For English, scroll down
Δεν υπάρχει καλύτερο. Και εγώ που το έφτιαξα δεν περίμενα να γίνει τόσο τέλειο. Είναι νόστιμο, καθόλου στεγνό και με την επικάλυψη από πάνω γίνεται υπέροχο. Ένα θα σας πω, τα αγόρια μου το έτρωγαν λίγο λίγο για να μην τελειώσει γρήγορα! Αυτό δεν έχει ξαναγίνει :))
χρειαζόμαστε
1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1/2 φλιτζάνι βούτυρο (110 γρ)
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
2 αυγά
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι baking powder
4 κουταλιές κακάο
για το γλάσο
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
60 γρ. κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι τριμμένο φουντούκι
Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρώμη. Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο και το ρίχνουμε στη βρώμη. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτουμε την κανέλα. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, με το κακάο, το baking powder και τη σόδα. Στο μείγμα με τη ζάχαρη και τα αυγά ρίχνουμε το γάλα με τη βρώμη. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο. Χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη, αδειάζουμε το μείγμα σε μικρό βουτυρωμένο ταψί 20Χ20 εκ περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 40 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την σοκολάτα και αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε και το τριμμένο φουντούκι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ.
Best ever! Even I, who made it, didn't expect it to turn out so perfect! It's very tasty, not dry at all and, when glaze is applied, it is simply wonderful! I have to tell you that even my boys ate it at a slower pace, just because they didn't want it to finish! It's never happened before :))
we need
1/2 cup oats
1/2 cup butter
1 cup milk
1 cup light brown sugar
2 eggs
1/2 tsp cinnamon
1 cup flour
1 tsp baking soda
1/2 tsp baking powder
4 Tbsps cocoa powder
for the glaze
1/2 cup milk
1/2 cup light brown sugar
2 Tbsps butter
2 oz chocolate
1/2 cup ground hazelnuts
Place oats in a bowl. Heat milk with butter and add to oats. Stir and let stand until liquid is absorbed. In another bowl, beat sugar with eggs and add cinnamon. Sift flour, cocoa, baking soda and baking powder in a bowl. Beat oats mixture into egg mixture. Continue beating, then add flour blend. Beat for 1 more min. , then turn mixture into an 8X8 in. greased pan, and bake in preheated oven, at 350F, for about 40 min. Let cool.
In a small pot, heat milk with butter and sugar. Remove from stove, add chocolate and let melt. Add ground hazelnuts and stir. Allow to cool slightly and spread over cake.
Telio!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ότι αν το είχα μπροστά μου θα το τελείωνα μέχρι το βράδυ! Ξελιγώθηκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘαυμάζω την αυτοσυγκράτηση των αγοριών σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα δικά μου αγόρια αν είχαν μπροστά τους αυτό το κέικ, θα το είχαν εξαφανίσει στο λεπτό ;-)
Υπέροχο Μαράκι μου!
Φιλιά πολλά!
Πολύ λαχταριστό!! Θα το φτιάξω μου αρέσει πολύ που έχει βρώμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
.°º。✿✿° ·.
ΑπάντησηΔιαγραφήMaravilhoso!!! Que textura!!!
Bom fim de semana!
Ótimo mês de maio.
Beijinhos.
Brasil..°º。
✿✿° ·.
Φαινεται πάρα πολύ ωραίο! Γειά στα χεράκια σου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο το κεκάκι σου, ζουμερό ζουμερό το άτιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω τι να πω! Το βλέπω και λιώνω...Φιλιά πολλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΙδιαίτερη συνταγή για κέικ, συνήθως τη βρώμη την προσθέτουμε χωρίς να τη μουλιάσουμε. Μάλλον αυτό θα είναι το μυστικό λοιπόν που θα κάνει το κέικ μαλακό. Πολύ ωραία φαίνεται και η επικάλυψη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου κακοφαίνεται που έχασα τα ωραία κέικ που φτιάξατε... Ελπίζω την επόμενη φορά.
Φιλιά Μαρία και καλά να περνάς!
Hi Xara, I have often made Oatmeal Chocolate Cookies, but never tried oats in Chocolate Cake!
ΑπάντησηΔιαγραφήI must say, this is an amazing idea; love the recipe, and totally drooling over this moist, and yummy cake! I'm bookmarking it right now...a must make! xoxo
Υπέροχο και πολύ λαχταριστό Μαρία!!! Απίστευτη αυτοσυγκράτηση έχουν τα αγόρια σου... μπράβο τους!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλό μήνα!
ομολογώ οτι τη βρώμη δεν τη συμπαθώ,μα επειδή έχω ακόμη και δεν ξέρω τι να την κάνω,λεω να δοκιμάσω αυτό εδώ μήπως και αλλάξω γνώμη!φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωτη φορά βλέπω συνταγη με κείκ με βρώμη, συνήθως επικρατει στα μπισκοτάκια. Τέλειο φάινεται, κάτι θα ξέρουν τα αγόρια σου για να το καθαρίσουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία , κέρδισες πρόσκληση για το φεστιβάλ στο Γκάζι , είναι για δύο άτομα, το όνομα σου θα είναι στην είσοδο του φεστιβάλ,σε περιμένω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήστείλε μου το όνομα σου στο Μέιλ μου σε παρακαλώ μέχρι αύριο το μεσημέρι, ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει γιατί φαίνεται πολύ ζουμερό και σοκολατένιο και με υλικά που αγαπώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ’ αρέσει που έβαλες και κανέλα Μαρία μου!
Φιλιά!
Φαίνεται πεντανόστιμο!Φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήOHHH se ve muy rico y hermoso color,abrazos
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you all!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!
Έφη μου (The dark chef) εγώ δεν έψησα κέικ για την εκδήλωση, ψήσανε όμως άλλοι φίλοι και ομολογώ ότι ήταν όλα εκπληκτικά :)
Μόλις το έφτιαξα και ότι και να πω θα είναι λίγο απλά super!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ! Κι εμάς μας αρέσει πολύ. Το φτιάχνω πολύ συχνά!
ΔιαγραφήΠαρομοίως, το έφτιαξα σήμερα κι ομολογώ δεν περίμενα τόση νοστιμιά. Στην αρχή σκέφτηκα να μην κάνω γλάσο μπας και γλυτωσω κάνα λιπαρό αλλά κάτι μου λεγε να το ολοκληρώσω κι ευτυχως το γλάσαρα και ..απογειώθηκε !! Του δίνει μια υγρασία που κολλάει στον ουρανίσκο ..άλλο πράγμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε πολύ!!