Η εποχή είναι για μήλα και η μηλόπιτα στο μυαλό μου είναι πάντα ένα γλυκό που σου ζεσταίνει την καρδιά και την ψυχή! Η ζύμη είναι αρκετή για ένα στρογγυλό ταψί περίπου32 εκ. Αν φτιάξετε τη μηλόπιτα σε ταρτιέρα, μπορείτε να βάλετε τα μισά υλικά ή να φτιάξετε 2. Είναι σίγουρο πως θα φαγωθούν πολύ γρήγορα:)
χρειαζόμαστε
5 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
6 μήλα
1 κουταλάκι κανέλα
Χτυπάμε τα αβγά με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και το βούτυρο. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια. Προς το τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι γιατί μπορεί να μη το πάρει όλο. Παίρνουμε τα 3/4 της ζύμης περίπου και στρώνουμε σε ταρτιέρα με το γνωστό για τους άχρηστους σαν εμένα που δεν ανοίγουν φύλλο. Πατάμε, πατάμε και στο τέλος στρώνουμε.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στο multi σε μικρά κομματάκια. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το άλλο ένα φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε Το μείγμα αυτό το ρίχνουμε στην βάση. Από πάνω κάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη διάφορα σχέδια για να κλείσουμε την πίτα. Μπορούμε να πλάσουμε κορδόνια όπως την πάστα φλώρα ή όπως κάνω εγώ με κουπ πατ διάφορα σχέδια και τα βάζω από πάνω.
Ψήνουμε στους 190β για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε!
*Η ζάχαρη στα μήλα μπορεί να είναι και λιγότερη εγώ συνήθως βάζω τα 3/4 του φλιτζανιού, εξαρτάται βέβαια και από τα μήλα.
It's apple season and I've always considered an apple pie as THE dessert to warm up both your heart and soul. The dough is enough for a 12,5 in. round pan. If using a tart dish, you can use half the recipe or simply make 2 pies. Either way it will vanish rapidly :)
we need
5 cups flour
2 cups sugar
1 cup butter
3 tsps baking powder
2 eggs
6 apples
1 tsp cinnamon
Beat eggs with 1 cup sugar and butter. Blend flour with baking powder and add to egg mixture slowly, to obtain a soft, pliable dough, that doesn't stick to the hands. Add flour carefully, you may not need to use it all.
Use 3/4 of the dough to roll out as the bottom layer in the pan. When I say "roll out", in my case it means press the dough down with the palms of your hands and stretch, press and stretch until wide enough to layer bottom of pan.
Peel and core apples and finely chop. Place them in a bowl and blend in remaining cup of sugar and cinnamon. Turn over bottom layer. Roll out remaining dough using cookie cutters to cut out desired shapes to use as a top layer, or cut into stripes and cover pie crosswise.
Bake in preheated oven, at 375F, for about 45 min. Allow to cool, slice and serve!
* You can use less sugar in the apples, I normally put 3/4 cup, but it also depends on the kind of apples you've chosen.
χρειαζόμαστε
5 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
6 μήλα
1 κουταλάκι κανέλα
Χτυπάμε τα αβγά με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και το βούτυρο. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια. Προς το τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι γιατί μπορεί να μη το πάρει όλο. Παίρνουμε τα 3/4 της ζύμης περίπου και στρώνουμε σε ταρτιέρα με το γνωστό για τους άχρηστους σαν εμένα που δεν ανοίγουν φύλλο. Πατάμε, πατάμε και στο τέλος στρώνουμε.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στο multi σε μικρά κομματάκια. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το άλλο ένα φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε Το μείγμα αυτό το ρίχνουμε στην βάση. Από πάνω κάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη διάφορα σχέδια για να κλείσουμε την πίτα. Μπορούμε να πλάσουμε κορδόνια όπως την πάστα φλώρα ή όπως κάνω εγώ με κουπ πατ διάφορα σχέδια και τα βάζω από πάνω.
Ψήνουμε στους 190β για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε!
*Η ζάχαρη στα μήλα μπορεί να είναι και λιγότερη εγώ συνήθως βάζω τα 3/4 του φλιτζανιού, εξαρτάται βέβαια και από τα μήλα.
It's apple season and I've always considered an apple pie as THE dessert to warm up both your heart and soul. The dough is enough for a 12,5 in. round pan. If using a tart dish, you can use half the recipe or simply make 2 pies. Either way it will vanish rapidly :)
we need
5 cups flour
2 cups sugar
1 cup butter
3 tsps baking powder
2 eggs
6 apples
1 tsp cinnamon
Beat eggs with 1 cup sugar and butter. Blend flour with baking powder and add to egg mixture slowly, to obtain a soft, pliable dough, that doesn't stick to the hands. Add flour carefully, you may not need to use it all.
Use 3/4 of the dough to roll out as the bottom layer in the pan. When I say "roll out", in my case it means press the dough down with the palms of your hands and stretch, press and stretch until wide enough to layer bottom of pan.
Peel and core apples and finely chop. Place them in a bowl and blend in remaining cup of sugar and cinnamon. Turn over bottom layer. Roll out remaining dough using cookie cutters to cut out desired shapes to use as a top layer, or cut into stripes and cover pie crosswise.
Bake in preheated oven, at 375F, for about 45 min. Allow to cool, slice and serve!
* You can use less sugar in the apples, I normally put 3/4 cup, but it also depends on the kind of apples you've chosen.
Στο μυαλό μου είσαι;Χθες έλεγα ότι θέλω να φτιάξω μηλόπιτα και μήλα στο φούρνο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι εύκολο να μου πεις σε γραμμάρια τις δόσεις;
Ευχαριστώ ....καλή Κυριακή!!!
Εξαιρετικό το στόλισμα της μηλόπιτάς σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι αγαπημένο γλυκό του χειμώνα, από τις αδυναμίες της οικογένειας, την φτιάχνω συχνά αλλά σε πιο εύκολη εκδοχή, μια και είμαι γνωστή τεμπέλα!
Και λοιπόν;E allora? καλως όρισες! Το 1 φλιτζάνι που χρησιμοποιώ εγώ είναι 200 γρ ζάχαρη, 130 γρ αλεύρι, 200 γρ βούτυρο και το κουταλάκι του γλυκού είναι 5 γρ. Ελπίζω να σε βοήθησα! Καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty, κάπου το είχα δει σε ένα περιοδικό για γιορτινό στόλισμα με αστεράκια από πάνω. Περιμένω να βάλεις την πιο εύκολη μηλόπιτα σου, είμαι και εγώ τεμπέλα μη νομίζεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο στόλισμα, υπάρχει όντως και λίγο πιο εύκολη χωρίς ζύμη,για φέτος δεν την έχω κάνει ακόμη ελπίζω να φτιάξω πρώτα αυτές που έχω δει σε άλλα blog,
ΑπάντησηΔιαγραφήμοσχοβόλισε ο τόπος, μα τι στόλισμα είναι αυτό, μας κακομαθαίνεις!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια
Καλησπέρα και απο μένα, πολύ ωραία φαίνεται η μηλόπιτα και πολύ καλή η πρότασή σου για το στόλισμα. Ελπίζω να τη φτιάξω και εγώ. Καλό βράδυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην πιο εύκολη εκδοχή κάνω κι εγώ, άλλη γνωστή τεμπέλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο στόλισμά σου πολύ μου άρεσε, κλέβω την ιδέα;-)
Φιλιά!
Καταπληκτική και αρωματική και το στόλισμα εξαίσιο. Λάτρης της μηλόπιτας θα την δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩ! Τι ωραία καρδουλομηλόπιτα ειναι αυτή! Πολύ μ' αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ ωραία συνταγή, και έχω και τα υλικά!!! θα τη φτιάξω απόψε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ από ΝΖ...
Απ' οπου και να την δεις κερδιζει ποντους.Το δε στολισμα της αψογο.
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμ. πεντανόστιμη φαίνεται, σίγουρα καλύτερη από τα εικονικά caramel apples . φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΜία γλύκα είναι και από εμφάνιση και-σίγουρα- από γεύση! Μας έφτιαξες τη διάθεση με τέτοιο όμορφο γλυκό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν κρίνω από το στόλισμα φαντάζομαι και την γεύση της. Η μηλόπιτα είναι αγαπημένο μας γλυκό σε όλες του της εκδοχές.
Γεια στα χεράκια σου.
Καλή εβδομάδα.
Ξανθή, δεν υπάρχει μηλόπιτα που να μη μου αρέσει, ευτυχώς είναι και η εποχή τους! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ τι νομίζεις μόνο εσύ θα μας κακομαθαίνεις;-) Καλή εβδομάδα και φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήthumbelina, καλώς όρισες! Δοκίμασε την είναι εύκολη και πολύ νόστιμη! Καλή σου εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, καλημέρα και καλή εβδομάδα!Πέστε μου και μένα την τεμπελούλα και πιο εύκολη συνταγή:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα και εγώ το στόλισμα κάπου το έχω δει, είναι πολύ όμορφο όμως! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, καλημέρα, καλή εβδομάδα και σε ευχαριστώ πολύ για όλα;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήArtanis, φτιάξε την και πες μου εντυπώσεις! Καλή εβδομάδα να έχεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφήKATERINA άστα έχω κολλήσει! Μου φαίνεται το κανονικό μαγείρεμα θα πάει πίσω και θα ασχολούμαι μόνο με το εικονικό:))
ΑπάντησηΔιαγραφήAmelie, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίνα, σε ευχαριστώ! Και εμείς, ότι μηλόπιτα και να έχουμε την τελειώνουμε στο λεπτό! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο στολισμα ταιριαζει με τα θεματα μου , θα την τιμησω....καλη βδομαδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι γλύκα της να έχεις! Τι εκπληκτική εμφάνιση είναι αυτή; Ευχαριστώ για τις ευχές σου για τον Kωνσταντίνο!
Πολλά φιλιά
what a wonderful idea - i am now imagining a pumpkin pie like this with pumpkin pastry cutouts on top
ΑπάντησηΔιαγραφή(and thanks for enjoying my stories!)
Mediterranean kiwi, thanks. I have seen it in a magazine with stars cutouts on top of a pie for the holidays and I enjoyed it a lot!
ΑπάντησηΔιαγραφήIt looks so good with the hearts. You might have just given me an idea for my shop! Much more appealing!
ΑπάντησηΔιαγραφήLiz, I am so glad I might have given you an idea for your shop! Have a nice week!
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμμ.....αχχ μάμα...υπέροχη καταπληκτική...
ΑπάντησηΔιαγραφήμην κοιτάς απο δω....να παρω διπλο κομματι....χιχι...νάσαι καλά .....μου γλύκανες την μέρα......
ΠΩ ΠΩ!!!ΤΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!ΘΕΛΩ ΟΛΟ ΤΟ ΤΑΨΑΚΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΛΥΚΙΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.
Μα τι ωραία μηλόπιτα! Η εικόνα της είναι φανταστική αλλά και η γεύση θα πρέπει να είναι απίθανη! Μπάβο γλυκιά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήhomemade ευχαριστώ πολύ! Καλή σου νύχτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήSΚΡΟΥΤΖΑΚΟ μου γλυκέ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελικη, σε ευχαριστώ! Πραγματικά είναι απίθανη! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήπρωτότυπο το σχεδιο
ΑπάντησηΔιαγραφήενα μπραβο για την ιδεα
απο γευση εννοείτε οτι θα σκιζει
Μεγαλομαμά μου, τι να σου πω και μόνο που την βλέπω ζήλεψα!!! Και καλοψημένη και υπέροχα στολισμένη... Συγχαρητήρια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την φτιάξω οπωσδήποτε. Αν και εγώ επίσης είμαι του γρηγορου και του εύκολου, αυτή δεν θα το έλεγα ότι είναι δύσκολη, καθόλου!!
Μόνο να σε ρωτήσω, συνήθως τα μήλα τα περνάμε απο κατσαρολάκι με την ζάχαρη για να βγάλουν λίγο τα υγρά τους αυτή δεν χρειάζεται ε;
Πολλά φιλάκια :)))
ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλευθερία καλώς όρισες και σε ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήEYH, μια χαρά γίνεται χωρίς αυτό το στάδιο και είναι η μόνη μηλόπιτα που ξέρω που δεν το χρειάζεται. Τα μήλα στο μούλτι είναι ψιλοκομένα και κολλάνε με τη ζάχαρη ίσως, τι να πω!
ΑπάντησηΔιαγραφήELENI ευχαριστώ! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφή