Καλή εβδομάδα σε όλους!
Τη συνταγή που σας γράφω σήμερα την έφτιαξα για το διαγωνισμό που διοργάνωσε η γλυκιά Eva με τίτλο Τα φρέσκα του Ιουλίου! Ευχαριστώ πολύ όσους με ψήφισαν:)
Τίτλο δεν έχει, γιατί κεκάκι δεν είναι και σουφλέ δεν το λες. Πάντως είναι πολύ γευστικό!
This is actually something in between a soufflé and a salty cake...I find it delicious, no matter what you want to call it!
χρειαζόμαστε
1 κιλό κολοκύθια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά άσπρο ξύδι
2 αυγά
3 κουταλιές αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
4 φέτες μπέικον
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο
we need
2 lbs 2 oz zucchini
1 Tbsp olive oil
1 cup milk
1 Tbsp white vinegar
2 eggs
3 Tbsps flour
1 1/2 cups cheddar cheese, grated
4 bacon rashers
1/4 cup fine bread crumbs
1 Tbsp butter, melted
Τρίβουμε τα κολοκύθια. Τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουταλιά λάδι και 2 κουταλιές νερό και τα μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Σε ένα φλιτζάνι ρίχνουμε το ξύδι και το γάλα και αφήνουμε για 5 λεπτά. Το γάλα κόβει και έτσι έχουμε μια εναλλακτική sour cream. Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το τσιγαρίζουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει σε μια χαρτοπετσέτα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τα φυλάμε στο ψυγείο. Ανακατεύουμε το γάλα με το ξύδι, τους κρόκους και το αλεύρι. Ρίχνουμε τα ασπράδια μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε ένα ταψάκι περίπου 20Χ30 εκ, βάζουμε τα μισά κολοκύθια και το μισό μίγμα των αυγών. Ρίχνουμε και το μπέικον . Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το βούτυρο και πασπαλίζουμε από πάνω. Ψήνουμε στους 180β για 25 με 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να το κόψουμε πιο εύκολα.
Μπορούμε να τα φτιάξουμε και σε μικρά ατομικά πυρεξάκια, όπως έκανα εγώ.
Grate zucchini and sauté in skillet with 1 Tbsp olive oil and 2 Tbsps water, until liquid has evaporated. Stir vinegar and milk together in a bowl and let stand for 5 min. Finely chop and cook bacon, drain on a paper towel. Beat egg whites to a meringue and refrigerate.
Combine sour milk with egg yolks and flour. Fold in meringue and stir lightly.
Layer an 8X12 baking pan with half the zucchini, then half the egg mixture. Top with bacon and repeat layers with remaining ingredients.
Combine butter with bread crumbs and sprinkle over top. Bake at 350F for 25-30 min. Allow to slightly cool, to facilitate cutting and serving. It can also be baked in individual dishes like mine.
Τη συνταγή που σας γράφω σήμερα την έφτιαξα για το διαγωνισμό που διοργάνωσε η γλυκιά Eva με τίτλο Τα φρέσκα του Ιουλίου! Ευχαριστώ πολύ όσους με ψήφισαν:)
Τίτλο δεν έχει, γιατί κεκάκι δεν είναι και σουφλέ δεν το λες. Πάντως είναι πολύ γευστικό!
This is actually something in between a soufflé and a salty cake...I find it delicious, no matter what you want to call it!
χρειαζόμαστε
1 κιλό κολοκύθια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά άσπρο ξύδι
2 αυγά
3 κουταλιές αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
4 φέτες μπέικον
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο
we need
2 lbs 2 oz zucchini
1 Tbsp olive oil
1 cup milk
1 Tbsp white vinegar
2 eggs
3 Tbsps flour
1 1/2 cups cheddar cheese, grated
4 bacon rashers
1/4 cup fine bread crumbs
1 Tbsp butter, melted
Τρίβουμε τα κολοκύθια. Τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουταλιά λάδι και 2 κουταλιές νερό και τα μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Σε ένα φλιτζάνι ρίχνουμε το ξύδι και το γάλα και αφήνουμε για 5 λεπτά. Το γάλα κόβει και έτσι έχουμε μια εναλλακτική sour cream. Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το τσιγαρίζουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει σε μια χαρτοπετσέτα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τα φυλάμε στο ψυγείο. Ανακατεύουμε το γάλα με το ξύδι, τους κρόκους και το αλεύρι. Ρίχνουμε τα ασπράδια μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε ένα ταψάκι περίπου 20Χ30 εκ, βάζουμε τα μισά κολοκύθια και το μισό μίγμα των αυγών. Ρίχνουμε και το μπέικον . Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το βούτυρο και πασπαλίζουμε από πάνω. Ψήνουμε στους 180β για 25 με 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να το κόψουμε πιο εύκολα.
Μπορούμε να τα φτιάξουμε και σε μικρά ατομικά πυρεξάκια, όπως έκανα εγώ.
Grate zucchini and sauté in skillet with 1 Tbsp olive oil and 2 Tbsps water, until liquid has evaporated. Stir vinegar and milk together in a bowl and let stand for 5 min. Finely chop and cook bacon, drain on a paper towel. Beat egg whites to a meringue and refrigerate.
Combine sour milk with egg yolks and flour. Fold in meringue and stir lightly.
Layer an 8X12 baking pan with half the zucchini, then half the egg mixture. Top with bacon and repeat layers with remaining ingredients.
Combine butter with bread crumbs and sprinkle over top. Bake at 350F for 25-30 min. Allow to slightly cool, to facilitate cutting and serving. It can also be baked in individual dishes like mine.
Aκούγεται πολύ νόστιμο και από κολοκύθια στον κήπο.....να φαν και οι κότες!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά από τη φωτογραφία του διαγωνισμού δεν πήρα είδηση τι είναι αυτό με μπέρδεψαν τα λουλούδια που ήταν δίπλα ή το μυαλό μου που τελευταία δεν ξέρει που είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις ξεμπερδέψω θα τα δοκιμάσω.
Πολλά φιλιά.
Όπως και να το πεις φαίνεται .... γιάμιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
ΑπάντησηΔιαγραφήΚυρία μου! Ώστε την δική σου συνταγή ψήφισα? Πολύ μου άρεσε η φωτογραφία καιτώρα που είπες την συνταγή ψηφίζω ξανά! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήyammi!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν τώρα που διάβασα αναλυτικά την συνταγή θα πρέπει να είναι φοβερό. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν είχα καταλάβει ακριβώς τι είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ονομασία του πάντως δεν με νοιάζει, η γεύση με ενδιαφέρει και θα το φτιάξω σήμερα κιόλας.
Γεια στα χεράκια σας Κυρία μου.
Καλημέρα!!!
Η συνταγή σου τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήοι φωτό καταπληκτικές!
μούρλια δείχνουν, και τα υλικά αγαπημένα, μπράβο μεγαλομαμα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, να φάνε και οι κότες αλλά δε στέλνεις και από εδώ κανένα κολοκυθάκι;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, δε φταις εσύ, εγώ πήγα να κάνω την καλλιτεχνία στη φωτογραφία και τα έκανα θάλασσα:))
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri ευχαριστώ! Μουτς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελικη Ν, είπαμε στις φωτογραφίες δεν το έχω αλλά το προσπαθώ που θα πάει! Ευχαριστώώώώώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήeatgreek.net thanks:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίνα, τη φόρτωσα λίγο τη φωτογραφία, ίσως τα κολοκυθολούλουδα να έπρεπε να τα βάλω αφού τα είχα μαγειρέψει,χαχαχα! Ελπίζω να σας αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήdhmhtra, ευχαριστώ πολύ! Τα τηγανιτά σου μανιτάρια τα έχω στο μυαλό μου συνέχεια από τότε που τα είδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήγαστεροπληξ, ευχαριστώ, από συνταγές με κολοκύθι άλλο τίποτα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια τα σουφλεδάκια σου big mama!!! Copy - Paste στα αγαπημένα κι αυτή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Καλό απόγευμα
θα δοκιμαστεί και αυτη η συνταγή! εμένα αρχικά μου έμοιαζαν με μπιφτεκάκια λαχανικών ... πολυ ωραίες οι φωτό σου! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια, πολύ μου άρεσε η συνταγούλα σου, θα δοκιμαστεί
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια, υπέροχη συνταγή και οι φωτός δελεαστικότατες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο όνομα μας είναι παντελώς αδιάφορο;-)
Δοκιμασα τη συνταγη! Φοβερη μου βγηκε :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω
Πρέπει να είναι καταπληκτικό και να λιώνει στο στόμα.Πριν δω το κομμένο κομμάτι, μου έφερε στο μυαλό τα αραβικά φαλάφελ.Εκείνα όμως γίνονται με κουκιά.Θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία.Σ'ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγούλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήόπως και να το λένε το θέλω ;)))
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα :)
gvarvakis, ευχαριστώ. Άμα τα φτιάξεις πες μου εντυπώσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήglykesistories ευχαριστώ! Αστα οι φωτογραφίες ήταν πολύ παραπλανητικές:))
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina ευχαριστώ, ελπίζω να σας αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ ευχαριστώ! Πράγματι το όνομα δεν έχει σημασία. Πάντως είναι νοστιμούλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήefi, χαίρομαι πολύ που την έφτιαξες και περισσότερο που σας άρεσε:))
ΑπάντησηΔιαγραφήerifili, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω αν το φτιάξεις να αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora? έλα μια στιγμούλα, κερνάω:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ 2η φωτο το κανει ακομα πιο μιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο Κική! Που θα πάει θα μάθω:)
ΑπάντησηΔιαγραφή