Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

κοτόπουλο με pretzels και σάλτσα μουστάρδας/pretzel chicken with honey mustard

For English, scroll down
Σε ένα περιοδικό βρήκα αυτή τη συνταγή της Rachael Ray. Ευκαιρία να χρησιμοποιήσω τα pretzels χωρίς γλουτένη, από τα δωράκια της εταιρίας διακίνησης των προϊόντων Dr.Schär  μετά την παρουσίαση. Με το ζόρι τα κρατούσα για να μη μου τα φάει ο καλός μου, ήθελα να τα κάνω κάτι διαφορετικό. Και τα έκανα! Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Μικρούς δεν έχω πια, οι μεγάλοι όμως ενθουσιάστηκαν :)

χρειαζόμαστε
1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλο σε φέτες
1 φλιτζάνι pretzels σε χοντρά τρίμματα
1/2 φλιτζάνι μουστάρδα
2 κουταλιές μέλι
αλάτι-πιπέρι

Σε ένα μπολ αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, ρίχνουμε τη μισή μουστάρδα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να κολλήσει η μουστάρδα παντού. Σε ένα πιάτο απλώνουμε τα σπασμένα pretzels και πατάμε τα κομμάτια κοτόπουλου να κολλήσουν τα τρίμματα παντού. Απλώνουμε το κοτόπουλο σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220β για 15-18 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε καλά την υπόλοιπη μουστάρδα με το μέλι και σερβίρουμε τα κοτόπουλα με τη σάλτσα.


Και μην ξεχνάτε την GlutenFree World Day την Κυριακή 11 Μαΐου από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 στo Hub Events. H συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο είναι απαραίτητη η προεγγραφή στη διεύθυνση: 
I found this recipe by Rachael Ray, in a magazine. It was a great opportunity to use the gluten-free pretzels I received in a gift package from Dr.Schar company. I had a hard time hiding them from my hubby, I wanted to make something special with them, and I finally did! Easy, quick and very tasty this recipe, bound to please both young and old! I have no young ones any more, the old though loved it :))

we need
1 lb chicken filets, sliced
1 cup pretzels, coarsely chopped
1/2 cup mustard
2 Tbsps honey
salt and pepper, to taste

Place chicken slices in a bowl, season and add half of the mustard. Blend well so that the chicken is fully covered by mustard. Spread pretzels on a plate, then press each chicken slice on them, to coat. Transfer chicken to a parchment paper covered pan. Bake in preheated oven, at 425F, for 15-18 min. 
In a small bowl, mix remaining mustard with honey, and serve as a dip with the chicken.

7 σχόλια:

  1. Ωραία ιδέα για να απολαύσουμε το κοτοπουλάκι διαφορετικά!
    Φιλιά Μαράκι, καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλο!!!Σαν να μου μυρισε...
    συγχαρητηρια για τι γρηγορη και νοστιμη συνταγη!!!!
    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραία ιδέα!
    Τα pretzels σκέτα δεν μου αρέσουν πολύ για να πω την αλήθεια.
    Έχω κι εγώ στο σπίτι και σκεφτόμουν τι να τα κάνω.
    Μπράβο βρε Μαράκι με βοήθησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Μαρία!! Τί ωραία ιδέα!!!! Πρέπει να έγινε τέλειο το κοτοπουλάκι σου!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω βρει κι εγώ μια παρόμοια συνταγή και μου είχε φανεί πολύ ενδιαφέρουσα! Τώρα που τη δοκίμασες εσύ και την προτίνεις, θα τη δοκιμάσω κι εγώ σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τίποτα καλύτερο από μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή όπως αυτή! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευκολάκι αλλά υπέροχο.............ειδικά η σάλτσα
    μου κλείνει το μάτι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή