very tasty and very easy to make. These actually freeze very well. Since Maria has an issue with my "excessive use of spices" I suggest you chew on something minty after having tried them...lol...
we need
20 oz ground beef
6-7 garlic cloves, finely chopped
2 eggs
2/3 cup breadcrumbs
2 Tbsps olive oil
1/3 cup milk
2 tsps ground cumin
1 3/4 tsps salt
1/4 tsp pepper
vegetable oil for frying
for the tomato sauce
1/4 cup oil (reserved from frying)
1 1/2 cups strained tomatoes (passato)
1 1/2 cups water
1/2 tsp salt
1/2 tsp sugar
1/2 tsp cinnamon
In a large bowl, place all ingredients and knead until well combined. Mixture should be soft and pliable. If not, add a bit of water or milk. Shape into cylindrical patties, it should yield about 30 pieces.
In a large frying pan, heat oil and fry soutzoukakia until they're light brown. Remove from pan and drain on paper towels.
In the mean time, clean frying pan, reserving 1/4 of the oil, return to stove and add strained tomatoes, water, salt, sugar and cinnamon. Bring to a boil and return soutzoukakia to the pan. Cover, lower heat and let simmer for about 15 min. Serve with french fries, rice or mashed potatoes.
Αυτό είναι το αγαπημένο φαγητό του γιού μου. Δύσκολο να το προφέρουν οι αλλοδαποί φίλοι, κι όμως πεντανόστιμο κι εύκολο. Βρίσκω ότι διατηρούνται καλά στην κατάψυξη. Μια και η Μαρία έχει θέμα με την "κατάχρηση μπαχαρικών" στα φαγητά μου, συνιστώ να έχετε πρόχειρο δυόσμο μετά το γεύμα...χιχιχι...
χρειαζόμαστε
600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
6-7 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 αυγά
2/3 φλ. φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. γάλα
2 κ.γ. κύμινο
1 3/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
για τη σάλτσα
1/4 φλ. λάδι (από αυτό που χρησιμοποιήσαμε στο τηγάνισμα)
1 1/2 φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 1/2 φλ. νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σ' ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά να ενσωματωθούν. Το μείγμα θα πρέπει να είναι αφράτο και εύπλαστο. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο νερό ή γάλα.
Πλάθουμε σε κυλινδρικά κομμάτια, βγαίνουν περίπου 30.
Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το τηγάνι και απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Στο μεταξύ, κρατάμε 1/4 από το λάδι και καθαρίζουμε το τηγάνι. Το επιστρέφουμε στη φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες και το λάδι, νερό, αλάτι, ζάχαρη και κανέλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και βάζουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, ρύζι ή πατάτες πουρέ.
Φανταστικό φαγητό Χαρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα προσωπικά μου αρέσουν τα μπαχαρικά και τα σουτζουκάκια έτσι όπως τα έχεις φτιάξει!
Με πατάτες τηγανιτές είναι το καλύτερο σερβίρισμα που μπορείς να κάνεις! Ετσι τα προτιμώ αν και τα φτιάχνω με ρύζι συνήθως! Σουπερ φαγητό!!!
Καλή εβδομάδα!!
Σουτζουκάκια με πατατούλες τηγανιτές είναι το καλύτερο φαγητό μου!Μου αρέσει η παχιά και μοσχομυριστή σαλτσούλα σου!!Φιλιά Χαρά μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο φαγητό αλλά πολλά σκόρδα βλέπω και το στομάχι μου φωνάζει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ότι με πατάτες τηγανιτές κάνουν ονειρεμένο συνδυασμό!
Καλημέρα!
εεε σουτζουκακι χωρις μπαχαρικα γινεται?Οοοοχι δεν γινεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπεροχο κλασικο φαγητο που δυσκολα μπορει να αντισταθει καποιος!
Συμφωνω με την χρυσαυγη οτι σουτζουκακια με τηγανιτες πατατες ειναι κολαση,φυσικα κι γω τις περισσοτερες φορες ρυζακι επιλεγω!!!
φιλια και χαρουμενη εβδομαδα χαρα!!!!
ααααααααααχχχχχχχχχχ αγαπημένα σουτζουκάκια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα λατρεύω Χαρά τα σουτζουκάκια σου και με τα μπαχαρικά που έβαλες τα απογείωσες... άσε που όταν είναι με κανέλα μου θυμίζουν πολίτικη κουζίνα που λατρεύω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!
Τα σουτζουκάκια, έλεγε η πεθερούλα μου, πρέπει να είναι "πατημένα" και στο σκορδάκι και στο κύμινο για να είναι νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τα δικά σου είναι "πατημένα", άρα πεντανόστιμα!
Καλή βδομάδα Χαρούλα, φιλιά!
Λατρεμένα τα σουτζουκάκια!! Εγώ τα κάνω στο φούρνο αλλά το τηγάνισμα δίνει άλλη νοστιμιά όπως και να το κάνουμε!! Αχ πεινάαααω!! Φιλιά !
ΑπάντησηΔιαγραφήSuper!mmmm
ΑπάντησηΔιαγραφήαπό τα πιο αγαπημένα μου φαγητά!! με μπόλικα μπαχαρικά και ρυζάκι ή πατατούλες τηγανητές!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειο!
καλή εβδομάδα!!
They look terrific.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου-τζου-κά-κια... το λες και γεμίζει το στόμα σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο φαγητό, κλασικό και αξεπέραστο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φτιάχνω συνήθως με πιλάφι!!
Καλό σου βράδυ Χαρά μου!
Μεγάλος πειρασμός αυτό το φαγητό! Το έκανες και μερακλίδικο με μπόλικο σκόρδο και κύμινο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκόμα και σκέτο, η σάλτσα είναι ωραία με ψωμάκι φρέσκο. Αν έχεις και μια σαλατούλα, είσαι μια χαρά!