Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

λίγο διαφορετικά κεφτεδάκια

Αυτά τα κεφτεδάκια είναι πολύ ωραία για μια μέρα που φτιάχνουμε μεζεδάκια. Ψήνονται στο φούρνο και έχουν ιδιαίτερη γεύση. Τη συνταγή την έχω σημειωμένη από πολύ παλιά περιοδικά, αλλά την έχω προσαρμόσει να ταιριάζει περισσότερο στις δικές μας γεύσεις.

χρειαζόμαστε
500 γρ κιμά
1/2 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
4 φέτες ψωμί του τοστ, μουλιασμένο και στυμμένο
1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά

αλάτι
πιπέρι
για το πανάρισμα
2 αυγά
αλεύρι
τριμμένη φρυγανιά
σουσάμι

Ανακατεύουμε τον κιμά με το αυγό, το ψωμί, τη φρυγανιά, το τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό , σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα ομοιογενές. Το πλάθουμε σε κεφτεδάκια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σουσάμι με τη φρυγανιά. Σε ένα άλλο χτυπάμε τα δύο αυγά και σε ένα τρίτο έχουμε το αλεύρι. Ποσότητες δε γράφω, γιατί βάζω στο περίπου και αν χρειαστεί προσθέτω κι άλλο. Περνάμε τα κεφτεδάκια πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και μετά από το μίγμα με τη φρυγανιά και το σουσάμι. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα κεφτεδάκια. Ρίχνουμε από μια σταγονίτσα λάδι πάνω σε κάθε κεφτεδάκι, ή τα περιχύνουμε με λάδι, διαλέγετε και παίρνετε:)  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 20 λεπτά περίπου.

28 σχόλια:

  1. Ήρθα! χιχιχιχι η 1η μερίδα δικιά μου είναι εχεχεχεχεχε καταπληκτικά είναι!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαμαμαm θέλω κεφτεδάκιαααα!!!
    Τέλεια συνταγή έχει αγαπημένα μου υλικά!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόλυ ενδιαφέρουσα και σιγουρα πολυ νοστιμη συνταγη, ευχαριστουμε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κεφτεδάκια αλλιώτικα από τα άλλα...και γλυτώνουμε και το τηγάνι..
    ευχαριστούμε mama..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα υλικά σου πρωτότυπα για κεφτεδάκια αλλά το ότι δεν τηγανίζονται ακόμη καλύτερο!!
    Αλλά φιλενάδα γιατί τα βάζεις τέτοια ώρα δε με λυπάσαι εμένα που δεν έχω φάει!!
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τρώγονται ακόμη κι όταν δεν πεινάμε!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρωτότυπη σύνθεση και παναρισμένα και στο φούρνο, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

    Απάντηση: ΤΣΙΠΟΥΡΟ!!!!

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διάβασα για μεζεδάκια και είπα εδώ είμαστε.... Φέρε μπυρίτσες παγωμένες :))
    Απίθανα τα φουρνοκεφτεδάκια σου, αν και όπως όλα τα πανέ έχουν λίγη δουλίτσα έξτρα. Βέβαια πάντα μπορούμε να τα φτιάξουμε κάποια στιγμή που έχουμε χρόνο και να τα καταψύξουμε.
    Ετσι έχουμε έτοιμα για όποτε χρειαστούμε...
    Φιλάκια πολλά καλό Σ/Κ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία φαίνονται! Κεμπάπ μου θυμίζουν περισσότερο επειδή είναι ψητά, αλλά σίγουρα ξεχωριστά λόγω του τζίντζερ και του λεμονιού!
    Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σας!!!
    Μου μύρισαν από μακριά και ήρθα να συμμετάσχω σε αυτό το blogo-συμπόσιο!!!
    Οσες συνταγές πρόλαβα να δω...γιαμ-γιαμ!!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραία συνταγή. Και εγώ πάντα ψητά τα κάνω τα κεφτεδάκια. Ακόμα και τα κεφτεδάκια μελιτζάνιας στο φούρνο τα ψήνω, έχω κακιές σχέσεις με το τηγάνι μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. eva, και εμένα αυτά είναι τα αγαπημένα μου υλικά! Μουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Benikos place ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. SpIrToKoYto, ότι μπορούμε κάνουμε για να μην είμαστε big πια! Δυστυχώς δεν τα καταφέρνουμε:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξανθή, πάρε φιλενάδα, σιγά μην έχεις πρόβλημα εσύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ έτσι είναι, δυστυχώς:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, τσίπουρο, ναι ναι ναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. live and love, ευχαριστώ και καλώς ήρθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. EYH, έχεις δίκιο, έχουν λίγη δουλίτσα στην προετοιμασία αλλά γλυτώνουμε το τηγάνισμα και όπως είπες μπορούμε να τα έχουμε και έτοιμα στην κατάψυξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. The Dark Chef, ωραία είναι και τα τηγανητά αλλά για μια αλλαγή και αυτά καλά είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. eirini katsa καλώς όρισες! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. nostimia, και εγώ το αποφεύγω το τηγάνι όσο μπορώ! Κεφτεδάκια μελιτζάνας, μμμμμμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. kiki και ουζάκι και τσιπουράκι και μπυρίτσα, όλα εδώ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μου αρέσει που έβαλες τζίντζερ και βέβαια που τα έφτιαξες στον φούρνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ καλό το blog , σου απονέμω ένα βραβείο έλα να το πάρεις από το http://www.potpouriart.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή