Τη ρίζα του τζίντζερ την κόβω, την καθαρίζω και τη φυλάω στην κατάψυξη, οπότε όταν τη χρειάζομαι, έτσι όπως είναι παγωμένη την τρίβω στον τρίφτη.
χρειαζόμαστε
για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
200 γρ μαργαρίνη
1/2 φλιτζάνι κρύο νερό
για τη γέμιση
6-7 ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
1/4 φλιτζάνι κουάκερ
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι υγρή βανίλια ή μια βανιλίνη
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα ροδάκινα με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και το κουάκερ. Τα στρώνουμε πάνω από τη ζύμη. Ανοίγουμε το υπόλοιπο φύλλο και κόβουμε γραμμές για να τις βάλουμε πάνω από τη γέμιση. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό.
Καλή εβδομάδα σε όλους!
Here's a very nice summery peach tart with a slightly different flavor, due to the addition of ginger. I usually peel, slice and freeze my ginger, so when I need some, I just grate it, straight from the freezer.
we need
for the dough
2 cups flour
1/2 tsp salt
1 tsp sugar
6 2/3 oz margarine
1/2 cup water
for the filling
6-7 peaches, peeled and sliced
1 tsp lemon rind
1 Tbsp lemon juice
1/2 cup sugar
1 tsp grated ginger
1/4 cup oats
1 tsp cinnamon
1/4 tsp nutmeg
1/4 tsp vanilla
1 egg, beaten
To make dough, combine first amount of flour with salt, sugar and margarine in a bowl and knead or beat with mixer until crumbly. Add water and knead to make a soft dough, adding more flour, if necessary.
Wrap dough with plastic wrap and refrigerate for an hour.
Roll 3/4 of the dough out (either with a rolling pin or simply by hand) to fit bottom of tart dish, or a 10 in spring form pan.
In a large bowl combine peaches, lemon rind and juice, sugar, ginger, oats, cinnamon nutmeg and vanilla and turn into tart dish. Roll out remaining dough and cut in 1/2 in lines to top the filling. Press edges to seal and brush with beaten egg. Bake in preheated oven, at 350F, for 50-60 min or until golden.
My kids don't particularly like fruit and since peaches are a bit sour, I usually boil the peaches with sugar, lemon juice and 2-3 tsps water for a few min. Once they soften up, I fold in remaining ingredients and turn them into tart.
Τι είαι αυτό καλέ??Πααα βραδιάτικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελένομαι για ζύμες,και αυτό το αριστούργημα πρέπει να είναι φανταστικό!
Καλό βράδυυυ!!
μμμμ!!!με βερύκοκα γίνεται;φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν είχα ροδάκινα θα την έφτιαχνα τώρα.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε τι τραβάμε βραδυάτικα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου να βρω ροδάκινα τέτοια ώρα??? Ξεμυαλίστρα, ε ξεμυαλίστρα...
Καλησπέρα!!Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται!!!χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο απόγευμα ξεφύλλιζα περιοδικά και βιβλία προκειμένου να κάνω κάτι με φρούτα για μια επίσκεψη που θα πάω!!
Πολλά φιλιά!!
Μ'αρέσει πολύ που έβαλες τριμμένο τζίντζερ! Εγώ μέχρι τώρα μόνο σκόνη χρησιμοποιώ, αλλά θέλω να δοκιμάσω και τη ρίζα κάποια στιγμή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ αυτή η εκδοχή τάρτας με ροδάκινα δεν την έχω κάνει ποτέ με ροδάκινα, θα την φτιάξω οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη και καλοκαιρινη η ταρτα,και με μια μπαλα παγωτο διπλα μμμμμμμμμ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο γλυκάκι και με τα ροδάκινα μοσχομυριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήPeach fan ανέκαθεν! Sexy tart λόγω ginger!=)
ΑπάντησηΔιαγραφήSaved 4future ''kinky'' reference!=P
Poly kalo! Latreuo tis pastaflores me freska frouta!! Kai fysika dhlono fun ton rodakinon!
ΑπάντησηΔιαγραφήFilia
Σίγουρα είναι πεντανόστιμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω και ροδάκινα..οπότε!!
Φιλάκια πολλά!
Καλημέρες!!
Ήρθα ... ήρθααααααααα, τα λατρεύω τα ροδάκινα, οπόοοοτεεεεεεεεεεε βουτάω 2-3 κομματάκια χεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιααααααααα
Αγαπημένο γλυκο! και φαίνετε υπέροχο όπως το εχεις φτιάξει!
ΑπάντησηΔιαγραφήπάστα φλορα γιαμ γιαμ γιαμ λεμε!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρες
Magda^_^ χαίρομαι που σου άρεσε, μακάρι να ήσουνα κοντά να σου έστελνα λίγο:)
ΑπάντησηΔιαγραφήfortounata, φυσικά και γίνεται, εγώ θα τα έβραζα λίγο πρώτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina αν τη φτιάξεις πες μου αν σου άρεσε! Με γεια το καινούριο όνομα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήpainter, εγώ ξεμυαλίστρα; τι να πω για σένα, που θα με κάνεις να αγοράσω μερέντα μετά από χρόνια:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, αυτή είναι πολύ ωραία και πετυχαίνει σίγουρα, μόνο που το τζίντζερ "φαίνεται" στη γεύση αρκετά!
ΑπάντησηΔιαγραφήAthina έχω την εντύπωση πως είναι κάνει πιο αισθητή την παρουσία του το φρέσκο!
ΑπάντησηΔιαγραφήTaste Advisor, ελπίζω να σου αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία, το σκέφτηκα για τη φωτογράφιση αλλά είπα να μην το παρακάνω σε θερμίδες! χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήcibus♥I, χαχα, καλό!
ΑπάντησηΔιαγραφήRoyal Coconut, ευχαριστώ και εμάς μας αρέσουν πολύ όλα τα καλοκαιρινά φρούτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήeva ευχαριστώ! Αν τη φτιάξεις πες μου εντυπώσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri, πάρε και δυο και τρία, όσα θέλεις:)
ΑπάντησηΔιαγραφήglykesistories, καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora? άσε, δεν έμεινε τίποτα, τι έχω πάθει δε σου λέω:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα για την ψύξη του τζίντζερ! Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Όλο αγοράζω, χρησιμοποιώ λίγο και μετά καταλήγει στα σκουπίδια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τάρτα σου τέλεια!
Μάγδα
Μαγδα, το είχα διαβάσει σε ένα αμερικάνικο περιοδικό παλιά! Εκεί έλεγε να το κόβουμε σε κομματάκια και να το βάζουμε στην κατάψυξη. Εγώ αφού είδα ότι μπορώ να το τρίψω παγωμένο, το κάνω έτσι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη η τάρτα, το "κλικ" μου το έκανε το φρέσκο τζίντζερ! Το αγαπάω και 'γω αρκετά, σε φαγητά και γλυκά, και για να το έχω όποτε το χρειαστώ, κάνω ακριβώς το ίδιο πράγμα που κάνεις και εσύ και το φυλάω στην κατάψυξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλό μεσημέρι!
The Dark Chef και έτσι έχουμε πάντα αυτή τη μυρωδάτη ρίζα στο σπίτι μας:))
ΑπάντησηΔιαγραφήέμεινε μεριδούλα και για μένα; μοσχοβολάει φρέσκο φρουτο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοκαιρινή και υπέροχη η τάρτα σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τα ροδάκινα θα ταιριάζουν πολύ όμορφα!!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Εγώ που δεν είμαι σαν τα παιδάκια σου (αλλά είμαι μεγάλη τώρα πια) θα την δοκιμάσω και με ολόκληρα ροδάκινα :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ πραγματικά είναι πολύ αρωματικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ μου σε ευχαριστώ! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope φυσικά, το καλύτερο θα είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήi love these pastry pies - especially if you have your own jam; thanks for the recipe!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμεινεεεεεεεεεεεεε;;;;;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι μετά ζητάς από μας να σε λυπηθούμε..
ΑπάντησηΔιαγραφήπως να αντισταθείς τώρα και να μη το κάνεις αυτό το..ποίημα..
καλημέρες και καλό μήνα..
πολύ ωραία και δροσερή!το τζίντζερ σίγουρα του δίνει στην γεύση το κάτι διαφορετικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ!!!!!!!!!
και έχω αρκετά ροδάκινα,από το δέντρο της αυλής μας.θα το κάνω
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειο γλυκάκι!
ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερό, θα το δοκιμάσω σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφή