Κρέμα σοκολάτας με μπανάνα/Chocolate banana pudding


Εγώ με τις κρέμες δεν τα πάω καλά. Δεν είναι από τα γλυκά που αγαπάω, το έτερον ήμισυ του blog όμως, τις λατρεύει. Αλλά μου αρέσουν οι μπανάνες. Οπότε ξεφυλίζοντας το βιβλίο Canadian Living's best-chocolate, βρήκα αυτή τη συνταγή που στην οικογένεια μου άρεσε πολύ!
Κερνάμε λοιπόν αυτό το γλυκάκι για να σας ευχαριστήσουμε, μια και φτάσαμε αισίως τους 300 αναγνώστες!

Να ευχαριστήσουμε επίσης όλα τα κοριτσάκια από τις Συνταγές της Καρδιάς για το πανέμορφο και πολύχρωμο βραβείο τους!


Και άλλο ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Λίλα και τα Λιλά της για την πανέμορφη νεραϊδούλα της!


Τα χαρίζουμε και τα δυο με όλη μας την αγάπη, σε όλους τους φίλους που μας διαβάζουν και τους διαβάζουμε καθημερινά. Συγνώμη φίλοι μου αλλά είναι τόσα πολλά τα αγαπημένα μου τώρα πια, που με τίποτα δεν μπορώ να διαλέξω!

για το γλυκό χρειαζόμαστε
2 1/4 φλιτζάνια γάλα
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2 ασπράδια αυγών
1/3 φλιτζάνι κακάο
3 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλάκια βανίλια
1 μπανάνα


Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 2 φλυτζάνια γάλα με τη ζάχαρη, σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά για 5 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο γάλα με τα ασπράδια, το κακάο και το κορν φλάουρ. Σιγά σιγά το ρίχνουμε ανακατεύοντας στο ζεστό γάλα. Αδειάζουμε σε καθαρό κατσαρολάκι, και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να έχει την υφή της λιωμένης σοκολάτας. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και ρίχνουμε τη βανίλια. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που να ακουμπάει το μείγμα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Όταν είναι να σερβίρουμε κόβουμε τη μπανάνα σε φέτες και ανακατεύουμε. Γίνεται 4 μπολάκια.

I really don't get along with pudding.It's not listed among my favorite sweets, however, my "better blog half"adores it. At least I like bananas...Going through the book "Canadian Living's Best-Chocolate",I found this recipe that my family liked a lot !

Therefore, we treat you this dessert to thank you, since we've reached 300 readers !

We also want to thank all the ladies from "Syntages tis kardias" for their beautiful and colorful award to us.
One more great big thanks to "Lila kai ta lila tis" for her pretty little fairy !
We gift them both back, with all our love, to all our friends who read our blog and to those whose blogs we daily read.
Sorry friends, by now there are so many favorite blogs, there's no way I can choose just one!


we'll need
2 1/4 cups milk
2/3 cup granulated sugar
2 egg whites
1/3 cup unsweetened cocoa powder
3 tbsp cornstarch
2 tsp vanilla
1 banana

In a saucepan heat 2 cups of the milk with sugar over medium heat, stirring often, for about 5 minutes. Meanwhile, in bowl, whisk together remaining milk, egg whites, cocoa and cornstarch. Gradually whisk in hot milk mixture. Pour into clean saucepan and cook over medium heat, stirring with wooden spoon for 10 minutes or until consistency of melted chocolate. Let cool slightly, stir in vanilla.
Place plastic wrap directly on surface and refrigerate for at least 2 hours. Just before serving, dice banana and stir into pudding. Makes 4 servings.

26 σχόλια:

  1. εμένα μου αρέσουν οι κρεμούλες!!!Και με τέτοιο συνδυασμό μπανάνας και σοκολάτας, ακόμα περισσότερο!!!Ωραία ξεκινάω την μέρα μου, με γλύκανες mia maria!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΟΥ!!!
    ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kalimera !!
    sinxaritiria fili mou!!kai gia tin exeretiki sou kremoula kai gia ta vravia sou!!!kalo savatokiriako sou euxome!!!filia!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλό σκ,η κρεμούλα με προκαλεί να τη φτιάξω.μου φαίνεται νόστιμη.μπράβο για τα βραβεία σου.φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία η κρεμούλα και η παρουσίαση της.
    Και με την καρδούλα είσαι στο πνεύμα των ημερών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. gia sou Maria me tis Glykares sou kai to apithano food styling tis fotografias !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Maria, this is such a lovely recipe. It sounds delicious and your presentation is just wonderful. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ στη θέση σου με αυτό το γλυκάκι θα άλλαζα γνώμη για τις κρέμες, για ξανασκέψου το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν ξέρω πως παει από γεύση αλλά από παρουσίαση σκίζει!!!!

    καλό σαββατόβραδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αααααχχχ... εγώ αν μπορούσα, θα έπαιρνα το μπολάκι της πρώτης φωτό, αυτό με την καρδούλα, και θα ... εξαφανιζόμουν!
    Καλό Σαββατοκύριακο κορίτσια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρώτη η κρεμούλα!!! Και τι styling!!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τί θέλω και σουλατσάρω τέτοια ώρα στα ξένα σπίτια...???
    τί βλέπουν τα ματάκια μου και δεν είναι η ώρα να σηκωθώ και να το φτιάξω...???
    Μαράκι μου,αφού δεν έχω τη κρεμούλα σου,πάω να βάλω γιαουρτάκι με μέλι μπας και με ξεγελάσω...
    αύριο όμως είναι μιά άλλη μέρα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. RIRI, αυτή η κρεμούλα μου άρεσε και εμένα τελικά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. georgiaxara σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Vasiliki μου σε ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ( fortounata) ευχαριστώ πολύ, Καλή εβδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. manousina είδες; ότι πρέπει για τη Γιορτή:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. yiaNNis και που να ήξερες τι αγώνα έκανα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Katerina, τελικά μου άρεσε αυτή η κρεμούλα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και λοιπόν;E allora? Ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΛΕΝΑ, δεν πρόλαβες φιλενάδα,εξαφανίστηκαν όλα, χαχα! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εφη μου άστα, αυτό το styling, πολύ με κουράζει:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. SpIrToKoYto, τι να σου πω έτσι που το βλέπω και εγώ το λιγουρεύομαι, χιχι:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. The chocolates are amazing, and so beautiful.
    Exquisite work of art.
    HAPPY VALENTINES'S DAY!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Elisabeth, thank you so much for your kind words! Happy Valentine's day to you too!

    ΑπάντησηΔιαγραφή