Λοιπόν, Τσικνοπέμπτη αύριο και αφού εσείς θα βάλετε τα κρεατάκια, λέω να βάλω εγώ τα μεζεδάκια:) Πέρυσι σας είχα βάλει συνοδευτικά, φέτος αυτά τα νόστιμα ταρτάκια.
Φυσικά μπορεί να γίνει με την ίδια συνταγή μια μεγάλη τάρτα.
Η ζύμη για την τάρτα είναι η αγαπημένη μου ζύμη από το Μαμαλάκη που την χρησιμοποιώ συχνά, την ξαναγράφω εδώ για ευκολία.
για τη ζύμη
150γρ βούτυρο
250 γρ αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 αυγό
1-2 κουταλιές νερό
για τη γέμιση
4 κρεμμύδια σε ροδέλες
2 αυγά
100 γρ τριμμένο ρεγκάτο ή γραβιέρα
100 γρ τριμμένο ρεγκάτο ή γραβιέρα
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά καφέ ζάχαρη
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ανακατευτούν και να φαίνεται το μείγμα ότι έχει σβολιάσει. Ρίχνουμε τα αυγά και το νερό και κάνουμε μια ζύμη που θα είναι αρκετά μαλακή. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστο για μισή ώρα ή μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσες μπαλίτσες και τις βάζουμε σε βουτυρωμένο μαφινοταψί. Πιέζουμε με τα χέρια μας τη ζύμη κάτω και στα πλάγια να γίνουν μικρές ταρτίτσες. Ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά από το μείγμα, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180β για 35-40 λεπτά περίπου.
Oh well, since tomorrow is a feast and everyone is cooking meat, I'll make an appetizer. Last year I had made a side dish, now these yummy tartlets. One could certainly make a larger tart with the same recipe. The dough I'm using for the tart is my favorite recipe (by Mamalakis) that I frequently use, but will re-write for convenience.
For the dough
150gr butter
250gr flour
1/2 tsp salt
1 tsp sugar
1 egg
1-2 Tbsps water
For the filling
4 onions, cut in slices
2 eggs
100gr regato or gruyere cheese, grated, plus extra for topping
100ml table cream
1 Tbsp butter
1 Tbsp brown sugar
In mixer, beat butter, flour, sugar and salt, till well blended and crumbly. Add eggs and water and continue mixing till dough is very soft. Shape dough into a ball, cover with plastic wrap and refrigerate for at least half an hour or until ready to use.
In pot, bring onions with a little water to a boil, then drain. Slightly brown in butter and sprinkle with sugar. Continue browning and add cream, stirring till cream starts thickening, then remove from heat. Let cool a bit, then add egg and grated cheese and blend. Divide dough into 12 equal balls and press down on bottom and sides of a buttered muffin pan to shape tartlets. Spoon mixture in the tartlets, top with extra cheese and bake at 180C/350F for 35-40 min
Φαίνετε πολύ πολύ νόστιμη!! Έχω μια ιδαίτερη σχέση με τα κρεμμύδια. Τα τρώω σχεδόν με όλα!!!!! Εδώ και καιρό θέλω να κάνω μαι τάρτα με κρεμμύδια αλλά ακόμα δεν έσωσα! Καλο το τιπ με το gruyere γιατί μ΄χρι τώρα δεν ΄΄ηξερα με τι μπορώ να αντικαταστήσω το ρεγκάτο εφόσον εδώ δεν το βρίσκω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φιλιά μου
Τόσο ωραία φαίνονται που θέλω να κάνω βουτιά στην οθόνη αυτή τη στιγμή....Κρεμμυδάκι, αγαπημένο μου υλικό παντού και ειδικά στις τάρτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά τσικνίσματα!
Από τις ιδέες που μου αρέσουν (ειδικά απ' όταν απέκτησα τις φόρμες των muffins) και σου λύνουν τα χέρια για εναλλακτικές παρουσιάσεις :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπιθανα τα βλεπω, μπραβο σας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμα είναι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Τσικνοπέμπτη!!!
:))
Καλή Τσικνοπέμπτη με τα νόστιμα ταρτάκια σου Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμα και σκανδαλιάρικα. Μ΄αρέσουν πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περάσετε και με το μέτρο οι...αταξίες.
xxx
μούρλια φαίνονται, κι αγαπώ τα κρεμμύδια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι του χρόνου!
Μου αρέσουν πολύ τα κρεμμύδια μέσα σε πίτες και υατά τα ταρτάκια είναι ότι πρέπει για ένα ωράιο τραπέζι ή και για τσιμπολόγημα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπεροχα ταρτακια με πλουσια αλμυρη γεμιση...ωχ μου ανοιξε η ορεξη!Καλο Σαβ/κο!
ΑπάντησηΔιαγραφήYour tarts are lovely, Maria. I hope you have a great Weekend. Happy Pancake Day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Πολλές δουλειές αυτές τις μέρες και δεν έχω πολύ χρόνο να απαντήσω ξεχωριστά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν τα φτιάξετε ελπίζω να σας αρέσουν!
ΠΟΛΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΜΗΝΑΣ ΜΑΡΤΗΣ.
Ομορφο συνοδευτικο για ολες τις εποχες.Καλη εβδομαδα να εχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικά ταρτάκια!Άργησα να τα δω,αλλά ευτυχώς τα πρόλαβα και θα φτιαχτούν οπωσδήποτε:)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικη συνταγη! θα την φτιαξω οπωσδηποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφή