Πάλι τα ίδια! Έχω σε χαρτάκι μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για παγωμένο γιαούρτι και δεν ξέρω από που είναι! To έψαξα λίγο και βρήκα εδώ μια συνταγή παρόμοια με τη δική μου, οπότε ας πούμε πως είναι από εκεί.
χρειαζόμαστε
χρειαζόμαστε
1 κουτί γάλα εβαπορέ (400 ml)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια corn flour
1 γιαούρτι 2% (200 γρ)
50 γρ κουβερτούρα λιωμένη
1 κουταλάκι άρωμα βανίλια
τριμμένο φουντούκι και τριμμένη σοκολάτα για παπάλισμα (προαιρετικά)
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το corn flour. Ανακατεύουμε συνέχεια στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει φουσκάλες. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε ώστε να σπάσουν οι φουσκάλες και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τη βανίλια, και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά την λιωμένη κουβερτούρα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε ώστε να κάνει γραμμές μέσα στο μείγμα. Αν το ανακατέψουμε πολύ θα γίνει όλο σοκολατένιο.
Το βάζουμε σε ένα μπολ παγωτού και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες η και όλη τη νύχτα. Όταν είναι να το σερβίρουμε το αφήνουμε για 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι ή τριμμένη σοκολάτα.
Το καλύτερο είναι, αφού έχει παγώσει, να το βάλουμε στο μπλέντερ και να το χτυπήσουμε ώστε να έχει αυτή την πλούσια και μαλακή υφή που έχει το γιαούρτι, αλλά στο σπίτι μας δεν γίνονται αυτά, κανείς δεν περιμένει για τέτοιες πολυτέλειες :)
Here we go again! I have a very easy, very tasty, frozen yogurt recipe, written on a scrap piece of paper, and I have no idea where I got it from! I searched a bit and found a recipe similar to mine here, so let's say it came from there.
we need
1 13,5 oz evaporated milk
1/2 cup sugar
2 tsps corn flour
1 6,5 oz yogurt (2%)
2 oz baking chocolate, melted
1 tsp vanilla
ground hazelnuts or grated chocolate for sprinkling (optional)
In a small pot, dilute sugar and corn flour in milk. Stir continuously over low heat until it starts to bubble and thickens. Remove from heat, stir to break the bubbles and let cool. Add vanilla and yogurt and stir to combine. Slowly incorporate melted chocolate, stirring with a spoon, to create lines in the mixture. If we keep on stirring, it will turn all chocolaty.
Turn into an ice cream bowl and refrigerate for at least 2 hours or overnight. When ready to serve, let it sit at room temperature for 5-10 min. Sprinkle with ground hazelnuts or grated chocolate, if desired.
It is preferable to whip it in a blender after it is thickened, so that it obtains that rich, soft yogurt texture, however, nobody in our household has such luxurious expectations, and this step never happened :)
τριμμένο φουντούκι και τριμμένη σοκολάτα για παπάλισμα (προαιρετικά)
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το corn flour. Ανακατεύουμε συνέχεια στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει φουσκάλες. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε ώστε να σπάσουν οι φουσκάλες και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τη βανίλια, και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά την λιωμένη κουβερτούρα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε ώστε να κάνει γραμμές μέσα στο μείγμα. Αν το ανακατέψουμε πολύ θα γίνει όλο σοκολατένιο.
Το βάζουμε σε ένα μπολ παγωτού και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες η και όλη τη νύχτα. Όταν είναι να το σερβίρουμε το αφήνουμε για 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι ή τριμμένη σοκολάτα.
Το καλύτερο είναι, αφού έχει παγώσει, να το βάλουμε στο μπλέντερ και να το χτυπήσουμε ώστε να έχει αυτή την πλούσια και μαλακή υφή που έχει το γιαούρτι, αλλά στο σπίτι μας δεν γίνονται αυτά, κανείς δεν περιμένει για τέτοιες πολυτέλειες :)
Here we go again! I have a very easy, very tasty, frozen yogurt recipe, written on a scrap piece of paper, and I have no idea where I got it from! I searched a bit and found a recipe similar to mine here, so let's say it came from there.
we need
1 13,5 oz evaporated milk
1/2 cup sugar
2 tsps corn flour
1 6,5 oz yogurt (2%)
2 oz baking chocolate, melted
1 tsp vanilla
ground hazelnuts or grated chocolate for sprinkling (optional)
In a small pot, dilute sugar and corn flour in milk. Stir continuously over low heat until it starts to bubble and thickens. Remove from heat, stir to break the bubbles and let cool. Add vanilla and yogurt and stir to combine. Slowly incorporate melted chocolate, stirring with a spoon, to create lines in the mixture. If we keep on stirring, it will turn all chocolaty.
Turn into an ice cream bowl and refrigerate for at least 2 hours or overnight. When ready to serve, let it sit at room temperature for 5-10 min. Sprinkle with ground hazelnuts or grated chocolate, if desired.
It is preferable to whip it in a blender after it is thickened, so that it obtains that rich, soft yogurt texture, however, nobody in our household has such luxurious expectations, and this step never happened :)
Α, τι ωραίο κι εύκολο παγωτάκι είναι αυτό? Να ξαναθυμηθούμε και το frozen yogurt που ήταν (και απ' ό,τι φαίνεται συνεχίζει να είναι) τόσο δημοφιλές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ θα το χτύπαγα πάντως με το multi για να γίνει μαλακό και τη σοκολάτα θα την έβαζα στο τέλος, ελπίζω να μένει σχετικά μαλακιά.
Φιλιά και καλή βδομάδα!
Θα τη στείλω στην κόρη ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πώς να περιμένουν! Φαίνεται τόσο λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό καλοκαίρι!
Έτσι τα παγωτάκια να λιώνουν στον ουρανίσκο μας!!Είναι υπέροχο και λαχταριστό και θα το τιμήσουμε !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντε να δροσιστούμε λιγάκι και να καταλάβουμε ότι έφθασε το καλοκαιράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μαρία μου, καλή βδομάδα!
Δεν ξέρω αν πρέπει να κτυπηθεί στο μουλτι, αλλά φαίνεται λαχταριστό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω πάραυτα!!
Φιλιά πολλά!!
Υπέροχο ειδικά για μας τους λάτρεις της σοκολάτας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια
Μου αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολο, με γιαουρτάκι που τόσο πολύ αγαπώ και με πανέμορφη εμφάνιση!
Φιλιά πολλά!
Πεντανόστιμο το παγωμένο γιαούρτι σου!!! Πώς να περιμένουν!!! Είναι τόσο τέλειο έτσι που το βλέπω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή