Δε μαγειρεύω, δε μαγειρεύω!! Τα παιδιά πάνε και έρχονται, (πάνε κυρίως:), ο καλός στη δουλειά, η ζέστη, η διάθεση και διάφορα άλλα μικροπροβληματάκια, είναι η αιτία που δεν μαζεύομαι στην κουζίνα. Φτιάχνω κάτι πρόχειρο και ελαφρύ και έξω από την πόρτα. Δεν πειράζει, καλό είναι και αυτό, κάνουμε και δίαιτα;-)
Μια που έφτιαξα κάτι για τον διαγωνισμό της Εύας "Τα φρέσκα του Ιουλίου" είπα να βάλω και εδώ μια συνταγή. Γίνεται εύκολα με καρότα και ρύζι και είναι τέλειο συνοδευτικό για όλα τα κρέατα και ψάρια σε κάθε τραπέζι.
χρειαζόμαστε
300 γρ καρότα τριμμένα
μισό κρεμμύδι τριμμένο
2 φλιτζάνια νερό
130 γρ ρύζι καρολίνα
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 φλιτζάνια τριμμένα μαλακά τυριά (εγώ έβαλα τσένταρ και γκούντα)
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
1 κουταλιά λάδι
πιπέρι
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι, όχι να τσιγαριστούν, λίγο να μαλακώσουν. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τα καρότα, το ρύζι, το νερό και το αλάτι. Τα βράζουμε όλα μαζί σκεπασμένα για 15 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε το 1 1/2 φλιτζάνι από τα τυριά, το γάλα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μακρόστενο πυρέξ 20χ30 εκ περίπου, που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι. Ψήνουμε στους 180-190β για 25 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι τυρί και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να λειώσει το τυρί. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό για να το κόψουμε.
Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη μπλογκοφίλη μου Ελευθερία για το κέφι της, τις μαγειρικές της και το βραβείο θετικής ενέργειας που μου έδωσε! Ευχαριστώ πολύ και το χαρίζω σε όλους με αγάπη!
Μια που έφτιαξα κάτι για τον διαγωνισμό της Εύας "Τα φρέσκα του Ιουλίου" είπα να βάλω και εδώ μια συνταγή. Γίνεται εύκολα με καρότα και ρύζι και είναι τέλειο συνοδευτικό για όλα τα κρέατα και ψάρια σε κάθε τραπέζι.
χρειαζόμαστε
300 γρ καρότα τριμμένα
μισό κρεμμύδι τριμμένο
2 φλιτζάνια νερό
130 γρ ρύζι καρολίνα
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 φλιτζάνια τριμμένα μαλακά τυριά (εγώ έβαλα τσένταρ και γκούντα)
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
1 κουταλιά λάδι
πιπέρι
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι, όχι να τσιγαριστούν, λίγο να μαλακώσουν. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τα καρότα, το ρύζι, το νερό και το αλάτι. Τα βράζουμε όλα μαζί σκεπασμένα για 15 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε το 1 1/2 φλιτζάνι από τα τυριά, το γάλα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μακρόστενο πυρέξ 20χ30 εκ περίπου, που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι. Ψήνουμε στους 180-190β για 25 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι τυρί και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να λειώσει το τυρί. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό για να το κόψουμε.
Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη μπλογκοφίλη μου Ελευθερία για το κέφι της, τις μαγειρικές της και το βραβείο θετικής ενέργειας που μου έδωσε! Ευχαριστώ πολύ και το χαρίζω σε όλους με αγάπη!
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο και για το βραβείο
Πολλά φιλάκια
Μιαμ ωραίο φαίνεται και υγιεινό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο για το βραβείο!
Είναι που δεν μαγειρεύεις!!Εγώ πάντως δεν το είχα ξαναδεί αυτό το εύκολο φαγάκι!!Και γενικά τρελαίνομαι για ρύζι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραία ιδέα μπράβο για το βραβείο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήmama...πολύ ωραία εκδοχή..μπράβο
ΑπάντησηΔιαγραφή( απορία:δηλ.αν μαγείρευες..??)
το βραβείο,από τα καλύτερα...
τι ωραία συνταγή!!! μπράβο και για το βραβείο σου! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ ομορφη και πρωτοτυπη συνταγη! συγχαρητηρια για το βραβειο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία συνταγή, ελαφριά και υγιεινή...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα από την παγωμένη και βρεγμένη μέχρι το κόκαλο, ΝΖ...
έχω ένα πρόβλημα.....τα καρότα μαγειρεμένα δε με ενθουσιάζουν,τα βρίσκω γλυκά.....ενώ ωμά τα τσακίζω ειδικά σε σαλάτα....είμαι τελικά παράξενη στο φαγητό ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια
Μες στην καρδιά μου σ' έχω με τούτο το φαγάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι να βάζετε και τίποτε εύκολο, νόστημο, γρήγορο και άμεσο...γιατί εμείς έχουμε όπως γνωρίζετε ιδιαίτερους λόγους να το υιοθετούμε!!
Καλημέρες.
καλημερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήπρωτότυπη συνταγη! :-)
Asteri ευχαριστώ πολύ! Στείλε κανένα τυροπιτάκι:)
ΑπάντησηΔιαγραφήefi ευχαριστώ, είναι εύκολο και νοστιμούλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήAthina, τα απολύτως απαραίτητα κάνω έτσι για να διατηρήσω τον τίτλο μου:))
ΑπάντησηΔιαγραφήTaste Advisor ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήSpIrToKoYto όπως είπα, τα απολύτως απαραίτητα κάνω:) Βαριέμαι αφόρητα! Θέλω διακοπέεεεεες!
ΑπάντησηΔιαγραφήglykesistories ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήapinkdreamer ευχαριστώ, είναι πολύ νόστιμο και ελαφρύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήArtanis ευχαριστώ! Με τη ζέστη που είχαμε τις προηγούμενες μέρες, μια βροχούλα τη θέλαμε. Ευτυχώς εδώ δρόσισε, ελπίζω να ζεστάνει λίγο και στα μέρη σας:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora? καθόλου παράξενη, το ίδιο μου είπε και η φίλη μου όταν της είπα τι έφτιαξα. Για την ακρίβεια το προχώρησε, είπε μπλιαξ:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως είναι πολύ νόστιμο, ευτυχώς εδώ αρέσει!
Penelope, είναι και πολύ ελαφρύ, αν δεν τσιγαρίσεις το κρεμμύδι δεν έχει καθόλου λάδι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά μπάνια!
eatgreek.net, και νόστιμη και εύκολη:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και αργοπορημένη, να πω κι εγώ ότι μου φαίνεται ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό φαγητό! Κάτι σαν πίτα - σουφλέ ρυζιού και τυριού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι διακοπές θα έρθουν, κουράγιο! (κι εγώ τις χρειάζομαι επειγόντως!)
Προς το παρόν, καλό Σ/Κ!
To ξέρω.....άργησα αλλά δεν μπορεί μια μεριδούλα για τους φίλους θα υπάρχει!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜύρισε μέχρι εδώ!
α καλέ!πολύ ενδιαφέρον!στα υπ΄οψιν..θα δοκιμαστει οσονούπω :)
ΑπάντησηΔιαγραφή♥♥Olá, amiga!
ΑπάντησηΔιαγραφήVoltei para rever seu cantinho...♥
Hummmmm!!! Mas que delícia!!!
Um lindo domingo! ♥
Uma ótima semana cheia de paz!♥
Beijinhos.
♥♥Itabira
Minas♥♥
Αχ....Κι εγώ βαριέμαι τελευταία να μαγειρέψω, αλλά αντί γι΄αυτό, μαγειρεύω για 5 καθημερινά εδώ και 3 εβδομάδες... Ωραίο το φαγάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμαν βρε Μαρακι, ειπαμε ακομη και τα ευκολα σου, φαινονται υπεροχα γιατι ειναι απο τα χερακια σου, πεντανοστιμο φαινεται. Ξερεις σκεφτομουν οτι ολες σας που μαγειρευετε υπεροχα δεν βαζετε κατι στις ανακοινωσεις σας, τις θερμιδες ανα μεριδα, ετσι ωστε να μπορει κανεις να το δοκιμασει ξεροντας απο πριν τις συνεπειες. Σιγουρα περιπου ολες ξερουμε αλλα αν το φαγητακι η το γλυκακι ειναι λιγο πιο συνθετο, τοτε βγαζουμε το κομπιουτερακι και υπολογιζουμε απο πριν ? η μετα ? φιλακια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πρωτότυπη η συνταγή σου και με έβγαλε από τη δύσκολη θέση τι να μαγειρέψω σήμερα!
Φιλιά
The Dark Chef, δυστυχώς διακοπές δε φαίνονται στον ορίζοντα! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, βέβαια κάτι υπάρχει:) Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήcook αν το φτιάξεις, ελπίζω να σου αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήMagia da Inês Obrigado! Boa semana!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki κουράγιο! Ας είναι περαστικά και όλα θα περάσουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήKATERINA δεν ξέρω τις θερμίδες φιλενάδα, ούτε να τις υπολογίσω ξέρω! Μακάρι να μπορούσα όμως, πολύ ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήdhmhtra αν το φτιάξεις, ελπίζω να σας αρέσει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πεντανόστιμο! Συγχαριτήρια και για την πολύ προσεγμένη παρουσίαση!
ΑπάντησηΔιαγραφή