Αυτά τα κεφτεδάκια είναι πολύ ωραία για μια μέρα που φτιάχνουμε μεζεδάκια. Ψήνονται στο φούρνο και έχουν ιδιαίτερη γεύση. Τη συνταγή την έχω σημειωμένη από πολύ παλιά περιοδικά, αλλά την έχω προσαρμόσει να ταιριάζει περισσότερο στις δικές μας γεύσεις.
χρειαζόμαστε
500 γρ κιμά
1/2 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
4 φέτες ψωμί του τοστ, μουλιασμένο και στυμμένο
1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
για το πανάρισμα
2 αυγά
αλεύρι
τριμμένη φρυγανιά
σουσάμι
Ανακατεύουμε τον κιμά με το αυγό, το ψωμί, τη φρυγανιά, το τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό , σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα ομοιογενές. Το πλάθουμε σε κεφτεδάκια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σουσάμι με τη φρυγανιά. Σε ένα άλλο χτυπάμε τα δύο αυγά και σε ένα τρίτο έχουμε το αλεύρι. Ποσότητες δε γράφω, γιατί βάζω στο περίπου και αν χρειαστεί προσθέτω κι άλλο. Περνάμε τα κεφτεδάκια πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και μετά από το μίγμα με τη φρυγανιά και το σουσάμι. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα κεφτεδάκια. Ρίχνουμε από μια σταγονίτσα λάδι πάνω σε κάθε κεφτεδάκι, ή τα περιχύνουμε με λάδι, διαλέγετε και παίρνετε:) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 20 λεπτά περίπου.
χρειαζόμαστε
500 γρ κιμά
1/2 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
4 φέτες ψωμί του τοστ, μουλιασμένο και στυμμένο
1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
για το πανάρισμα
2 αυγά
αλεύρι
τριμμένη φρυγανιά
σουσάμι
Ανακατεύουμε τον κιμά με το αυγό, το ψωμί, τη φρυγανιά, το τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό , σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα ομοιογενές. Το πλάθουμε σε κεφτεδάκια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σουσάμι με τη φρυγανιά. Σε ένα άλλο χτυπάμε τα δύο αυγά και σε ένα τρίτο έχουμε το αλεύρι. Ποσότητες δε γράφω, γιατί βάζω στο περίπου και αν χρειαστεί προσθέτω κι άλλο. Περνάμε τα κεφτεδάκια πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και μετά από το μίγμα με τη φρυγανιά και το σουσάμι. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα κεφτεδάκια. Ρίχνουμε από μια σταγονίτσα λάδι πάνω σε κάθε κεφτεδάκι, ή τα περιχύνουμε με λάδι, διαλέγετε και παίρνετε:) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 20 λεπτά περίπου.
Ήρθα! χιχιχιχι η 1η μερίδα δικιά μου είναι εχεχεχεχεχε καταπληκτικά είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
Μαμαμαm θέλω κεφτεδάκιαααα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνταγή έχει αγαπημένα μου υλικά!!!
Φιλάκια!
Πόλυ ενδιαφέρουσα και σιγουρα πολυ νοστιμη συνταγη, ευχαριστουμε πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήκεφτεδάκια αλλιώτικα από τα άλλα...και γλυτώνουμε και το τηγάνι..
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστούμε mama..
Τα υλικά σου πρωτότυπα για κεφτεδάκια αλλά το ότι δεν τηγανίζονται ακόμη καλύτερο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά φιλενάδα γιατί τα βάζεις τέτοια ώρα δε με λυπάσαι εμένα που δεν έχω φάει!!
Καλό Σ/Κ
τρώγονται ακόμη κι όταν δεν πεινάμε!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωτότυπη σύνθεση και παναρισμένα και στο φούρνο, τι άλλο να ζητήσει κανείς;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπάντηση: ΤΣΙΠΟΥΡΟ!!!!
.
popo fainontai pentanostima!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιάβασα για μεζεδάκια και είπα εδώ είμαστε.... Φέρε μπυρίτσες παγωμένες :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίθανα τα φουρνοκεφτεδάκια σου, αν και όπως όλα τα πανέ έχουν λίγη δουλίτσα έξτρα. Βέβαια πάντα μπορούμε να τα φτιάξουμε κάποια στιγμή που έχουμε χρόνο και να τα καταψύξουμε.
Ετσι έχουμε έτοιμα για όποτε χρειαστούμε...
Φιλάκια πολλά καλό Σ/Κ :))
Πολύ ωραία φαίνονται! Κεμπάπ μου θυμίζουν περισσότερο επειδή είναι ψητά, αλλά σίγουρα ξεχωριστά λόγω του τζίντζερ και του λεμονιού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ και καλό Σ/Κ!
Καλησπέρα σας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου μύρισαν από μακριά και ήρθα να συμμετάσχω σε αυτό το blogo-συμπόσιο!!!
Οσες συνταγές πρόλαβα να δω...γιαμ-γιαμ!!!
:)
Ωραία συνταγή. Και εγώ πάντα ψητά τα κάνω τα κεφτεδάκια. Ακόμα και τα κεφτεδάκια μελιτζάνιας στο φούρνο τα ψήνω, έχω κακιές σχέσεις με το τηγάνι μου....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ουζ'άκι μαζί, τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri, όλα δικά σου! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήeva, και εμένα αυτά είναι τα αγαπημένα μου υλικά! Μουτς!
ΑπάντησηΔιαγραφήBenikos place ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήSpIrToKoYto, ότι μπορούμε κάνουμε για να μην είμαστε big πια! Δυστυχώς δεν τα καταφέρνουμε:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, πάρε φιλενάδα, σιγά μην έχεις πρόβλημα εσύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ έτσι είναι, δυστυχώς:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, τσίπουρο, ναι ναι ναι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήlive and love, ευχαριστώ και καλώς ήρθες!
ΑπάντησηΔιαγραφήEYH, έχεις δίκιο, έχουν λίγη δουλίτσα στην προετοιμασία αλλά γλυτώνουμε το τηγάνισμα και όπως είπες μπορούμε να τα έχουμε και έτοιμα στην κατάψυξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήThe Dark Chef, ωραία είναι και τα τηγανητά αλλά για μια αλλαγή και αυτά καλά είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήeirini katsa καλώς όρισες! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφήnostimia, και εγώ το αποφεύγω το τηγάνι όσο μπορώ! Κεφτεδάκια μελιτζάνας, μμμμμμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki και ουζάκι και τσιπουράκι και μπυρίτσα, όλα εδώ:)
ΑπάντησηΔιαγραφήμου αρέσει που έβαλες τζίντζερ και βέβαια που τα έφτιαξες στον φούρνο!
ΑπάντησηΔιαγραφή