χρειαζόμαστε
1 χταπόδι
4-5 πατάτες σε κύβους
1-2 καρότα σε κυβάκια (εγώ είχα μικρά κατεψυγμένα)
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα σκόνη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι
θυμάρι (το αγαπημένο μου τον τελευταίο καιρό)
Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το χταπόδι, να μην έχει και πολύ χώρο ελεύθερο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου, στο ζουμί που έχει βγάλει.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το χταπόδι με το ζουμάκι του και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε και 1 φλιτζάνι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει, σκεπασμένο, μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Ξεσκεπάζουμε μια δυο φορές, ανακατεύουμε με προσοχή για να μη λειώσουν οι πατάτες και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
I recently got a fresh octopus and I was trying to find a recipe for it. We love appetizers, but this time I had to make a meal for the family. I wanted to keep the meal light, so here it is:
we need
1 octopus
4-5 potatoes, cubed
1-2 carrots, cut in small pieces (I had small, frozen ones)
1 Tbsp mustard powder
2 Tbsps honey
2 Tbsps oil
salt and pepper, to taste
thyme (Lately, it's become my favorite herb)
Place octopus in a small pot, where it fits exactly, with not too much space around it and let boil for about half an hour, in its own juice.
Turn octopus with its broth and remaining ingredients in a wide pot.
Add 1 cup of water, cover and let boil on low, until it's left with its own sauce.
Uncover and stir carefully a couple of times, so that the potatoes aren't too soft, adding water if necessary.
μμμμμ!!!!!!και έχω χταπόδι στην κατάψυξη.κάποια μέρα θα το δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήTέλεια συνταγούλα και όπως πολύ σωστά γράφεις τα θαλασσινά τα βράζουμε στο νερό που βγάζουν για να είναι μαλακά και πεντανόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑααααχχχ που το βρήκες το φρέσκο χταποδάκι, που το βρήκες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίος τρόπος μαγειρέματος, μας έδωσες ιδέα!
Φιλάκια, καλή σου μέρα!
νόστιμο!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια μεριδούλα παρακαλώωωωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολο, γρήγορο, νόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥιοθετείται πάραυτα :)
Φιλιά
Καλό μεσημέρι
Έχω δοκιμάσει χταπόδι με μέλι και είναι φοβερό!!Μια μεριδούλα και για μένα παρακαλώ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν πάω αγορά και βρω το δοκίμασα αμέσως.
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν το εχω φτιαξει ποτε ετσι αλλα θα το κανω για να δοκιμασω κατι διαφορετικο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω φάει χταπόδι με μέλι..σίγουρα θα είναι πολύ νόστιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο χταπόδι είναι τ αγαπημένο μου τώρα το καλοκαίρι
Ωραια ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήNα σου πω την αλήθεια χταπόδι φτιάχνω συχνά και έχω βάλει και κάμποσες συνταγές στο cookthebook αλλά με μέλι δεν μπορούσα να το φανταστώ. Η big mama όμως κάτι θα ξέρει και θα δοκιμάσω τη συνταγή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
φουρτουνιασμενη ψυχη, αν το δοκιμάσεις ελπίζω να αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, έτσι είναι, βγάζουν έτσι κι αλλιώς μπόλικο ζουμάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, ευχαριστώ, ας είναι καλά η μανούλα μου με τις γνωριμίες της:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ πράγματι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri πάρε όσο θέλεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήgvarvakis ευχαριστώ! Οι ποσότητες στο μέλι και τη μουστάρδα αλλάζουν ανάλογα με τα γούστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΑΤΑΣΑ, πάρε και εσύ τη μεριδούλα σου:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, δοκίμασε το και πες μου αν σας άρεσε!
ΑπάντησηΔιαγραφήPansofix, ελπίζω να σας αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜarion, χταποδάκι και ουζάκι, τι καλύτερο το καλοκαιράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki ευχαριστώώώώώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήnavarino ελπίζω να αρέσει, Όπως είπα το μέλι και η μουστάρδα αυξομειώνονται ανάλογα με τα γούστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασα την τελευταία εβδομάδα ψαρονέφρι και κοτόπουλο με μέλι, με χταπόδι δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά το μέλι κάνει θαύματα. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι νόστιμο και μυρωδάτο. Όταν πετύχω φρέσκο χταποδάκι θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω με εντυπώσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ να δεις που έχω χταποδάκια στην κατάψυξη, ψαρεμένα από τον καλό μου, αλλά μέχρι να τα φάμε ... έχουμε μέλλον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩστόσο μου άρεσε πολύ η όλη σύνθεση, μιας και μου θύμισε κάπως το λευκό στιφάδο που έκανε η γιαγιά μου τα καλοκαίρια. Ναι μεν εσύ δεν έχεις κρεμμύδια, αλλά τα λοιπά υλικά μοιάζουν μαζί με λίγο ξύδι και δύο φύλλα δάφνης.
πολυ ανεβασμένη η πρότασή σου !! θεωρώ ότι θα πηγαίνει πολύ το μέλι με την μουστάρδα !! το χταπόδι είναι απο τα αγαπημένα μου όποτε παίρνω την μεριδούλα μου και σ'ευχαριστώ πολύ !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια
Φαίνεται υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην επόμενη φορά που θα "πιάσω" ένα χταπόδι θα την δοκιμάσω την συνταγή!Καλό βράδυ!
πρέπει να ομολογήσω ότι το χταπόδι το'χω φάει με τους κλασικούς πραδοσιακο τρόπους,με μουστάρδα και μέλι δεν έχω δοκιμάσει ποτε μου....καιρός είναι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια
με μουστάρδα ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήσημειωμένη η συνταγή για δοκιμή...πάντως, φαίνεται πεντανόστιμο το χταπόδι!
Και δεν έχει θάλασσα εδώ γύρω...:(((((((((((
nostimia, καλώς όρισες! Περιμένω εντυπώσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope, χωρίς κρεμμύδια είναι και πιο έλαφρύ. Τι τυχερή είσαι που πιάνει χταποδάκια ο σύζυγος!
ΑπάντησηΔιαγραφήMaria B.ευχαριστώ, πραγματικά του πηγαίνει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήeva, ευχαριστώ! Καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora? αν θέλεις δοκίμασε το, και πες μου πως σας φάνηκε!
ΑπάντησηΔιαγραφήthalassamov, άστα να πάνε, θα αργήσουμε μέχρι να δούμε θάλασσα. Πάντως το χταποδάκι ήταν νοστιμούλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήayth thn syntagh prepei a thn dokimasv exv akoysei polla.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘες και αλλη συνταγη σου εδω http://www.cook.gr/suntages/pathos-gia-gluko/eukole-tourta-phraoula.html